Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ουκρανία – Γερμανία 76-53

Η Ουκρανία έκανε την έκπληξη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Γερμανία, καθώς επικράτησε με διαφορά 23πόντων γεγονός που της επέτρεψε να περάσει στην επόμενη φάση των αγώνων. Η Γερμανία μπορούσε να προκριθεί ακόμα και με ήττα με διαφορά μικρότερη των 13πόντων, ωστόσο η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε η Ουκρανία τους δημιούργησε πολλά προβλήματα. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, όμως οι Ουκρανοί έχοντας τα ψυχικά αποθέματα, ανέτρεψαν γρήγορα την εικόνα του αγώνα και στο τέλος πανηγύρισαν έντονα την νίκη – πρόκριση.
Διαιτητές: Μουζάκης, Καρακατσούνης, Γκριγκόρας
Δεκάλεπτα: 14-19, 34-34, 54-42, 76-53
Ουκρανία (Ρούμπαν): Μπουρένκο 8, Τζιούμπα, Λίποβι 3(1), Λεμπέντιντσεφ 19(3), Ντμιτρένκο 14(1), Οτβερτσένκο 13(2), Γκούντκοφ 2, Όσνατς 16, Σαντούλ 1.
Γερμανία (Μπλούμελ):Σμίτζ 8(2), Τζέφεϊ 2, Στάκεϊ 9(1), Λάντ 8, Βάργκας 3(1), Σρέμπφ 10, Ζίρμπες 10, Βόλφαρτ 3.
Μπλούμελ (προπονητής Γερμανίας):
«Η διαφορά με την οποία χάσαμε μας έβγαλε εκτός πρόκρισης. Απέναντι στην ζώνη των Ουκρανών δεν μπορέσαμε να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα μας επέτρεπαν να μειώσουμε την διαφορά. Δεν περιμέναμε ότι η Ουκρανία θα είχε σήμερα τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας, κάτι που δεν είχε στους δύο προηγούμενους αγώνες. Δυστυχώς δεν παίξαμε ως ομάδα και οι παίκτες μου δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα».
Λεμπέντιντσεφ (παίκτης Ουκρανίας):
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε στην επόμενη φάση του τουρνουά. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παιχνίδι με την Γερμανία για αυτό τον σκοπό. Πιστεύω η άμυνα ζώνης που εφαρμόσαμε μπλόκαρε τους Γερμανούς, κάτι που μας έδωσε δύναμη στην επίθεση. Θα προετοιμαστούμε για τους επόμενους αγώνες που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για εμάς». ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: