Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Εθνική Ελλάδος - Ωρα... Κίνας!



Του : ΘΑΝΑΣΗ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑ

Το ταξίδι είναι μακρινό, πολύ μακρινό. Οπως αυτό της Ιαπωνίας πριν από δύο χρόνια, μόνο που τότε οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ήταν αντιστοίχως τραγικές με αυτές του Πεκίνου. Ούτε οι ώρες των αγώνων θα είναι ίδιες. Ετσι, λοιπόν, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι συνεργάτες του δουλεύουν τις τελευταίες ημέρες, έχοντας -όσο τους το επιτρέπουν οι συνθήκες- ως μπούσουλα το ωράριο Κίνας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές από τις προπονήσεις της Εθνικής γίνονται μέσα στο καταμεσήμερο σε μία πολύ κοντινή ώρα προς αυτή που θα δίνει τα παιχνίδια της η Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα, στις ημέρες που ακολουθούν μέχρι την αναχώρηση της αποστολής για το Πεκίνο, αλλά και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την έναρξη των Αγώνων είναι προγραμματισμένο να γίνουν και μερικά απαραίτητα γυμνάσια στους διεθνείς, ώστε να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο ομαλά και γρήγορα στις προδιαγραφές των Ολυμπιακών. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο ένας από τους πέντε αγώνες του ομίλου, αυτός κόντρα στην Αγκόλα, θα αρχίσει στις 9 π.μ., οι παίκτες θα υποχρεωθούν να εξασκηθούν στο πρωινό ξύπνημα.
«Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να προσαρμοστεί, αλλά σε αυτά τα τόσο πρωινά διαστήματα χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι να λειτουργήσει σωστά» είχε δηλώσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ματς. Κάτι που ήχησε σαν ξυπνητήρι στα αυτιά των παικτών, οι οποίοι στο διάστημα της προετοιμασίας τους θα αναγκαστούν να σηκωθούν στις πέντε και μισή το πρωί για να αρχίζουν και να συνηθίζουν το αντίστοιχο ξύπνημα πριν από το ματς με την Αγκόλα.
Υπενθυμίζουμε ότι στους αγώνες της πρώτης φάσης η Εθνική θα αντιμετωπίσει στο εναρκτήριο παιχνίδι της την Ισπανία στις 2.30 μ.μ. (09.30 π.μ. ώρα Ελλάδας), θα συνεχίσει στη δεύτερη αγωνιστική παίζοντας την ίδια ώρα με τη Γερμανία, ενώ την τρίτη αγωνιστική στο μεγάλο ματς της πρώτης φάσης θα εμφανιστεί στο γήπεδο πιο αργά, καθώς θα κοντραριστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 το βράδυ (3 το μεσημέρι στη χώρα μας).
Εν συνεχεία υπάρχει το ματς εναντίον της Αγκόλας στις 9 π.μ (αναφερθήκαμε νωρίτερα) και οι υποχρεώσεις στο γκρουπ θα κλείσουν τη 10η ημέρα των Αγώνων (18/08) με το ματς απέναντι στους διοργανωτές και γηπεδούχους Κινέζους στις 2.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: