Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Β' Εθνική : ΟΦΗ - Αίας Ευόσμου 76-66


B' Εθνική : ΟΦΗ - Αίας Ευόσμου 76-66 (12-4-09) το τέλος


B' Εθνική : ΟΦΗ - Αίας Ευόσμου 76-66 (12-4-09) δηλώσεις προπονητών - Γιάννης Χατζούλης (Αίας Ευόσμου) - Γιώργος Βόβορας (ΟΦΗ)


Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της μητέρας του προέδρου του ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη.

Αδελφοί Σαμουρέλη !!!. Ο Γιώργος στον ΟΦΗ και ο Χρήστος στο προπονητικό τιμ του Αίαντα.

Κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι του ΟΦΗ στο ΒΑΚ με τον Αίαντα Ευόσμου.

Την ήττα των Ίκαρων Σερρών εκμεταλλεύτηκε ο Αμύντας που επικράτησε του Αρκαδικού με 97-91, μένοντας μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπάμπης Σαμοθράκης, ο οποίος στην εκπνοή του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σημειώνοντας καλάθι από το κέντρο του γηπέδου. Την πέμπτη σερί νίκη του πραγματοποίησε ο Ίκαρος Καλλιθέας επί των Ίκαρων Σερρών με 62-57. Το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη με πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη, ξαναβάζοντας τον στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Με νίκες συνέχισαν Λαύριο και ΟΦΗ επί Κομοτηνής και Αίαντα Ευόσμου αντίστοιχα ενώ σημαντική νίκη για την παραμονή του πέτυχε ο Πιερικός Αρχέλαος επί της Γουμένισσας με 82-73.

Τα αποτελέσματα:
Αναγέννηση/Φλόγα – Π. Φάληρο 115-79
Λαύριο – Κομοτηνή 85-55
Αμύντας – Αρκαδικός 97-91
Δούκας – Απόλλων Καλ. 68-85

Χαλκίδα – Σπόρτιγκ 73-83
ΟΦΗ – Αίας Ευόσμου 76-66
Ίκαρος Καλ. – Ίκαροι Σερ. 62-57
Πιερικός/Αρχέλαος – Γουμένισσα 82-73

Βαθμολογία (σε 25 αγων.): Αμύντας 44, Ίκαροι Σερ. 43, Ίκαρος Καλ. 43, Αρκαδικός 43, Λαύριο 42, ΟΦΗ 41, Κομοτηνή 38, Δούκας 39, Αίας Ευόσμου 37, Απόλλων Καλ. 37, Πιερικός/Αρχέλαος 36, Αναγέννηση/Φλόγα 36, Γουμένισσα 34, Σπόρτιγκ 31, Χαλκίδα 30, Π. Φάληρο 25.

Επόμενη αγωνιστική (26/4): Κομοτηνή – Αναγέννηση/Φλόγα, Αρκαδικός - Λαύριο, Απόλλων Καλ. - Αμύντας, Γουμένισσα - Δούκας, Π. Φάληρο - Χαλκίδα, Σπόρτιγκ - ΟΦΗ, Αίας Ευόσμου – Ίκαρος Καλ, Ίκαροι Σερ. – Πιερικός/Αρχέλαος.

Μετά το 2ο ημίχρονο κατάφερε ο ΟΦΗ να ξεφύγει από τον Αίαντα Ευόσμου στο παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΒΑΚ και κατάφερε να πάρει την νίκη με 76-66. Μάλιστα 3’ 32” πριν το τέλος του παιχνιδιού η διαφορά έφθασε και τους 19 πόντους (70-51). Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το τζάμπολ του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού στην μνήμη της μητέρας του προέδρου του ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη, η οποία κηδεύτηκε λίγο πριν (1μμ) ξεκινήσει ο αγώνας. Από τον αγώνα απουσίασε ο Σάκης Παναγάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι στο παιχνίδι με τους Ίκαρους στις Σέρρες. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει με τους ψηλούς μέσα την ρακέτα, όταν όμως αντιμετώπισε προβλήματα με την ζώνη του αντιπάλου, επέστρεψε στην παλιά καλή και δοκιμασμένη συνταγή των τρίποντων και της περιφέρειας.

Στο 1ο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ ξεκίνησε μουδιασμένα και βρέθηκε στο τέλος της περιόδου πίσω στο σκορ με 19-20. Στο 2ο δεκάλεπτο μετά το 19-22 του Αίαντα, ο ΟΦΗ 4’ 17” πριν το τέλος με ένα σερί 11-0 πέρασε μπροστά 30-22. Ο Αίαντας πέτυχε καλάθι μετά από σχεδόν 6’ (30-24), για να τελειώσει το Α' ημίχρονο με τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ με 35-33. Στην αρχή του 3ου δεκάλεπτου και 6’ 50” πριν το τέλος με ένα νέο σερί 10-0 του ΟΦΗ το σκορ έγινε 45-33, για να κλείσει η περίοδος με 54-39. Στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ πέτυχε 6 τρίποντα, έναντι μόλις 1 του Αίαντα (σύνολο τρίποντων των 3 πρώτων δεκαλέπτων : ΟΦΗ 8 , Αίας 4). Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ ξέφυγε στο σκορ και 3’ 32” πριν το τέλος η διαφορά έφθασε στους 19 πόντους (70-51). Από το σημείο αυτό και πέρα ο Γιώργος Βόβορας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Τσερκιτζόγλου, Λαγουδάκη και Αποστολίδη και ο Αίαντας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους 10 πόντους, με τελικό σκορ 76-66 για τον ΟΦΗ. Για τον ΟΦΗ συνολικά 11 τρίποντα και 7 για τον Αίαντα.

ΟΦΗ – Αίας Ευοσμού 76-66
Διαιτητές:
Τσώνος Β. - Κανακάρης.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-33, 54-39, 76-66.
ΟΦΗ (Βόβορας): Τσερκιτζόγλου 2, Μπαρλάς 10 (3), Τσέλιος 10 (2), Τσακιρίδης 17 (2), Δελατόλας 3, Χουλιάρας 10, Αποστολίδης, Λαγουδάκης, Φαρμάκης 3 (1), Σαμουρέλης 9 (1), Βαγενάς 12 (2).
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Χατζούλης): Καλαϊτζίδης, Χατζηχρήστος 3 (1), Τριανταφυλλίδης 10(1), Παπαπέτρου 3 (1), Δάλπας, Φιλιούσης 19 (1), Χατζηβρέττας 6 (2), Μουράτογλου 9, Σουφλιάς 16 (1), Μπέλλος.

Γιώργος Βόβορας (ΟΦΗ) και Γίαννης Χατζούλης (Αίας Ευόσμου)

Γιάννης Χατζούλης (προπονητής Αίαντα) : “Η αρχή του 2ου ημιχρόνου ήταν καταδικαστική για την ομάδα μας, μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση και το πληρώσαμε αμέσως, αφού ο ΟΦΗ έχει πολύ έμπειρους παίκτες που εκμεταλλεύονται αμέσως τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί μια διαφορά και εμείς δεν μπορέσαμε στην συνέχεια να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αν και προσπαθήσαμε με την ζώνη που έχει όμως το ρίσκο της και το πληρώσαμε”.

Γιώργος Βόβορας (προπονητής ΟΦΗ) : "Εκ μέρους όλης της ομάδας εκφράζω τα συλλυπητήρια μας στον πρόεδρο Βασίλη Ξημέρη. Αγωνιστικά πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν το πιο δύσκολο από την ομάδα των 3 παιχνιδιών που έχουμε μπροστά μας, αφού ο Αίας είναι μια ομάδα σκληρή που παίζει καλή άμυνα και παλεύει όλα τα παιχνίδια μέσα και έξω. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσα να τονίσω στους παίκτες μου την δυσκολία του σημερινού παιχνιδιού και το ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε 40’ άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε διαστήματα όπου τρέξαμε και μπορούσαμε να φύγουμε μπροστά στο σκορ, όμως αυτό οι παίκτες μου προσπάθησαν να το κάνουν ατομικά και όχι μέσα από την ομάδα, κάτι που είναι λάθος. Αυτό τους τόνισα στην ανάπαυλα και τους ζήτησα να παίξουν καλή άμυνα στα επόμενα 20’ και συγχρόνως να λειτουργούμε σαν ομάδα στην επίθεση και στην άμυνα. Και το πιο σημαντικό είναι όταν ξεφεύγουμε 6 με 8 πόντους εκεί να παίζουμε σαν ομάδα. Αυτό ήταν το ζητούμενο και το καταφέραμε στο 2ο ημίχρονο. Είχαμε ένα ξέσπασμα και μπορέσαμε να κρατήσουμε την διαφορά που δημιουργήσαμε μέχρι το τέλος. Όσο αφορά την ζώνη του Αίαντα στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά έχουμε καλούς σουτέρ και μόλις βάλαμε κάποια καλάθια και έφυγε το άγχος μπορέσαμε και πάλι να ανεβάσουμε την διαφορά. Ο Παναγάκης κτύπησε στις Σέρρες και ελπίζω από την Τετάρτη να αρχίσει το τρέξιμο. Αν όμως δεν είναι κάποιος παίκτης 100% έτοιμος δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω αφού υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες για να αναπληρώσουν οποιοδήποτε κενό. Η ομάδα δεν στηρίζεται σε κανένα παίκτη αποκλειστικά. Σιγά – σιγά προσπαθούμε να βάλουμε κάποια καινούργια στοιχεία στην ομάδα, αλλά αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Σήμερα προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα μέσα στο καλάθι και το σημαντικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορέσαμε να την πάρουμε και την βγάλαμε από αυτό. Όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχουν οι παίκτες υπομονή και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: