Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Τουρκία – Κροατία 81-91

Δύο από τις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων συναντήθηκαν στο κλειστό της Αμαλιάδας. Τουρκία και Κροατία προσέφεραν σπουδαίο θέαμα και απέδωσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με τους Κροάτες πετυχαίνουν το απόλυτο στην πρώτη φάση των αγώνων καθώς επικράτησαν με 81-91. Οι Κροάτες σήμερα τα έκαναν όλα. Είχαν τον… εναέριο έλεγχο στερώντας από τους Τούρκους σημαντικά ριμπάουντ, είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, πολυφωνία στην επίθεση, εξαιρετική άμυνα.Από την πλευρά τους οι Τούρκοι έστησαν πολλές «παγίδες» στους Κροάτες όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Ακόμα και στο «φαρμακερά» σουτ του Μαχμούτογλου δεν στάθηκαν ικανά για να προβληματίσουν, καθώς απλά κρατούσαν την Τουρκία κοντά στο σκορ.
Διαιτητές: Ντεκόστερ, Γκόρσκοφ, Κοέν
Δεκάλεπτα: 19-25, 34-41, 56-61, 81-91
Τουρκία (Γκιονάι): Κιλιτσλί 13, Μαχμούτογλου 21(3), Μουτάφ 5, Γιλντιρίμ, Ιντσεκάρα 9, Αλντεμίρ 2, Μπάλτο, Καντέρ 31.
Κροατία (Βάνιακ): Ντόσεν, Προστράν 12(2), Σμαϊγκάλιτς 20(3), Μπατούρ 12(4), Ζούμπτσιτς 20(2), Ραντόσεβιτς 2, Δέλας 25.
Γκιόναϊ (προπονητής Τουρκίας):
«Χάσαμε αυτό το παιχνίδι από δικά μας προσωπικά λάθη που έκαναν οι παίκτες μου. Καταφέραμε και παρακολουθήσαμε στο σκορ την Κροατία που είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει κάποιους παίκτες που διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία από τους δικούς μας παίκτες. Το επίπεδο εμπειρίας σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό. Εμείς πλέον βλέπουμε μπροστά και στα επόμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να κερδίσουμε και τους τρεις αγώνες της επόμενης φάσης αν θέλουμε να πάμε στα ημιτελικά».
Βάνιακ (προπονητής Κροατίας):
«Ήταν πολύ σημαντική η νίκη απέναντι στην Τουρκία, διότι έτσι μεταφέρουμε 4 βαθμούς στην επόμενη φάση. Αυτό θα μας βοηθήσει για να έχουμε μία θέση στα ημιτελικά. Βέβαια όλοι οι επόμενοι αντίπαλοι είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Ακόμα και η Ουκρανία μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Το «κλειδί» για την σημερινή μας νίκη δεν είναι άλλο από την άμυνα μας. Αυτό ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που μας βοήθησε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έπαιξε πολύ έξυπνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: