Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Euroleague - Game-3 : Top 5 Plays - Το πρόγραμμα στην TV την Πέμπτη 2-4-09


Euroleague - Playoffs Game-3 : Top 5 Plays


Euroleague - Playoffs Game-3 : MVP - Ramunas Siskauskas of CSKA


Euroleague - Playoffs Game-3 : Ρεάλ - Ολυμπιακός 71-63 (31-3-09)

Euroleague - Playoffs - Game 4 - Πέμπτη 2-4-09
Σιένα - Παναθηναϊκός , 9:30μμ , ΣΚΑΪ (Ζ)
Ρεάλ - Ολυμπιακός , 9:45μμ , Novasports 1 (Ζ)
Ταού - Μπαρτσελόνα , 9:30μμ , Novasports 3 (Ζ)

πηγή : www.basketblog.gr

ΤΣΣΚΑ Μόσχας : η ομάδα των ρεκόρ !

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη νίκη επί της Παρτιζάν την Τρίτη συνέχισε να γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αντί για "ομάδα του στρατού" μάλλον θα πρέπει να λέγεται ομάδα των... ρεκόρ, αφού καταφέρνει να τα σπάει το ένα μετά το άλλο τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξασφάλισε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή της σε φάιναλ φορ της διοργάνωσης και μάλιστα έγινε η πρώτη που σφράγισε το εισιτήριο για το Βερολίνο.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η πρώτη που καταφέρνει να δώσει εφτά συνεχόμενες φορές το παρών σε τελική φάση της διοργάνωσης από το 1988, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να "σκουπίσει" σειρά που κρίνεται στους πέντε αγώνες. Μάλιστα αν είχε καταφέρει να δώσει το παρών και το 2002 στη Μπολόνια θα είχε εννιά συνεχόμενες συμμετοχές ενώ τώρα μετράει οκτώ τα τελευταία εννιά χρόνια.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου στο Βερολίνο θα έχει την ευκαιρία να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα που θα καταφέρει να πάρει δύο συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο, μετά τη Γιουγκοπλάστικα και τη Μακάμπι Τελ Αβιβ, ενώ αυτό θα είναι το τρίτο της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Συνολικά η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει έξι φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 1961 μέχρι σήμερα και έχει δύο λιγότερα από την Ρεάλ Μαδρίτης που είναι πολυνίκης του θεσμού με 8 τίτλους.
Στον ημιτελικό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ταού – Μπαρτσελόνα. Αξίζει να τονίσουμε πως τις δύο τελευταίες φορές που έχει συναντήσει μια από τις δύο ομάδες στον ημιτελικό, όχι μόνο τις έχει αποκλείσει, αλλά έχει πάρει ισάριθμες φορές το τρόπαιο. Συγκεκριμένα, το 2006 στην Πράγα είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα και την περασμένη σεζόν στη Μαδρίτη είχε επικρατήσει της Ταού.

Σε ατομικό επίπεδο...

- Ο Τζέι Αρ Χόλντεν γίνεται ο πρώτος παίκτης που θα παίξει σε εφτά φάιναλ φορ.
- Ο Ραμούνας Σισκάουσκας έχει την ευκαιρία να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που θα κατακτήσει το τρόπαιο για τρεις συνεχόμενες σεζίόν από το 1991 μέχρι σήμερα.
- Ο αρχηγός της ομάδας, Ματίας Σμόντις στοχεύει στο τέταρτο ευρωπαϊκό του "στέμμα" μπαίνοντας σε μια λίστα με εφτά ακόμα ονόματα που βρίσκονται στην τέταρτη θέση πίσω από τους Ντίνο Μενεγκίν που έχει εφτά και τους Κλίφορντ Λιουκ, Άντο Οσόλα που έχουν από πέντε.
Έτορε Μεσίνα φτάνει τις οκτώ συμμετοχές σε φάιναλ φορ, ισοφαρίζοντας τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Πρώτος πάντως είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έχει δέκα συμμετοχές και μπορεί να φτάσει στις έντεκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: