Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Σχόλια ... Προεδρικά.




*****
Το μήνυμα χθες το πήραμε από τους Παμπαίδες της Κρήτης. Όσοι βρέθηκαν στο Λίντο (και ήταν πάρα πολλοί !), παρακολούθησαν ένα φοβερό αγώνα - γιορτή - διαφήμιση του Μπάσκετ μεταξύ τωνομάδων του Ηράκλειο και του ΟΦΗ. Τα παιδιά έπαιξαν με αθλητικό ήθος αλλά και τρομερή αγωνιστικότητα και πάθος και στο τέλος όλοι μας χειροκροτήσαμε την προσπάθεια τους, ξεχνώντας ποια ομάδα κέρδισε. Γιατί κερδισμένο ήταν το Μπάσκετ της Κρήτης. (Βίντεο και φωτογραφίες - slide- μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του blog).



***** "Με μια μεγάλη έκπληξη (και στο εύρος της νίκης) ξεκίνησε η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παίδων. Στο Λίντο ο Ηρόδοτος κέρδισε με 33-66 το Ηράκλειο και σίγουρα αυτή η εμφάνιση της ομάδας θα προβληματίσει αρκετούς και πιθανόν να οδηγήσει και σε εξελίξεις", γράφαμε το Σάββατο το βράδυ μετά τον αγώνα. Και πράγματι ο Μιχάλης Πετράκης, προπονητής του Ηράκλειου, υπέβαλλε την παραίτηση του και σήμερα το απόγευμα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μπάσκετ του συλλόγου αναμένεται να εξεταστεί το θέμα που έχει προκύψει. Στο Ηράκλειο πάντως πιθανόν να έχουμε σύντομα και άλλη μια παραίτηση προπονητή !.

***** Πριν το αγώνα των Παμπαίδων χθες στο Λίντο έπαιζαν οι Έφηβοι του Ηράκλειο και του Κύδωνα. Οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα ήταν ... δέκα (10) ... μετρημένοι με ακρίβεια και με τον ... καφετζή έντεκα. Ούτε οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν δεν ήταν όλοι στο γήπεδο... ! Και είναι κρίμα γιατί τα παιδιά και ιδιαίτερα της ομάδας του Κύδωνα, προσπάθησαν πολύ μέσα στο γήπεδο.

***** Τρεις νίκες και τρεις ήττες για τις ομάδες της Κρήτης που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Κέρδισαν ΑΓΟΡ (Α2), Ιεράπετρα (Γ) και ΟΑ Χανίων (Α2 Γυναικών) και έχασαν ΟΦΗ (Β), Δειλινό (Γ) και Αρκάδι (Α2 Γυναικών).

***** Ο ΑΓΟΡ κέρδισε στην Πάτρα τον Απόλλωνα με 72-76 συνεχίζοντας αήττητος (μαζί με Δάφνη, Ηλυσιακό και Ερμή Λαγκαδά) την πορεία του προς την Α1 και ο Φώτης Τακιανός δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι "μπορεί να είναι η πέμπτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, όμως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και όποια ομάδα αδρανήσει θα έχει πρόβλημα. Πάνω σε αυτή την σημαντική νίκη μπορούμε να χτίσουμε και να προχωρήσουμε καλύτερα και πιο δυνατή στην συνέχεια". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων πέτυχε 12/25 τρίποντα (έναντι 4/15 του ΑΓΟΡ), ενώ ο προπονητής του Δημήτρης Παπαδόπουλος ευχήθηκε στον ΑΓΟΡ να πετύχει τους στόχους του και να ανέβει στην Α1 "γιατί πραγματικά το αξίζει".

***** Στην Αθήνα ο ΟΦΗ σε ένα γεμάτο γήπεδο (με 20 φιλάθλους του) γνώρισε την δεύτερη του ήττα στην Β' Εθνική από τον Ίκαρο Καλλιθέας με 71-63. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά και ήταν μπροστά με 16-22 στο πρώτο δεκάλεπτο, στην συνέχεια όμως έμεινε πίσω και το ημίχρονο τελείωσε με 36-32 για τον Ίκαρο. Αν και 3' και 37" πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι (42-42), έμεινε στην συνέχεια για περίπου 6' χωρίς πόντο (!), με αποτέλεσμα με ένα σερί 10-0 ο Ίκαρος να βρεθεί στο 32' μπροστά με 52-42 και από εκεί και πέρα να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, φθάνοντας την διαφορά και στους 15 πόντους 2' και 22" πριν την λήξη του αγώνα. Ο Στέφανος Δέδας μιλώντας μετά το παιχνίδι ότι "παρόλο που η απόδοση μας δεν ήταν καλή, ήμασταν μαχητικοί μέχρι το τέλος", ενώ δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος για την συνέχεια αφού "είμαστε αλώβητοι στην έδρα μας, έχουμε δύο εκτός έδρας νίκες και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Παναγάκης".

***** Και το Δειλινό έχασε στην Αθήνα με 91-70 από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός πήρε μια διαφορά 12 πόντων (25-13) και την διαφορά αυτή φθάνοντας την στους 15 πόντους, την διατηρούσε σε όλο το παιχνίδι, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο την αύξησε στους 21 πόντους. Ο Γιάννης Κυριάκογλου, που σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην διοίκηση αν θα παραμείνει τελικά στο τιμόνι της ομάδας, τόνισε μετά το παιχνίδι ότι "από την αρχή ξεκινήσαμε άσχημα αμυντικά και ποτέ δεν καταφέραμε να απειλήσουμε", ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι "δυστυχώς δεν υπήρξε πάθος".

***** Στην Ιεράπετρα η τοπική ομάδα αν και έχανε με 16-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου από τον Ιωνικό Νικαίας, κατάφερε να συνέλθει και με ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με 34-9 κατάφερε να περάσει μπροστά στο ημίχρονο με 50-35. Στην συνέχεια αύξησε την διαφορά μέχρι και τους 22 πόντους (63-41 στο 27") και έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μακράκης είχε την ... πολυτέλεια να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του. Ο προπονητής της Ιεράπετρας δήλωσε ότι "αντιμετωπίσαμε την Νίκαια με τον απαιτούμενο σεβασμό γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μαι νεανική ομάδα με ενθουσιασμό και ταλέντο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου για την καλή απόδοση τους και τον κόσμο που έδωσε και πάλι βροντερό παρών", ενώ ο προνητής του Ιωνικού Θανάσης Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι "η Ιεράπετρα ήταν σαφώς καλύτερη και κέρδισε δίκαια" και προέβλεψε ότι "θα πρωταγωνιστήσει και φέτος, κάτι που το εύχομαι ολόψυχα"

***** Τρεις συναντήσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, μεταξύ της ΕΚΑΣΚ και της ΕΣΚΑ (Ένωση Αττικής). Οι δύο έγιναν το Σάββατο στα Χανιά και μία την Κυριακή το πρωί στο Ρέθυμνο . Η Μικτή Κρήτης έχασε και τα τρία παιχνίδια, τα συμπεράσματα όμως είναι θετικά αφού η απόδοση της ήταν πολύ καλή. Τον Φεβρουάριο η Μικτή Κρήτης των Κοριτσιών θα αντιμετωπίσει την ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Ανατολικής Αττικής) σε 3 φιλικά και πάλι στην Κρήτη. Την Κυριακή το πρωί στην προπόνηση που έγινε στο Ρέθυμνο παρουσία του Ομοσπονδιακού Προπονητή Κώστα Μίσσα συμμετείχαν συνολικά 53 κορίτσια γεννηθέντα το 1995 έως το 1998.

***** Το Σάββατο στην Αλικαρνασσό οι καινούργιες μπασκέτες είχαν μαζευτεί και συσκευαστεί σε μια γωνιά. Η επιτροπή μπάσκετ του Ηροδότου που διαχειρίζεται το γήπεδο, ψάχνοντας σε βάθος το θέμα, διαπίστωσε ότι οι μπασκέτες, που είχαν έρθει μέσω Θεσσαλονίκης από την Ιταλία, δεν πληρούσαν πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές και χωρίς να διστάσει καθόλου και χωρίς να σκεφτεί την ταλαιπωρία του ξε στησίματος, τις στέλνει πίσω και περιμένει τώρα τις κατάλληλες. Μπράβο στους ανθρώπους του Ηροδότου, διότι η ασφάλεια των παικτών είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα.

***** Σήμερα ξεκινάει η Σχολή Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης που διοργανώνει ο ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 7μμ στα γραφεία του Συνδέσμου (Οδυσσέως 4Α στον Πόρο, τηλ. 2810-221100) και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 27 άτομα, από Ηράκλειο, Αρκαλοχώρι και Ρεθυμνο, ενώ κανένας "μαθητής" δεν είναι από τα Χανιά και την Ιεράπετρα. Εν τω μεταξύ ο Σάκης Σταυρόπολους διαιτήτευσε το Σάββατο (μαζί με τον Βασίλη Φλίγκο) το τελευταίο του παιχνίδι (Ανδρών Εργοτέλης - Ανδρογέας), αφού αναχωρεί για την Αγγλία όπου θα συνεχίσει την εργασία του σαν οδοντίατρος. Σίγουρα μια, ελπίζουμε προσωρινή, απώλεια για τον ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ.

***** Και στον Σύνδεσμο Κριτών όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης νέων μελών και ήδη αρκετά άτομα έχουν προστεθεί στο δυναμικό του, όπως η Λία Κώτσου και η Άννα Καρουζάκη η οποία επανήλθε στην ενεργό δράση. Το ερώτημα βέβαια όλων είναι πως ο Ορέστης (Σμυρνάκης) και η Στέλλα (Αποστολάκη) καταφέρνουν και συλλέγουν στον Σύνδεσμό ότι ... καλύτερο κυκλοφοράει στον χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη ;


***** Και βέβαια μεταξύ των δύο Συνδέσμων υπάρχει στενή σχέση και φιλία των μελών τους. Στην φωτό στο ... καφενείο του Λίντο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των Παμπάιδων Α Ηράκλειο - ΟΦΗ, μια ωράια παρέα : Γιώργος Βαλούρδος, Άννα Καρουζάκη, Λία Κώτσου, Στέλλα Αποστολάκη και Παναγιώτης Μακρής.






***** Και δύο πολύ ωραίες οικογενειακές φωτογραφίες με μπαμπάδες (από τους αρκετούς βέβαια) που βρίσκονται πολύ κοντά στα παδιά τους : Πατέρας (Γιώργος) και γιος (Χαράλαμπος) Τσακίρης (παίκτης εφηβικό / ανδρικό και έφορος σε Ανγέννηση), πατέρας (Ανδρέας) - γιος (Άρης) και κόρη (Ειρήνη) Καραπιδάκη (παιδικό / εφηβικό - παγκορασίδες σε Εργοτέλη).

***** Το ... "εκρηκτικό ταπεραμέντο" του φίλου μου Γιώργου Κουδουμά (ΟΦΗ) μόνο με ένα τρόπο μπορούσα να το ... περιορίσω χθες στο παιχνίδι των Παμπαίδων Α μεταξύ του Ηράκλειο και του ΟΦΗ. Να τον έχω συνέχεια μαζί με ... τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Νίκο Γεωργέλο.





***** Το κουίζ της Δευτέρας : ποιός προπονητής, που έχει αναλάβει πολλές ομάδες υποδομών του συλλόγου του (όπως και αρκετοί άλλοι βέβαια), έχοντας ... χάσει τον μπούσουλα από τα πολλά παιχνίδια που είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν τον ρώτησε πατέρας "τι θα κάνουμε αύριο" (αναφερόμενος στον αγώνα που είχε η ομάδα του γιού του), του απάντησε "γιατί τι έχουμε αύριο" ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: