Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Β' Εθνική : σενάρια για την άνοδο - ελάχιστες ελπίδες και για τον ΟΦΗ !


πηγή : www.basketblog.gr

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα γνωρίσουν την άνοδο. Αμύντας, Ίκαροι Σερρών, Ίκαρος Καλλιθέας, Αρκαδικός, Λαύριο αλλά και ΟΦΗ διεκδικούν την άνοδο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.
Τρεις νίκες στα πέντε παιχνίδια θέλει ουσιαστικά ο Αμύντας, (Απόλλωνας Καλαμαριάς, Δούκας, Λαύριο, Αναγέννηση/Φλόγα, Χαλκίδα) ενώ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής αναμετρόνται ο Αρκαδικός με τον Ίκαρο Καλλιθέας και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα έχει το προβάδισμα στο θέμα ανόδου, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο θα συνεχίσουν με νίκες. Αν ο Ίκαρος κάνει το 4/4 θα του αρκεί να υπερασπιστεί τη διαφορά των 17 πόντων (74-57) με την οποία είχε επικρατήσει στην Καλλιθέα.
Το θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα έχουν οι Ίκαροι Σερρών (Πιερικός Αρχέλαος, Γουμένισσα, Δούκας, Αίας Ευόσμου, Σπόρτιγκ), οι οποίοι όμως δεν ευνοούνται σε καμία ισοβαθμία με τις πρώτες ομάδες, πλην αυτής με τον Ίκαρο Καλλιθέας.
Η 26η (Αίαντα Ευόσμου) και η 30η (Αρκαδικό) αγωνιστική είναι οι πιο κρίσιμες για τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος χρειάζεται τέσσερις ή πέντε νίκες καθώς δεν ευνοείτε σε καμία ισοβαθμία με Αμύντα, Ίκαρους Σερρών και Λαύριο.
Βουνό το πρόγραμμα για τον Αρκαδικό, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τρεις από τις έξι πρώτες ομάδες (Λαύριο, ΟΦΗ, Ίκαρος Καλλιθέας) έχει μία επικίνδυνη έξοδο στην Θεσσαλονίκη (Αναγέννηση Φλόγα) και στο ενδιάμεσο υποδέχεται την Χαλκίδα.
Δυσκολότερο το έργο για το Λαύριο (Αρκαδικό, Απόλλων Καλαμαριάς, Αμύντας, Δούκας και Αίας Ευόσμου). Αν θέλει να ελπίζει πρέπει να νικήσει εκτός έδρας τον Αρκαδικό ή τον Αμύντα, ενώ μαθηματικές -ελάχιστες- ελπίδες έχει και ο ΟΦΗ. Πρέπει να κάνει το 5/5 ενώ οι τέσσερις ήττες που έχει από τους Ίκαρους Σερρών και τον Ίκαρο Καλλιθέας δεν του επιτρέπουν να έχει πολλές πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: