Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


Οι αμαρτίες

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι για την Εκκλησία αφορμή να θυμηθούμε την αμαρτωλή γυναίκα, η οποία αλείφει τα πόδια του Χριστού με μύρο και δάκρυα, τα σκουπίζει με τα μαλλιά της και λαμβάνει από το Θεό την συγχώρεση για τις αμαρτίες της. Στον Όρθρο της ημέρας ψάλετε το τροπάριο της Κασσιανής, το οποίο αναφέρεται στην "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή". Το βράδυ στις 7μμ όμως στην Αλικαρνασσό θα έχουμε το 4ο παιχνίδι της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών ανάμεσα στον Εργοτέλη και το Ηράκλειο. Να δούμε λοιπόν σε ποιόν … θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες.

Οι προσδοκίες

Το Ηράκλειο προηγείται με 2-1 και βρίσκεται μια ανάσα από την επάνοδο του στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Μανόλης Δημητριάδης βλέπει ότι η ομάδα του ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι αγωνιστικά και θέλει να τελειώνει την υπόθεση τίτλου πριν το Πάσχα. Από την άλλη ο Σπύρος Καρλάφτης προβληματίζεται για την εμφάνιση της ομάδας του στο β’ ημίχρονο του 3ου παιχνιδιού, ελπίζει όμως θα ξαναβρεί τον καλό της εαυτό και θα μπορέσει να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2, οπότε και όλα θα κριθούν στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι το Σάββατο 25-4-09 στις 7μμ στο Λίντο.

Ο κόσμος

Το Λίντο πάντως γέμισε εύκολα το Σάββατο. Οι ακαδημίες και οι φίλοι των δύο ομάδων και ο κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ στο Ηράκλειο ήταν αρκετοί για να θυμίσουν παλιές καλές στιγμές, γεγονός που δείχνει ότι εύκολα μπορεί να επανέλθει ο κόσμος στα γήπεδα αρκεί να δοθούν τα κίνητρα. Μάλιστα μετά από πολλά χρόνια το Ηράκλειο εμφάνισε μασκότ στο γήπεδο, που έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στον αγώνα.


Τα προγνωστικά.

Τρείς πολύ έμπειροι παράγοντες στον χώρο του μπάσκετ έκαναν πρόβλεψη για το τελικό σκορ λίγο πριν ξεκινήσει το 3ο παιχνίδι. Ο ένας έδινε 50/50 πιθανότητες για τις δύο ομάδες , ο άλλος 74-63 υπέρ του Ηράκλειο και ο τρίτος που έπεσε περισσότερο μέσα, 10 με 15 πόντους για το Ηράκλειο.



Εκκλησία

Αντίθετα το ΒΑΚ θύμιζε Εκκλησία στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Αίαντα. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι για 2η συνεχόμενη εμφάνιση της ομάδας στην έδρα της δεν υπήρχε κανένας από την γνωστή μικρή ομάδα των οργανωμένων οπαδών.


Η εμφάνιση

Προβλημάτισε η ήττα της Ιεράπετρας στην Κω (72-55), όμως ήταν σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο φανερό ότι οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη είχαν το μυαλό τους στις διακοπές και στον … οβελία. Πάντως εντύπωση προκαλούν οι νίκες των ομάδων που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό και μάλιστα επί ισχυρών αντιπάλων. Θυμίζουμε : Προοδευτική – Πανελευσινιακός 79-72, Κρόνος Αγ. Δημ. – Ιωνικός Ν.Φ. 67-74 , Λιβαδειά – Ιωνικός Νικίας 74-75.

Δεν υπάρχουν σχόλια: