Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Οι Ελληνικές ομάδες στις Ευρωπαικές διοργανώσεις.

Πηγή : www.basketblog.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ 69-71
Είχαν απομείνει ελάχιστα δευτερόλεπτά για το φινάλε της άκρως δραματικής αναμέτρησης στο κλειστό του Ελληνικού, μεταξύ του Πανελλήνιου και του Άρη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου του θεσμού του Eurocup. Το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 68-68 μετά από μια εύστοχη βολή του Ιβάν Ραντένοβιτς 25 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Άρης είχε την τελευταία επίθεση και ο Κίκι Κλαρκ ανέλαβε την ευθύνη να τελειώσει τη φάση.Η πίεση ήταν τεράστια, αλλά ο άσος του Άρη δεν έκανε λάθος. Κάτω από την ασφυκτική άμυνα του Γιώργου Καλαϊτζή που είχε επωμιστεί το μαρκάρισμα του, έκανε μια προσποίηση και σηκώθηκε έξω από τα 6μ25. "Nothing but net" που λένε και οι Αμερικανοί. Η μπάλα βρήκε τον στόχο, το σκορ διαμορφώθηκε σε 71-68 για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δραπέτευσαν από το Ελληνικό με το ροζ φύλλο.Ο Πανελλήνιος δεν είχε τον χρόνο για να αντιδράσει, καθώς απέμεναν μόνο 2.9 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Οι παίκτες του Άρη έκαναν έξυπνο φάουλ στον Νιούλεϊ, αυτός πήγε στις βολές, έβαλε την πρώτη έχασε τη δεύτερη, αλλά οι Θεσσαλονικείς καθάρισαν το ριμπάουντ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Άρης έφυγι νικητής από το Ελληνικό (71-69) και με το... καλημέρα απέκτησε προβάδισμα, ακόμη και για την πρώτη θέση.

ΖΑΝΤΑΡ - ΜΑΡΟΥΣΙ 87-79
Με το... αριστερό ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στο Eurocup, το Μαρούσι, αφού ηττήθηκε με 87-79 από τη Ζαντάρ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πλήρωσε ουσιαστικά το νεκρό διάστημα που είχε μετά τα μισά της τρίτης περιόδου, όταν και βρέθηκε να χάνει -στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου- ακόμα και με 13 πόντους. Η ελληνική ομάδα έκανε την αντεπίθεση της στο τέλος, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από την Κροατία.

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ 76-73
Το πάλεψε. Το κυνήγησε, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα μπορούσε να έχει άλλα... πέντε λεπτά για να διεκδικήσει τη νίκη, όμως το τρίποντο του Νίκου Σπανού στην εκπνοή (αφού προηγουμένως έκλεψε την μπάλα από τον Φόστερ) δεν βρήκε στόχο και έτσι η Ολύμπια ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο EuroChallenge. Η Όλντενμπουργκ επικράτησε με 76-73 των "πορτοκαλί", που είχαν σε απίστευτη βραδιά τον Τέρελ Καστλ. Το "σκυλί" ήταν η αρχή και το τέλος όλων των προσπαθειών της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος -αν μη τι άλλο- θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: