Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Επιλέγηκαν οι 4 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στο camp της Καλαμάτας 26-29/12-08



Επιλέγηκαν οι αθλητές (γεννηθέντες το 1994) από την Κρήτη που θα συμμετάσχουν στο camp της Καλαμάτας 26 έως 29 Δεκεμβρίου. Η επιλογή έγινε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κρήτης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγοριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Νίκο Σειραγάκη. (στην φωογραφία με τους νομαρχιακούς προπονητές Ηρακλείου και Λασιθίου Μανόλη Σηφομιχελάκη και Μαρία Γιαλούση αντίστοιχα)




Τα 4 παιδιά που επιλέγηκαν είναι :






Σκαραντωνάκης Χαράλαμπος (Κύδων) από τον νομό Χανίων
Ζαμπετάκης Λευτέρης (Ιεράπετρα) από τον νομό Ρεθύμνου
Καρακωνσταντάκης Κυριάκος (ΟΦΗ) από τον νομό Ηρακλείου
Βαν Ντε Βιλτ (Ιεράπετρα) από τον νομό Λασιθίου.

Στόχος του camp στην Καλαμάτα είναι γίνει μια πρώτη καταγραφή από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της ΕΟΚ (υπό την γενική εποπτεία του Κώστα Πολίτη) του έμψυχου υλικού που υπάρχει στην Ελλάδα και που έχει τις προδιαγραφές, σε ότι αφορά τον σωματότυπο, που έχουν τεθεί από την ομοσπονδία και να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να δείξουν και τις άλλες πτυχές (εκτός από το σωματότυπο) του ταλέντου τους. Τους αθλητές της Κρήτης θα συνοδέψουν στην Καλαμάτα ο Νίκος Σειραγάκης και ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Αγοριών στο νησί και μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚ Μιχάλης Κανάκης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κρήτης Νίκος Σειραγάκης σχετικά με τις επιλογές του, που έγιναν και με την βοήθεια των 4 Νομαρχιακών προπονητών (Ιωαννίδης, Γκιουλέας, Σηφομιχελάκης, Γιαλούση), δήλωσε στο “kretaworldbasket ότι "ο Σκαραντώνάκης καλύπτει το κριτήρια που θέτει η ΕΟΚ για τον σωματότυπο, ενώ έχει επιδείξει μεγάλη διάθεση για δουλειά και έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο. Ο Ζαμπετάκης επιλέγει λόγω του εξαιρετικού σωματότυπου του και της πολύς καλής τεχνικής του για το ύψος του, κάτι για το οποίο έχει εκφραστεί θετικά και ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΟΚ Γιάννης Γιαννόπουλος. Ο Βαν Ντε Βιλτ επιλέγει και με την σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Γιαννόπουλου, έχει και αυτός εξαιρετικό σωματότυπο και πολύ καλές προϋποθέσεις εξέλιξης, ενώ έχει δείξει μεγάλη διάθεση για δουλειά. Στο νομό Ηρακλείου η επιλογή ήταν δυσκολότερη αφού υπάρχουν αρκετά παιδιά με καλό επίπεδο, επιλέγει όμως τελικά ο Καρακωνσταντάκης γιατί μέχρι σήμερα δεν του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες ανάλογα με το ταλέντο και την προσπάθεια του".

Τέλος ο Νίκος Σειραγάκης τόνισε ότι "δεν είναι υποχρεωτικό οι 4 επιλογές να αντιστοιχούν στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης, αλλά στην συγκεκριμένη φουρνιά παιδιών (γεννηθέντα το 1994) υπήρχε δυνατότητα να υπάρχει αντιπροσώπευση από κάθε νόμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: