Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Δηλώσεις προπονητών ομάδων Κρήτης στο "kretaworldbasket"

Α2 Ανδρών
Εβδομη αγωνιστική

Ρέθυμνο - Αίγιο , 5:30μμ , Ρέθυμνο
Β' Εθνική
Εβδομη αγωνιστική
ΟΦΗ – Πιερικός Αρχέλαος
. , 2μμ , ΒΑΚ
Γ' Εθνική

Εβδομη αγωνιστική
Ψυχικό - Ιεράπετρα. , 4μμ , Ψυχικό
ΠΑΟ Δειλινών - Φιλαθλητικός. , 12μ , Λίντο
Ανδρών Κρήτης
Αγωνιστική : έβδομη
Ανδρογέας - Χερρονάσιος , 6μμ , Λίντο
Αναγέννηση - Κύδων , 6μμ , Αρκαλοχώρι
Ηρόδοτος - Εργοτέλης , 6μμ , Αλικαρνασσός



Ο ΑΓΟΡ
, αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ένα σερί επιτυχιών 5*5 και χωρίς προβλήματα τραυματισμών, υποδέχεται στο γήπεδο του τον Κεραυνό Αιγίου και όπως τονίζει ο Φώτης Τακιανός "το παιχνίδι χρειάζεται ιδιάιτερη προσοχή αφού η ομάδα του Αιγίου έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και έχει αλλάξει πρόσφατα προπονητή". Με τον νέο του προπονητή (δύο αγώνες ) ο Κεραυνός κέρδισε το προηγούμενο Σάββατο το Παγράτι στην έδρα του με 77-68, ενώ στο πρώτο του παιχνίδι έχασε στην Πάτρα από την Ολύμπια με 81-69.

Η Ιεράπετρα παίζει την Κυριακή στην Αθήνα με την πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας το Ψυχικό, σε ένα παιχνίδι που η καλύτερη επίθεση του ομίλου (Ψυχικό - 468 πόντοι) παίζει με την καλύτερη άμυνα (Ιεράπετρα - 380). Με το ισχυρό της λοιπό όπλο την άμυνα η ομάδα του Γιώργου Μακράκη, που πηγαίνει στο εκτός έδρας παιχνίδι πλήρης και χωρίς προβλήματα τραυματισμών, θα διεκδικήσει την νίκη, σε ένα παιχνίδι που όπως δηλώνει ο προπονητής της Ιεράπετρας "το άγχος την νίκης θα το έχει η αντίπαλη ομάδα".

Για το Πρωτάθλημα Κρήτης Ανδρών το Σάββατο στις 6μμ θα γίνει στο Λίντο ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στον Ανδρογέα και τον Χερρονάσιο. Η ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου θα παίξει χωρίς τους Μηλιαρά - Χούμα, ενώ ο τεχνικός της ομάδας δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του παιχνιδιού τονίζοντας ότι "θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα μας προσπαθώντας να δεχθούμε όσο το δυνατό λιγότερους πόντους". Ο Γιάννης Κόκκινος, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών των παικτών του, θεωρεί ότι το παιχνίδι με τον Ανδρογέα είναι ίσως το πιο δύσκολο από αυτά που έχει παίξει μέχρι σήμερα η ομάδα του γιατί όπως αναφέρει "ο Ανδρογέας είναι μια πολύ αθλητική ομάδα που πιέζει στην άμυνα και τρέχει στον αιφνιδιασμό και παίζει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην κατηγορία. Όλα αυτά την καθιστούν πολύ επικίνδυνη ομάδα για αυτό θα προσέξουμε ιδιαίτερα το παιχνίδι. "

Στην Αλικαρνασσό Ηρόδοτος και Εργοτέλης παίζουν σε ένα "περίεργο" παιχνίδι, αφού στην ομάδα του Μανόλη Καρλάφτη αγωνίζονται 4 παίκτες που έπαιζαν πέρυσι στον Εργοτέλη, οι Χισκάκης, Αγγελιδάκης, Τσιμπινός και Χναράς. Ο Ηρόδοτος, στον οποίο δεν θα υπάρχουν απουσίες παικτών, δούλεψε όλη την εβδομάδα πάνω στην άμυνα του, που είναι και το αδύνατο σημείο όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι "ένα ρευστό παιχνίδι και στόχος μας είναι η νίκη". Στον Εργοτέλη, που θέλει να τελειώσει με νίκη τον Α' γύρο, θα υπάρχουν δυο σημαντικές απουσίες, του Λαμπαρδάκη και του Κομψέλη που είναι τραυματίες, κάτι που όπως τονίζει ο Νίκος Γαλυφιανάκης "είναι ένα επιπλέον κίνητρο να παίξουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα απέναντι μάλιστα σε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα που όσους αγώνες έχει χάσει τους έχει χάσει με μικρή διαφορά. Άλλωστε όπως έχουν δείξει τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες στην κατηγορία"

Τέλος για το παιχνίδι στο Αρκαλοχώρι μεταξύ της Αναγέννησης και του Κύδωνα ο Μανόλης Μαραγκάκης τονίζει ότι "θέλουμε να παίξουμε καλά και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Το βασικό πρόβλημα μας εντοπίζεται στον επιθετικό τομέα και αν βλετιοθούμε εκεί θα έλθουν και οι επιτυχίες. Είμαστε πλήρης και στοχεύομε στην νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: