Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Β. Σπανούλης: «Τους υπολογίζουμε, όπως μας υπολογίζουν»


Για την εξέλιξη της προετοιμασίας, αλλά και τις προοπτικές της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης: «Το Ολυμπιακό τουρνουά δεν έχει καμία σχέση με το Προολυμπιακό. Τόσο το κίνητρο, όσο και ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος για όλους. Ο όμιλός μας έχει πολύ δυνατές ομάδες αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Εμείς υπολογίζουμε και σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, όπως μας σέβονται και μας υπολογίζουν κι αυτοί. Αν θέλεις να φτάσεις ψηλά και να διεκδικήσεις το καλύτερο δυνατό, γιατί όχι ένα μετάλλιο, πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις με τους ισχυρούς. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσουμε τη δική μας προετοιμασία χωρίς προβλήματα, ώστε όταν ξεκινήσουν οι αγώνες να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε και την ποιότητα και την εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με ψυχραιμία, βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά».
* Από αιματολογικές εξετάσεις θα περάσουν την Δευτέρα το πρωί οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών. Στόχος είναι να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται και να προσδιοριστεί η ένταση των προπονήσεων που απομένουν μέχρι το τζάμπολ του Ολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο, ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Η ιδιομορφία εντοπίζεται στο ότι η ομάδα εφέτος πρέπει να αντεπεξέλθει σε δύο τουρνουά (Προολυμπιακό, Ολυμπιακό), τα οποία χωρίζει απόσταση 20 ημερών.Επί τούτου το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε μόνο τρέξιμο, στο οποίο δεν έλαβαν μέρος ο Βασιλόπουλος και ο Περπέρογλου, οι οποίοι έκαναν θεραπεία για να αντιμετωπίσουν μικροενοχλήσεις που ένιωθαν στο πόδι (αχίλλειο και οι δυο).
* Τη Δευτέρα το μεσημέρι η χορηγός εταιρία των εθνικών ομάδων μπάσκετ, Eurobank, θα δεξιωθεί την Εθνική Ανδρών, για να την κατευοδώσει πριν το ταξίδι στο Πεκίνο. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: