Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Θέματα της ΕΚΑΣΚ


1) Την Μεγάλη Τετάρτη 15/4 και το Σάββατο 25/4 στις 7 μ.μ. όρισε η Διοίκηση της ΕΚΑΣΚ τους δύο επιπλέον αγώνες των τελικών του τοπικού πρωταθλήματος ανδρών. Ως γνωστόν το Σάββατο 11/4 στο Λίντο στις 7μμ θα γίνει ο τρίτος αγώνας Ηράκλειο-Εργοτέλης. Ο 4ος την Μεγάλη Τετάρτη 15/4 στις 7μμ στην Αλικαρνασσό. Ο 5ος θα γίνει εφόσον χρειαστεί (ο νικητής αναδεικνύεται στις 3 νίκες) το Σάββατο 25/4 στις 7μμ στο Λίντο.

2) Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης συζητήθηκαν διεξοδικά η οργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος του αναπτυξιακού παίδων που θα γίνει 30 Απριλίου-3 Μαΐου στην Ιεράπετρα και οι λεπτομέρειες της αποστολής της Μικτής Κρήτης κορασίδων στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος 1-3 Μαΐου στην Κύμη.

3) Ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού γυναικών της ΕΚΑΣΚ κ. Ελευθεριάδης ενημέρωσε τα μέλη για τα αποτελέσματα της σύσκεψης της επιτροπής αναπτυξιακού προγράμματος που έγινε στην ΕΟΚ. Σύμφωνα με αυτά τη νέα χρονιά θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του αναπτυξιακού και το δυσάρεστο είναι ότι η ΕΟΚ θα μειώσει τον προϋπολογισμό των Ενώσεων μια και η ίδια θα πάρει 30% λιγότερα χρήματα από την ΓΓΑ. Το οικονομικό αυτό θέμα προβληματίζει από τώρα την ΕΚΑΣΚ η οποία έχει αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των πολλών πρωταθλημάτων που διοργανώνει.

4) Η Ένωση, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρό της κ. Χαλαμπαλάκη, περιμένει την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού στην επερώτηση των βουλευτών κ. Αυγενάκη, Νικηφοράκη, Κεφαλογιάννη, για την ίδρυση σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας στην Κρήτη, για να αποφασίσει μετά το τι θα πράξει. Μάλιστα θα σταλθεί επιστολή στους πιο πάνω βουλευτές οι οποίοι από την αρχή ενδιαφέρθηκαν για το θέμα, για να μάθει το τι πρόκειται να πράξουν στη συνέχεια, εφόσον η απάντηση του υφυπουργού είναι αρνητική. Κι αυτό γιατί η ΕΚΑΣΚ θέλει οπωσδήποτε την διοργάνωση της σχολής στην Κρήτη, μια και έχει ευαισθησία στην επιμόρφωση των μελών της και όχι μόνο. “Θέλουμε να υπάρξει πίεση προς το υφυπουργείο αθλητισμού για τη σχολή προπονητών προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας”, τονίζει ο πρόεδρός της ένωσης κ.Χαλαμπαλάκης.

4) Στην ίδια συνεδρίαση της Ένωσης αποφασίστηκε να κληθεί σε απολογία ο προπονητής κορασίδων του Εργοτέλη κ. Χατζηδάκης για απρεπή συμπεριφορά στους διαιτητές της συνάντησης Ακρωτήρι-Εργοτέλης.

5) Τέλος, η Διοίκηση της ΕΚΑΣΚ εύχεται καλή επιτυχία στις πρωταθλήτριες ομάδες της Κρήτης στους αγώνες που θα δώσουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα της ΕΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: