Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία τώρα.

Στη χθεσινή συζήτηση που έγινε μεταξύ του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και μελών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, τέθηκε για άλλα μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, ιδιαίτερα στην πόλη του Ηρακλείου, με τα κλειστά γήπεδα. Στις άλλες πόλεις το πρόβλημα αυτό δεν είναι τόσο οξύ αφού στα Χανιά υπάρχουν τρείς σύλλογοι, ΟΑ Χανίων, Κύδων και Ακρωτήρι και τα κλειστά γήπεδα είναι τρία, στο Ρέθυμνο δύο σύλλογοι (ΑΓΟΡ και Αρκάδι) με ένα κλειστό, στην Χερσόνησο, τις Αρχάνες, στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία από ένας σύλλογος και από ένα κλειστό γήπεδο σε κάθε πόλη. Στο Ηράκλειο για τους τέσσερεις συλλόγους, Εργοτέλη – Ηράκλειο – Δειλινό – Ανδρογέα, υπάρχει μόνο το κλειστό στο Λίντο, αφού το ΒΑΚ ανήκει στον ΟΦΗ και στα δύο δημοτικά, στο κλειστό στην Αλικαρνασσό (το διαχειρίζεται οικονομικά ο Ηρόδοτος) και στις Πατέλλες ( το διαχειρίζεται ο ΔΑΟΗ), υπάρχει οικονομικό κόστος για την χρήση τους και δεν είναι πάντα διαθέσιμα για συλλόγους (στις Πατέλλες η "ζώνη των σωματείων" είναι 6μμ - 8μμ). Οι τέσσερεις μάλιστα αυτοί σύλλογοι διαθέτουν αγωνιστικές ομάδες στις ακαδημίες και στις υποδομές που συμμετέχουν σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΚ.

Είναι φανερό λοιπόν ότι για πολλές από τις ομάδες των συλλόγων αυτών δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες στο κλειστό στο Λίντο λόγω φόρτου του γηπέδου και οι προπονήσεις γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα σε σχολεία και πάρκα, μέσα στο κρύο το χειμώνα και τον καύσωνα το καλοκαίρι., ενώ πολλές φορές τον Χειμώνα ματαιώνοται για πολλές ημέρες οι προπονήσεις λόγω της βροχής. Και όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή δύο υπέρ σύγχρονα κλειστά γήπεδα, στα ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, που κατασκευάστηκαν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού και κόστισαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, παραμένουν κλειστά για την νεολαία και τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για συναυλίες και εκδηλώσεις έξω από τον αθλητισμό.
Αυτή η κατάντια πρέπει να λάβει τέλος τώρα
. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο ταπαιδιά μας να θέλουν να αθληθούν, να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και κάποιοι να τους στερούν την δυνατότητα αυτή επικαλούμενοι αστειότητες και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς για τους σκοπούς που χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: