Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ιταλία-Ισραήλ 93-57 , Ρωσία – Κροατία 85-76

Ιταλία-Ισραήλ 93-57
Μονόλογος της Ιταλίας ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον έκτο όμιλο στην Αμαλιάδα. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε με 93-57 του Ισραήλ και ξέφυγε από την τελευταία θέση. Οι νικητές ήταν καλύτεροι και εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη ευστοχία τους στα τρίποντα (12/24) και την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (41-26), πήραν από τη αρχή ένα προβάδισμα που ξεπέρασε τους δέκα πόντους. Η διαφορά συνεχώς διευρυνόταν και έφθασε στην μέγιστη τιμή της (+36) με την λήξη του αγώνα. Ο Μέλι ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακός, ενώ χαρακτηριστικό του άσχημου παιχνιδιού των Ισραηλινών είναι το μόλις ένα εύστοχο τρίποντο που είχαν σε όλο τον αγώνα.
Διαιτητές: Σέργκε, Σεργκίι, Αλεκσάνταρ
Δεκάλεπτα: 23-11, 41-28, 63-45, 93-57
ΙΤΑΛΙΑ (Ραμάλι): Παντζίνι 16(4), Μορασκίνι, Σάντρι 14(2), Ντε Νικόλαο 11(3), Καμπάνι 1, Αμίτσι, Κουρνόου 4, Μαρτόνε 3, Μούνερ 10(2), Μέλι 22(1), Παολίσο 12.
ΙΣΡΑΗΛ (Φράνκο): Σάμπαγκ 9, Ρουμπ, Μοράν, Ταμίρ 8, Μπούχμαν 2, Χέιμαν 5, Αριέλι, Βεντούρα 6, Σιράν 11, Καρπελέτζ 8(1), Έιντα, Ρέις 8.
Ραμάλι: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι παίξαμε δύο συνεχόμενα πολύ καλά παιχνίδια, όπου η απόδοσή μας ήταν σταθερά πολύ καλή. Και στο παιχνίδι με την Ελλάδα όπου χάσαμε, αλλά και σε αυτό με το Ισραήλ όπου κερδίσαμε καταφέραμε και δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα πλέον έχει βρει έναν καλό ρυθμό. Απέναντι στην Ισπανία θέλουμε τη νίκη. Είμαστε δύο ομάδες με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι».
Φράνκο: «Σήμερα πήγαν πολλά πράγματα άσχημα για εμάς και πολλά πήγαν καλά για την Ιταλία. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά με πολλά παιχνίδια και για να προχωρήσεις πρέπει να διαθέτεις την ανάλογη ομάδα. Καταφέραμε και κερδίσαμε την Λιθουανία, όμως δώσαμε πολλά σε εκείνο το παιχνίδι και εμφανιστήκαμε κουρασμένοι σήμερα. Αύριο με την Σερβία θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς και σημαντική εμπειρία».
Ρωσία – Κροατία 85-76
Η Ρωσία είχε τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια της Κροατίας να της αμφισβητήσει την κυριαρχία στο παρκέ. Δίνοντας αυτές τις απαντήσεις, έφτασε στην επικράτηση με 85-76 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο κλειστό του Πύργου.Οι Κροάτες ξεκίνησαν καλύτερα, είχαν τον πρώτο λόγο στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι Ρώσοι αντέδρασαν, διατήρησαν ένα ψηλό ρυθμό στον αγώνα, με μεγάλη πίεση στην μπάλα, πήραν το προβάδισμα στα μισά της δεύτερης περιόδου και παρά την προσπάθεια του Τόνι Προστράν του Μάριο Ντέλας και των συμπαικτών τους, το διατήρησαν ως τη λήξη.
Διαιτητές: Πιλιπάουσκας, Κόντε, Τσέκοφ
Δεκάλεπτα: 16-21, 43-41, 66-56, 85-76
Ρωσία (Βαντέεφ): Σλέπουκα 2, Πάλκιν 10, Μπαμπουνασβίλι, Πολοκίν 4, Μουρίτσεφ 15 (13ρ), Πιτσκούροφ 17, Γκριγκόριεφ 14, Σεμένοφ 6, Αντίποφ 12, Βάλιεφ 5
Κροατία (Βάνιακ): Ντόσεν, Πρόστραν 17 (7α), Μπιλίνοβατς 7, Σμαϊλάγκιτς 11, Ράμλιακ, Μπατούρ 8, Ζούμπτσιτς 11, Ραντόσεβιτς 2, Ντέλας 20
Βλάντιμιρ Βάνιακ (προπονητής Κροατίας):
«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας αλλά δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε. Αύριο έχουμε ένα ακόμα και πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Αν και αρχίσαμε καλά στη συνέχεια η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Η Ρωσία είναι καλή ομάδα, γρήγορη και δυνατή ενώ γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη η αποστολή μας. Στόχος μας είναι η πρόκριση στην τετράδα και πιστεύω ότι μπορούμε να την πάρουμε στον αυριανό αγώνα»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: