Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Παπαλουκάς: «Ικανή η Εθνική να κατακτήσει μετάλλιο»



Οι εμφανίσεις της Εθνικής στο «Ακρόπολις» και στο προολυμπιακό τουρνουά δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες εν όψει Πεκίνου. Ωστόσο, Θοδωρής Παπαλουκάς και Νίκος Ζήσης, παρότι θεωρούν πως είναι εφικτό να ανέβει η ομάδα στο βλαθρο των νικητών, συνιστούν… ψυχραιμία και κρατούν χαμηλούς τόνους.

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας μετά το προολυμπιακό τουρνουά για τους αγώνες στο Πεκίνο. Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκουραστήκαμε και πιο φρέσκοι συνεχίζουμε την δύσκολη προσπάθειά μας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Όσον αφορά τα ματς του προολυμπιακού, ‘κρατάμε’ από αυτά την διάρκεια και την διάθεση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι περίεργη διοργάνωση. Αρκετές ομάδες μπορούν να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο και η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να είναι μια από αυτές.

Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή προετοιμασία, ώστε να βρούμε καλό ρυθμό».

Νίκος Ζήσης: «Μετά τα φιλικά και το προολυμπιακό τουρνουά έγιναν κολακευτικά σχόλια για τις εμφανίσεις μας, όμως, εμάς δεν μας απασχολεί αυτό. Αντίθετα παραμένουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δουλεύουμε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες προκειμένου να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ήταν καλό που είχαμε το περιθώριο να ξεκουραστούμε λίγο, έχουμε όμως δεκαπέντε μέρες μπροστά μας να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της πρεμιέρας. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Οι καλές εμφανίσεις μας γέμισαν αυτοπεποίθηση, όμως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες στον όμιλο. Αυτές τις μέρες που διαδέχθηκαν το προολυμπιακό διαπίστωσα ότι όλοι θεωρούν δεδομένο το μετάλλιο, όμως, δεν είναι έτσι. Το θετικό είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στα χιαστί παιχνίδια την Ισπανία και τις ΗΠΑ, όμως, και πάλι τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη στο ματς της πρεμιέρας. Οι ΗΠΑ το έχουν πάρει πατριωτικά το θέμα, αλλά εμείς δεν ασχολούμαστε και κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει κάνει πολλές μεγάλες νίκες, όμως, στο πρώτο παιχνίδι που την αντιμετωπίζουμε, όλα θα είναι διαφορετικά. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ελπίζω να είμαστε όλοι γεροί. Όλοι είδαν το θέατρο που έκαναν οι Ισπανοί στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ. Αυτή ήταν η γνώμη όλων των αντικειμενικών. Όλος ο κόσμος είδε τι έκαναν. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: