Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Σχόλια ... Προεδρικά και ... φωτορεπορτάζ.


***** Καλημέρα σας … Πολύ καλό ήταν το Σαββατοκύριακο για τις έξη ομάδες της Κρήτης που συμμετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες. Πέντε νίκες και μια ήττα ήταν η συγκομιδή. Και μάλιστα θα μπορούσε και το Αρκάδι να κέρδιζε την Ελευθερία στην Α2 Γυναικών, αφού στο 29’ ήταν μπροστά με 36-22. Εντυπωσιακή η νίκη της Ιεράπετρας (Γ) στην Αθήνα επί του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Ψυχικού, ο ΑΓΟΡ (Α2) συνεχίζει αήττητος με 6*6 στην Α2, ο ΟΦΗ (Β) ... βομβάρδισε με 16 τρίποντα τον Πιερικό ενώ στην ομάδα επέστρεψε μετά από σχεδόν 3 μήνες ο Σάκης Παναγάκης, ο ΟΑ Χανίων (Α2 Γυναικών) μετά από δύο παρατάσεις κέρδισε την Αμαρυλλίς εκτός έδρας και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ το Δειλινό (Γ) μετά από μια καλή εμφάνιση πέτυχε την πρώτη νίκη του στο Ηράκλειο και την δεύτερη στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα στον πάγκο (ή για την ακρίβεια ... λίγο πιο πίσω) και τον Σάββα Κατσούνη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο νέος προπονητής της ομάδας.

***** Στο Ρέθυμνο ο ΑΓΟΡ συνεχίζει αήττητος το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α2 και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς (6 νίκες) μαζί με την Δάφνη και τον Ηλυσιακό. 9/12 ελεύθερες βολές, 16/31 δίποντα και 8/20 τρίποντα ήταν τα στατιστικά για την ομάδα του Φώτη Τακιανού που δήλωσε μετά τον αγώνα ότι “η ομάδα για 30’ έκανε μεγάλη εμφάνιση (η διαφορά στο 26’ έφτασε στους 19 πόντους 45-26) αν και στο τέλος – τέταρτο δεκάλεπτο - υπήρξε ένα διάστημα χαλάρωσης και έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης με αποτέλεσμα η διαφορά που είχαμε πάρει να μειωθεί, δεν νομίζω όμως ότι σε κάποιο σημείο κινδυνεύσαμε. Τα 30 πρώτα λεπτά ίσως να ήταν το καλύτερο 3ολεπτο της φετινής μας παρουσίας και για μια ακόμα φορά δείξαμε ότι είμαστε σε συνεχή εξέλιξη και σε ικανοποιητικό δρόμο ”. Ο προπονητής του Κεραυνού Αιγίου Νίκος Παύλου δήλωσε ότι “για 27’ είχαμε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα έχοντας πετύχει μόνο 26 πόντους. Μειώσαμε 1’ και 30” πριν το τέλος στους 4 πόντους (61-57) αλλά ο ΑΓΟΡ είναι μια ομάδα πιο έμπειρη από εμάς και κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη”.

***** Στο ΒΑΚ ο ΟΦΗ με … βομβαρδισμό τρίποντων (16) και με τον Κώστα Τσέλλιο σε εξαιρετική ημέρα (26 πόντοι – 7 τρίποντα) σημείωσε μια άνετη και μεγάλη νίκη με 87-62 επί του Πιερικού. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε με την επάνοδο στο 27’ του Σάκη Παναγάκη, μετά από σχεδόν 3 μήνες, που μάλιστα σημείωσε και 9 πόντους με 2 τρίποντα. Ο Στέφανος Δέδας μετά το παιχνίδι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του γιατί “ μετά από την ήττα από τον Ίκαρο αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο”, ενώ για τον Σάκη Παναγάκη είπε ότι “μπορεί να μην είναι ακόμα 100% έτοιμος μας δίνει όμως μια βάση για να πατάμε γερά στα πόδια μας”, ενώ ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος (παίκτης) του Πιερικού (ο προπονητής Θωμαΐδης - που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός - δεν έκανε δηλώσεις) δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η έλλειψη προσοχής σε παιχνίδια εκτός έδρας με τόσο και τέτοιο κόσμο και με μια συγκροτημένη ομάδα όπως ο ΟΦΗ, που αν τον αφήσεις σε σκοτώνει από τα 6.25, οδηγεί μοιραία σε τέτοια αποτελέσματα”. Ο Σάκης Παναγάκης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε οικογένεια, κόσμο, προπονητή, διοίκηση και συμπαίκτες για την βοήθεια και την συμπαράσταση που του προσέφεραν όλο αυτό το δύσκολο διάστημα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

***** “Η νίκη κρίθηκε στην άμυνα και την ψυχή που έδειξαν οι παίκτες μου. Έπαιξαν όλοι πολύ καλά, η ομάδα είχε διάρκεια στην απόδοση της και τους αξίζουν συγχαρητήρια”, δήλωσε μετά την πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη της Ιεράπετρας ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μακράκης. Στο χθεσινό παιχνίδι βρέθηκαν αντίπαλοι η καλύτερη επίθεση του ομίλου (Ψυχικό) με την καλύτερη άμυνα (Ιεράπετρα). Μετά και την έβδομη αγωνιστική η Ιεράπετρα συγκατοικεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής με άλλες 5 ομάδες.

***** “Ήταν καθοριστικό παιχνίδι για εμάς και η νίκη μας δίνει δύναμη. Κάθε ματς θα είναι τελικός πλέον. Δεν τα παρατάμε σε καμία περίπτωση” δήλωσε μετά την νίκη του Δειλινού στο Λίντο επί του Φιλαθλητικού ο Γιάννης Κυριάκογλου, ενώ ο Άκης Μαυρίδης είπε ότι “προλαβαίνουμε το τρένο της παραμονής. Αυτή η νίκη ήταν σημαντική γιατί βάλαμε από κάτω τον Φιλαθλητικό. Από εδώ και πέρα θα έχουμε καλύτερη ψυχολογία και θα πάμε καλύτερα.”

***** Ο κατά πάσα πιθανότητα νέος προπονητής της ομάδας του Δειλινού Σάββας Κατσούνης, στον αγώνα με τον Φιλαθλητικό … ξεκίνησε … δειλά καθισμένος πίσω από τον πάγκο της ομάδας μαζί με τον Κώστα Κλινάκη. Στην συνέχεια κάθισε λίγο πιο πίσω από τον Γιάννη Κυριάκογλου και στο τέλος .. μπήκε μέσα και κοουτσάρησε κανονικά την ομάδα ! Μάλιστα κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές ο προπονητής του Φιλαθλητικού ζητόντας τους να τον απομακρύνουν από τον πάγκο, χωρίς όμως αυτή να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην απαίτηση του αφού ο Σάββας Κατσούνης ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα σαν ... συνοδός.


***** Και βέβαια ο Νίκος Ζήσιος, έστω και με τις πατερίτσες, δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για την παραμονή στην Γ’ Εθνική.





***** Ευτυχώς που βρέθηκε στο γήπεδο η … κοπέλα του Ηροδότου και … κάλμαρε τον Μαγιτόμπε του Φιλαθλητικού γιατί αλλιώς δεν τον έβλεπα καλά τον φίλο μου τον οπαδό του Δειλινού που τα έβαλε μαζί του λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού.


***** Αρκετοί παίκτες και παράγοντες του ΟΦΗ και άλλων ομάδων παρακολούθησαν το παιχνίδι του Δειλινού στο Λίντο, ενώ στην συνέχεια πολύς κόσμος … μεταφέρθηκε από το Λίντο στο ΒΑΚ, όπου μάλιστα η ουρά των αυτοκινήτων είχε φθάσει μέχρι τον κεντρικό δρόμο. Ο Δημήτρης Ζήσιος με τον Μιχάλη Δασκαλάκη πάντα στην κλασική τους θέση στο Λίντο, όπου πρόσφατα αρχίζουν να αποκτούν και γείτονες, όπως τον Βαγγέλη Μηλαθιανάκη και τον Παναγιώτη Αρβανίτη.

***** Και δύο φίλοι από τα παλιά, ο κομισάριος του αγώνα στο Λίντο Αλέκος Νεονάκης και ο διευθυντής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σεντάκης. Στο Λίντο και ο προπονητής των υποδομών της Ιεράπετρας Μαρίνος Γαιτανάκης με την κόρη του.




*****Πολλές και ωραίες γυναικείες παρουσίες στο Λίντο, αφού μετά το παιχνίδι του Δειλινού ακολουθούσε ο γυναικείος αγώνας του Ηράκλειο με τον Ηρόδοτο. Πέπυ Μωραιτάκη και Γιούλια Φουκαράκη του Ηράκλειο, ο έφορος του γυναικείου τμήματος του συλλόγου Μανόλης Σπυριδάκης και ο προπονητής του Ηροδότου Κασαπίδης


***** Πολύς κόσμος στο ΒΑΚ στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πιερικό, ενώ πολλοί είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα και το παιχνίδι του Δειλινού στο Λίντο με τον Φιλαθλητικό. Αρκετοί παίκτες της ομάδας του Δειλινού βρέθηκαν στο γήπεδο καθώς και οι Γιάννης Κυριάκογλου – Σάββας Κατσούνης. Ο Πέτρος Περάκης του ΟΦΗ βέβαια ήταν όπως πάντα στη ... μόνιμη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: