Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Τελική Φάση Ανδρών Κρήτης : Εργοτέλης - Ηράκλειο (δεύτερο παιχνίδι) 74-76 με 9 τρίποντα του Παναγιώτη Αρβανίτη και 37 πόντους !!!


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - δεύτερο παιχνίδι : Εργοτέλης - Ηράκλειο 74-76 (4-4-09) το δραματικό τέλος


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - δεύτερο παιχνίδι : Εργοτέλης - Ηράκλειο 74-76 (4-4-09) Δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη (Ηράκλειο)


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - δεύτερο παιχνίδι : Εργοτέλης - Ηράκλειο 74-76 (4-4-09) Δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη (Εργοτέλη)

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης με 9 τρίποντα και 37 πόντους οδήγησε το Ηράκλειο σε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Αλικαρνασσό επί του Εργοτέλη με 74-76. Και αν μετρούσε (όπως ήταν το σωστό) το τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα θα έκανε ρεκόρ !

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και ένταση με τις δύο ομάδες να κυνηγούν με πείσμα την νίκη μέχρι το τέλος, το Ηράκλειο στην Αλικαρνασσό πήρε την νίκη στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα και έκανε το 1-1, στα πλαίσια της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα των Μανόλη Δημητριάδη – Βασίλη Ράλλη ο Παναγιώτης Αρβανίτης που πέτυχε 9 τρίποντα και 37 πόντους ! Το Ηράκλειο πέτυχε συνολικά 12 τρίποντα και είχε 16/30 βολές (ποσοστό επιτυχίας 54%), ενώ τα τρίποντα για τον Εργοτέλη ήταν 9 και οι βολές 7/20 (ποσοστό επιτυχίας 35%) ! Αξίζει να σημειωθεί ότι 1' 52" πριν το τέλος (έναρξη βίντεο) του αγώνα ο Εργοτέλης ήταν μπροστά με 72-70.

Λίγο δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του αγώνα πάντως ο Μανόλης Δημητριάδης μας δήλωσε : “δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα μάτια των παικτών μου γυαλίζουν, όπως τους είχα ζητήσει” !

Κορυφαίος του αγώνα με 9 τρίποντα και 37 πόντους ο Παναγιώτης Αρβανίτης του Ηράκλειο, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βαγγέλης Μηλαθιανάκης. Από τον Εργοτέλη κορυφαίοι οι Πεπας, Κομψέλης και Συντιχάκης Μην.

Καλή η διαιτησία των Γιώργο Επιτροπάκη και Βασίλη Φλίγκου, έπρεπε όμως να μετρήσει στο τέλος το τρίποντο (10ο) του Παναγιώτη Αρβανίτη αφού όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο το σουτ έγινε πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης του αγώνα. Και βέβαια στην περίπτωση αυτή τα 10 τρίποντα αποτελούν ρεκόρ.

Εργοτέλης - Ηράκλειο 74-76
Δεκάλεπτα : 19-21, 35-38, 54-58, 74-76
Εργοτέλης (Καρλάφτης Σπύρος) : Χαλκιαδάκης, Συντιχάκης Μην. 11 (1), Πέπας 20 (4), Καλασούντας 1, Τσαγκαράκης 10 (2), Κατσαμπρακάκης, Συντιχάκης Μιλτ., Αντωνογιωργάκης, Βαρδαβάς, Σκαμνάκης 6 (1), Κομψέλης 22, Χατζής 4 (1)
Ηράκλειο (Δημητριάδης Μανόλης - Βασίλης Ράλλης) : Κουρουζίδης 6, Σκόρδος, Χαριτάκης, Αρναουτάκης Μ., Αρβανίτης 37 (9), Αρναουτάκης Γ. 8, Δαγαλάκης Γ., Καρτερής 3, Γρύλλος 12 (3), Αναστασάκης, Χελιδώνης, Μηλαθιανάκης 10

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Στο 1ο δεκάλεπτο το παιχνίδι ξεκίνησε όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Λίντο. Το Ηράκλειο 5’ 13” πριν το τέλος ήταν μπροστά με 0-7, ενώ 4’ 20” πριν το τέλος το σκορ ήταν 2-9. Στο σημείο αυτό δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ στον Αρναουτάκη Γ. και ξεκίνησε ένα σερί 8-0 που έφθασε 3’ πριν το τέλος το σκορ στο 10-9. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα (Γρύλλος – Αρβανίτης) το Ηράκλειο πέρασε 2’ πριν το τέλος μπροστά με 10-15, για να κλείσει η περίοδος με 19-21. Τέσσερα τρίποντα για το Ηράκλειο (Αρβανίτης 3 , Γρύλλος) και δύο για τον Εργοτέλη (Χατζής, Πέπας).

Στο 2ο δεκάλεπτο το Ηράκλειο ήταν συνεχώς μπροστά με την μέγιστη διαφορά να φθάνει τους 5 πόντους για να κλείσει η περίοδος με σκορ 35-38 και το Ηράκλειο να έχει πετύχει δύο τρίποντα (Αρβανίτης – Γρύλλος).

Στο 3ο δεκάλεπτο 6’ 50” πριν το τέλος ο Εργοτέλης με τρίποντο του Πέπα ισοφάρισε 43-43, ενώ 5’ πριν το τέλος με καλάθι του Συντιχάκη Μηνά πέρασε για δεύτερη φορά (μετά το 10-9) στον αγώνα μπροστά στο σκορ. Το Ηράκλειο όμως πέρασε και πάλι μπροστά και μάλιστα 30” πριν το τέλος έφθασε την μέγιστη διαφορά του αγώνα (6 πόντοι : 52-58), για να κλείσει η περίοδος με σκορ 54-58. Πέντε τρίποντα για το Ηράκλειο (Αρβανίτης 4, Γρύλλος 1) και δύο για τον Εργοτέλη (Σκαμνάκης, Πέπας).

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο 8’ 50” πριν το τέλος ο Σκαμνάκης συμπλήρωσε 4 φάουλ, ενώ και ο Αρναουτάκης Γ. 7’ 48” πριν το τέλος πήγε στα 4. Ο Εργοτέλης 7’ πριν το τέλος με καλάθι του Κομψέλη έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (60-60). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο (5’ 14” πριν το τέλος Ο Τσαγκαράκης χρεώθηκε ε 4ο φάουλ) με το Ηράκλειο να έχει ελαφρύ προβάδισμα, όμως 3’ 25” πριν το τέλος με τρίποντο του Συντιχάκη Μην. έγινε το 69-69 και 2’ 43” πριν το τέλος με τρίποντο του Πέπα το 72-69 για να κάνει 2’ 22” πριν το τέλος ο Μηλαθιανάκης με μια εύστοχη βολή το 72-70, ενώ στην συνέχεια χάνεται η επίθεση του Εργοτέλη.

Τα τελευταία δραματικά 2’

Το τελευταίο δίλεπτο μπήκε με την ομάδα του Εργοτέλη να είναι μπροστά με 72-70. Ο Μηλαθιανάκης χάνει καλάθι και ο Σκαμνάκης κερδίζει το ριμπάουντ, όμως ο Χατζής 1’ 39” πριν το τέλος αστοχεί στην προσπάθεια για τρίποντο. Στην αντεπίθεση 1’ 24” πριν το τέλος ο Αρβανίτης πετυχαίνει τρίποντο και βάζει ξανά μπροστά το Ηράκλειο με 72-73. Στην επίθεση του Εργοτέλη ο Πέπας αστοχεί στην προσπάθεια για τρίποντο και στο ριμπάουντ ο Μηλαθιανάκης κερδίζει φάουλ. Πετυχαίνει και τις 2 βολές και κάνει το σκορ 72-75. Ο Τσαγκαράκης 24” πριν το τέλος χάνει στο κατέβασμα την μπάλα από τον Μηλαθιανάκη και ο Αρβανίτης κερδίζει φάουλ. Πετυχαίνει ½ βολές και κάνει το 72-76, ενώ στην επίθεση ο Κομψέλης 19” πριν το τέλος κάνει το 74-76. Στην επίθεση του Ηράκλειο Κουρουζίδης κερδίζει φάουλ, χάνοντας όμως και τις δύο βολές 13” πριν τέλος. Το ριμπάουντ στην δεύτερη βολή κερδίζει ο Αρβανίτης και οι παίκτες του Ηράκλειο καταφέρνουν να κρατήσουν την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα πετυχαίνοντας μάλιστα και τρίποντο με τον Αρβανίτη, που όμως δεν μέτρησε αφού οι διαιτητές θεώρησαν (εσφαλμένα) ότι είχε εκπνεύσει ο χρόνος. Έτσι το Ηράκλειο πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Αλικαρνασσό κάνοντας το 1-1. Ένα τρίποντο για το Ηράκλειο στην τελευταία περίοδο και συνολικά 12 στον αγώνα (Αρβανίτης 9, Γρύλλος 3) και 5 για τον Εργοτέλη και συνολικά 9 (Πέππας 4, Τσαγκαράκης 2, Συντιχάκης Μην. 1, Σκαμνάκης 1, Χατζής 1)

Δηλώσεις προπονητών

Μανόλης Δημητριάδης (προπονητής Ηράκλειο) : "Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο οποίο εμείς παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν γινόταν το 2-0 θα ήταν δύσκολη η συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που άκουσαν πολλά αυτήν την εβδομάδα και από εμένα, αλλά σήμερα έδωσαν μεγάλη μάχη . Στο παιχνίδι ελέγχαμε το σκορ αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε την διαφορά που θέλαμε βασικά λόγω του άγχους που είχαμε. Θεωρώ κλειδί στον αγώνα κάποια τρίποντα που δεχθήκαμε από παίκτες του Εργοτέλη που δεν το περιμέναμε και συγχαίρω αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Δεν ανταπεξήλθαμε καλά στα pick and roll παρόλο που τα είχαμε δουλέψει, όμως ευτυχήσαμε να έχουμε σε μεγάλη ημέρα τον Παναγιώτη Αρβανίτη, που βέβαια βοηθήθηκε και από τους υπόλοιπους παίκτες για να μπορέσει να βάλει τα τρίποντα (σ.σ. 9) που έβαλε. Περάσαμε 3 πολύ δύσκολες μέρες, αναλύσαμε για πάνω από 3 ώρες το βίντεο του πρώτου αγώνα και έστω και δύσκολα καταφέραμε και πήραμε την νίκη και θεωρώ ότι τώρα το παιχνίδι ξαναρχίζει από την αρχή. Συγχαρητήρια και στον Εργοτέλη γιατί σήμερα μαζί παίξαμε ένα πραγματικό ντέρμπι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Αφού έγινε το 1-1- πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε και θεωρώ ότι το Σάββατο θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και όσο προχωράμε θα παίζουμε ακόμα καλύτερα. Και θέλω επίσης να συγχαρώ τον Εργοτέλη διότι αν και το σκορ πήγε ψηλά, και που είναι υπέρ μας, κατόρθωσε να μας ακολουθήσει μέχρι το τέλος".

Σπύρος Καρλάφτης (προπονητής Εργοτέλη) : "Ήταν ένα ντέρμπι που δυστυχώς το χάσαμε. Θεωρώ ότι αν είμαστε σχετικά εύστοχη στις βολές και δεν χάναμε στο τέλος ελεύθερα σουτ δεν θα είχαμε πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αλλά γενικά δεν πήγαμε καλά σήμερα αφού το Ηράκλειο έβαλε πολλά σουτ και μάλιστα ελεύθερα. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι, όπου κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Σήμερα αμυντικά είμαστε καλοί όμως δεν πήγαμε καλά στις βολές, κάτι που ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του παιχνιδιού".


Βασίλης Φλίγκος, Γιώργος Επιτροπάκης, Ανδρέας Βλάσσης, Γιώργος Μούστος (Παπαδάκη Χρυσούλα - Πετρόσογλου Ρίτσα)

Οδηγίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα από τους διαιτητές στους προπονητές και τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Μανόλης Δημητριάδης και Βασίλης Ράλλης στο πάγκο του Ηράκλειο

Ο Σπύρος Καρλάφτης στο πάγκο του Εργοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: