Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Άνετη στο τέλος νίκη του Ηράκειο με 67-52 επί του Εργοτέλη στο 3ο παιχνίδι για την τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης.


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - τρίτο παιχνίδι : Ηράκλειο - Εργοτέλης 67-52 (11-4-09) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - τρίτο παιχνίδι : Ηράκλειο - Εργοτέλης 67-52 (11-4-09) δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη - προπονητή "Ηράκλειο"


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - τρίτο παιχνίδι : Ηράκλειο - Εργοτέλης 67-52 (11-4-09) δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη - προπονητή "Εργοτέλη"

Μηνάς Χαλαμπαλάκης και Μιχάλης Καμπίτσης

Η μασκότ της ομάδας του "Ηράκλειο' !!!


Ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο ήταν το 3ο παιχνίδι για την τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης ανάμεσα στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη, που διεξήχθη σε ένα γεμάτο από κόσμο Λίντο. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα των Μανόλη Δημητριάδη – Βασίλη Ράλλη επέβαλε τον ρυθμός της και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη των παικτών του Σπύρου Καρλάφτη αλλά και τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό τους, πήρε στο τέλος μια άνετη νίκη με 67-52 και τώρα βρίσκεται (2-1 στο σκορ) μια μόλις νίκη από την Γ’ Εθνική. Το 4ο παιχνίδι θα παιχθεί την Μεγάλη Τετάρτη στις 7μμ στην Αλικαρνασσό. Κορυφαίοι από το Ηράκλειο οι Αρναουτάκης Μ., Γρύλλος και Σκόρδος, ενώ από τον Εργοτέλη οι Κομψέλης και Συντιχάκης Μην. Για το "Ηράκλειο" 5 τρίποντα και 16/35 βολές (46% επιτυχία) , ενώ 3 τρίποντα για τον Εργοτέλη και 17/32 βολές (επιτυχία 53%). Πολύ καλή η διαιτησία των Χαλαμπαλάκη Μηνά - Καμπίτση Μιχάλη.

Στο 1ο δεκάλεπτο το Ηράκλειο ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και μάλιστα 1’ πριν το τέλος η διαφορά έφθασε και τους 8 πόντους (22-14), για να κλείσει θετικά την περίοδο με σκορ 22-17.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Αρβανίτης χρεώθηκε γρήγορα με 4 φάουλ, κάτι το οποίο τον ανάγκασε να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός αγώνα, ενώ ο Εργοτέλης 7’ 24” πριν το τέλος με τρίποντο του Σκαμνάκη ισοφάρισε για πρώτη φορά το σκορ και μάλιστα αμέσως μετά (6’ 58” πριν το τέλος) με καλάθι και πάλι του Σκαμνάκη πέρασε μπροστά με 24-26, για να βρεθεί μπροστά και στο τέλος του Α’ ημιχρόνου με 33-35.

Στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου η ροή του αγώνα άλλαξε με τα 3 συνεχόμενα για το Ηράκλειο τρίποντα του Γρύλου, που 7’ πριν το τέλος το έφεραν μπροστά στο σκορ με 42-37. Από το σημείο αυτό και πέρα το Ηράκλειο δεν έχασε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, ενώ η περίοδος έκλεισε με 49-45.

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ο εκνευρισμός των παικτών του Εργοτέλη και η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν εμφανής, ενώ και η είσοδος για λίγο του Ηλία Λεκάκου δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το κλίμα, με αποτέλεσμα το Ηράκλειο να διευρύνει την διαφορά στο σκορ, για να τελειώσει το παιχνίδι με 67-52.

Μετά το παιχνίδι ο Μανόλης Δμητριάδης συνεχάρη τόσο τους παίκτες του όσο και τους παίκτες του Εργοτέλη για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο παιχνίδι και τόνισε ότι το Ηράκλειο παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει το παλιό καλό του εαυτό του, ενώ περιμένει την επόμενη Τετάρτη στο 5ο παιχνίδι ακόμα καλύτερη την ομάδα του και ευελπιστεί ότι θα γίνει το 3-1 και το Ηράκλειο θα ανέβει στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ο Σπύρος Καρλάφτης εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε ότι μετά το ημίχρονο οι παίκτες του έχασαν την συγκέντρωση τους στο παιχνίδι και ασχολήθηκαν με άλλα πράγματα, αφού εκτός των λαθών που έκαναν δέχθηκαν και 2 τεχνικές ποινές. Η ομάδα όπως τόνισε θα προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα ώστε να μπορέσει την Τετάρτη στη Αλικαρνασσό να ισοφαρίσει το σκορ (2-2) και να πάει στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι. Ο Ηλίας Λεκάκος, όπως δήλωσε, του ζήτησε ο ίδιος να παίξει σήμερα, αφού αισθανόταν καλύτερα, ενώ κάποια στιγμή και ο Ανδρέας Παναγιωτάκης, που είχε συμπεριληφθεί στην 12δεκάδα, του είπε ότι θα μπορούσε να παίξει στο παιχνίδι.

Ηράκλειο - Εργοτέλης 67-52
Δεκάλεπτα : 22-17, 33-35, 49-45, 67-52
Ηράκλειο (Μανόλης Δημητριάδης - Βασίλης Ράλλης) : Κουρουζίδης 9, Σκόρδος 6, Χαριτάκης, Αρναουτάκης Μ. 12 (1), Αρβανίτης 7 (1), Αρναουτάκης Γ. 9, Δαγαλάκης Γ. 3, Καρτερής 3, Γρύλλος 14 (3), Αναστασάκης, Χελιδόνης, Μηλαθιανάκης 4.
Εργοτέλης (Σπύρος Καρλάφτης) : Συντιχάκης Μιλτ., Συντιχάκης Μην. 11 (1), Πέπας 5 (1), Καλασούντας 6, Ταγκαράκης, Κατσαμπρακάκης 2, Παναγιωτάκης, Σκαμνάκης 10 (1), Βαρδαβάς 2, Λεκάκος, Κομψέλης 16, Χατζής


Οι διαιτητές δίνουν οδηγίες στους προπονητές των δύο ομάδων λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι

Μανόλης Δημητριάδης και Βασίλης Ράλλης στον πάγκο του "Ηράκλειο"

Σπύρος Καρλάφτης στον πάγκο του Εργοτέλη












Δεν υπάρχουν σχόλια: