Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ρωσία – Γερμανία 83-73

Το χαλί για έναν «περίπατο» είχε στρώσει η Ρωσία, αλλά οι Γερμανοί πάλεψαν μέχρι το τέλος, μια μεγάλη ανατροπή είχε θέση στα πλάνα τους, μόνο που το φινάλε ήταν τελικά αυτό που φάνηκε να προδιαγράφεται από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Ρωσία επιβλήθηκε με 83-73, καταγράφοντας τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, τη στιγμή που η Γερμανία βίωνε την πρώτη της ήττα.Οι παίκτες του Αλεξέι Βαντέεφ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη που ακολούθησε. Το σκορ ήταν 16-9 στο πεντάλεπτο, 37-20 με τη λήξη της πρώτης περιόδου, η Ρωσία έφτασε ως το +21 (45-24, 13’30’’) εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο του παρκέ, οδηγώντας μέχρι το ημίχρονο τους αντιπάλους της στα τριπλάσια λάθη. Τα πρώτα άστοχα σουτ δημιούργησαν νευρικότητα, η άμυνα παράλληλα χαλάρωσε και η Γερμανία πλησίασε ως τους επτά πόντους (75-68, 36’) με τον Αλεξάντερ Τζόρνταν Σρεμπφ, γιο του Ντέτλεφ Σρεμπφ (ένα τατουάζ με το σήμα των Σιάτλ Σουπερσόνικς κοσμεί και τον δεξί του ώμο), να δίνει ένα μικρό, προσωπικό ρεσιτάλ. Η ομάδα του όμως δεν άντεξε περισσότερο, οι –ιδιαίτερα- δυνατές φωνές του Βαντέεφ αφύπνισαν τους παίκτες του και η Ρωσία πήρε τη νίκη με το τελικό 83-73.
Διαιτητές: Πιλιπάουσκας, Ματιόλι, Κοέν
Δεκάλεπτα: 37-20, 51-39, 67-50, 83-73
Ρωσία (Βαντέεφ): Σλέπουκα 3, Παλκίν 19, Μπαμπουνασβίλι 7, Πολοκίν, Μούριτσεφ 1, Πιτσκούροφ 24, Γκριγκορίεφ 5, Σεμένοφ 11, Αντίποφ 2, Κιρντιάσκιν 4, Βάλιεφ 7
Γερμανία (Μπλούμελ): Σμιτζ 3, Τζιφέι 6, Ελ Ντομιάτι, Στάκεϊ 13, Λαντ 11, Βάργκας 4, Σρεμπφ 11, Βιντερχάτλερ, Ζίρμπες 19, Μπότερμαν 6
Αλεξέι Βαντέεφ (προπονητής Ρωσίας): «Στα τρία δεκάλεπτα και κυρίως στο πρώτο είχαμε πολύ καλή απόδοση. Στο τέταρτο πέσαμε και επιτρέψαμε στη Γερμανία να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο τέλος όμως τα καταφέραμε και πήραμε τη νίκη».
Κάι Μπλούμελ (προπονητής Γερμανίας): «Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ρωσία ήταν εξαιρετική αν και μπορώ να πω ότι σε κάποια από τα σουτ είχαν τη βοήθεια της τύχης. Εμείς δεν παίξαμε καλή άμυνα και ειδικά αυτή που πρέπει με ομάδες του επιπέδου της Ρωσίας. Στο τέλος προσπαθήσαμε για την ανατροπή αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με την Ουκρανία. Είμαστε μία νίκη μακριά από την επόμενη φάση και τη θέλουμε. Το σημαντικό είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αφού επιθετικά είμαι ικανοποιημένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: