Κυριακή 5 Απριλίου 2009

B' Εθνική : ήττα του ΟΦΗ στις Σέρρες με 78-74 - σκληρή ανακοίνωση για τους διαιτητές !

πηγή : www.basketblog.gr
Σπουδαία νίκη και για τους Ίκαρους Σερρών που επικράτησαν του ΟΦΗ με 78-74. Η ομάδα του Στάθη Καμαράκη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιώργου Βόβορα που βλέπει την άνοδο να απομακρύνεται. O ΟΦΗ προσπάθησε και μάλιστα στο τελευταίο δίλεπτο πέρασε μπροστά με 2 πόντους, δεν κατάφερε όμως στο τέλος να πάρει την μεγάλη νίκη, ενώ έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία (Μερτζάνης - Σημιτόπουλος) ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο - πόντο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο, μετά και την απουσία του Παναγάκη λόγω τραυματισμού (διάστρεμα) οι Σέρρες κατάφεραν να ξεφύγουν μέχρι και 17 πόντους στο 27', για να κλείσιε ο ΟΦΗ την περίοδο με 51-44. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και μάλιστα 2' πρι το τέλος βρέθηκε ένα καλάθι μπροστά. Στην μάχη όμως των φάουλ και των ελέυθερων βολών επεκράτησαν οι Σέρρες, ενώ στο κρίσιμο αυτό διάστημα Βαγενάς και Δελατόλας με 5 φάουλ ήταν εκτός παιχνιδιού. Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Βόβορας μετά το τέλος παιχνδιού δήλωσε ότι "οι παίκτες μου προσπάθησαν, κατάφεραν να γυρίσουν μια διαφορά 17 πόντων, αλλά στο τέλος δεν μας επέτρεψαν να δικεδικήσουμε την νίκη".
Την μεγάλη ανατροπή έκανε ο Αμύντας (έχανε με 16 στο τρίτο δεκάλεπτο), που νίκησε την Κομοτηνή με 96-86, και είναι πια σε θέση ισχύος στο θέμα της ανόδου. Συγκλονιστική ήταν η εμφάνιση του Λεωνίδα Ζούπα που σησημείωσε 32 πόντους, και έχει ακόμα 6 ασίστ και 6 κλεψίματα και ήταν αυτός που οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.
Με άνετες νίκες συνέχισαν Αρκαδικός (με τον Γιάννη Μάνο να σημειώνει νεο ρεκορ σεζόν -47 πόντους-) και Ίκαρος Καλλιθέας επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς και Γουμέισσας αντίστοιχα ενώ και η Αναγέννηση Φλόγα επικράτησε του Σπόρτιγκ με 75-61.
Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Πιερικό / Αρχέλαο κόντρα στο Δούκα με 69-56, ένα αποτέλεσμα που του δίνει στους γηπεδούχους, ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Στα θετικά συγκαταλέγεται και επιστροφή στις καλές εμφανίσεις του Αλέξη Ράπτη.

Τα αποτελέσματα:
Κομοτηνή - Αμύντας 86-96 (78-78 κ.α)
Ίκαροι Σερρών - ΟΦΗ 78-74
Πιερικός/Αρχέλαος - Δούκας 69-57
Π. Φάληρο - Λαύριο 75-115
Σπόρτιγκ - Αναγέννηση/Φλόγα 61-75
Αρκαδικός - Απόλλων Καλ. 105-88
Αίας Ευόσμου - Χαλκίδα 85-53
Γουμένισσα - Ίκαρος Καλ. 62-83

Βαθμολογία (σε 24 αγων.): Ίκαροι Σερ. 42, Αρκαδικός 42, Αμύντας 42, Ίκαρος Καλ. 41, Λαύριο 40, ΟΦΗ 39, Κομοτηνή 38, Δούκας 38, Αίας Ευόσμου 36, Απόλλων Καλ. 35, Πιερικός/Αρχέλαος 34, Αναγέννηση/Φλόγα 34, Γουμένισσα 33, Σπόρτιγκ 29, Χαλκίδα 29 Π. Φάληρο 24.

Επόμενη αγωνιστική (12/04): Αναγέννηση/Φλόγα - Π. Φάληρο, Λαύριο - Κομοτηνή, Αμύντας - Αρκαδικός, Δούκας - Απόλλων Καλ., Χαλκίδα - Σπόρτιγκ, ΟΦΗ – Αίας Ευόσμου, Ικαρος Καλ. - Ικαροι Σερ., Πιερικός/Αρχέλαος - Γουμένισσα.

Ίκαροι Σερ. - ΟΦΗ 78-74
Διαιτητές:
Μερτζάνης - Σιμητόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 13-12, 34-30, 51-44, 78-74.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡ. (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 27 (2), Σίσκος, Ιωσηφίδης 3 (1), Γεωργαντζάς, Παππούδας 4, Ασημάκης 20 (3), Βοϊβατόπουλος 11, Τοπούζης Θ. 13.
ΟΦΗ (Βόβορας): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 17 (5), Τσέλιος 7 (1), Τσακιρίδης 24 (4), Βαγενάς 3, Παναγάκης, Χουλιάρας 13, Δελατόλας 3 (1), Φαρμάκης 3 (1).

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΦΗ για τους διαιτητές του αγώνα με τις Σέρρες

Με αφορμή την ήττα της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ στις Σέρρες (78-74) η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ποτήρι αξιότιμοι κύριοι που έχετε τις τύχες του αθλήματος, που λέγεται μπάσκετ ξεχείλισε. Για άλλη μια φορά εις βάρος της ομάδας μας στον αγώνα Ίκαροι Σερρών-ΟΦΗ σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε το τέλειο έγκλημα από τους κυρίους που θέλουν να λέγονται διαιτητές, Σιμιτόπουλο και Μερτζάνη. Είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ ότι σε αυτό τον αγώνα έπρεπε να οριστούν αξιολογημένοι διαιτητές μια και ο αγώνας είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ζητήσαμε από την ΚΕΔ το καρπούζι να κοπεί στη μέση. Δυστυχώς για όλους αυτούς που έχουν το κουμάντο και σχεδιάζουν τέτοιες διαιτησίες καλά θα κάνουν αύριο το πρωί, αφού δουν το βίντεο του αγώνα, για λόγους προσβολής στο άθλημα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Ο ΟΦΗ έχασε αυτόν τον αγώνα, ας προστατευτεί όμως από εδώ και πέρα το πρωτάθλημα και η αξιοπιστία του αθλήματος. Καλά θα κάνει η ΚΕΔ τους παραπάνω διαιτητές να μην τους ορίσει ξανά σε παιχνίδι δικό μας, διότι απέδειξαν ότι δεν τίμησαν την Ελληνική διαιτησία. Και μια ερώτηση προς τον κ.Συμεωνίδη τον πρόεδρο της ΚΕΔ: Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δίδυμο των διαιτητών έχει διευθύνει όλα τα κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας των Σερρών; Θέλουμε απάντηση σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: