Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Ευρωμπάσκετ U18: Ισραήλ – Λιθουανία 72-61

Η μεγάλη έκπληξη καταγράφηκε στην αναμέτρηση του Ισραήλ με τη Λιθουανία. Οι Ισραηλινοί φαίνονταν να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ότι επιβλήθηκαν των Λιθουανών, ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε οριστικά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το τελικό 72-61 τους οδήγησε σε πανηγυρισμούς στο παρκέ, με συμπατριώτες τους να τους πετάνε σημαίες του Ισραήλ.Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει στη διάρκεια της αναμέτρησης, καμία δεν είχε την εικόνα της νικήτριας, καθώς η πλάστιγγα έγερνε πότε από τη μία και πότε από την άλλη πλευρά. Οι Ισραηλινοί αιφνιδίασαν τους Λιθουανούς, πήραν προβάδισμα και το διατήρησαν σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος του αγώνα, πριν οι «βόρειοι» δείξουν κάποια πραγματικά σημάδια ανάκαμψης. Είχαν άλλωστε στο παρκέ και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτής της ομάδας, τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας, ο οποίος απουσίαζε στους προηγούμενες αγώνες, εξαιτίας ενός αιματώματος στο γόνατο. Παρά και τη δική του παρουσία όμως που κατέληξε σε ένα νταμπλ νταμπλ (18π., 14ρ.), η Λιθουανία δεν κατέθεσε δείγμα ομάδας άτρωτης. Ακόμη και όταν στο 35’ πήραν μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων (49-53), την απώλεσαν γρήγορα, αφού οι παίκτες του Νταν Φράνκο, δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα. Ως τη λήξη του αγώνα το Ισραήλ, πιέζοντας ασφυκτικά, κυνηγώντας κάθε φάση, έκανε ένα σερί 23-8 και πήρε μια μάλλον ανέλπιστη νίκη με το τελικό 72-61.
Διαιτητές: Γκόρσκοφ, Μεστρ, Μαλισέφσκι
Δεκάλεπτα: 13-19, 30-31, 49-51, 72-61
Ισραήλ (Φράνκο): Σάμπαγκ 10 (7α), Ρουμπ, Ταμίρ 14, Μπούχμαν 8, Χέιμαν 2, Αριέλι 20, Βεντούρα, Σιράν, Καρπελέτζ, Έιντα, Ρέις 18
Λιθουανία (Μασάλσκις): Καϊρις 5, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 5, Μπερτάσιους 2, Γκάσκα 3, Σλέζας 8 (10ρ), Μπιρούτα, Μοτιεγιούνας 18 (14ρ), Καντζεβίτσιους 9, Ζιμνίτσκας 8, Στανιούλις 3
Νταν Φράνκο (προπονητής Ισραήλ):
«Απέναντι στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν είμασταν τόσο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και κάναμε πολλά λάθη που μας στοίχισαν. Αντίθετα σήμερα είχαμε πολύ καλή απόδοση. Είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας, προσέξαμε πολύ στα κρίσιμα σημεία και πήραμε τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο είπα στα παιδιά ότι μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι και το κάναμε».
Βιτόλντας Μασάλσκις (προπονητής Λιθουανίας):
«Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Σε κάποια σημεία της αναμέτρησης κάναμε το ιδανικό παιχνίδι αλλά αυτό δεν είχε διάρκεια. Δεν είμαστε όσο ομαδικοί θα έπρεπε σε κάποιες φάσεις και επίσης ο Μοτιεγιούνας και ο Πετσιουκεβίτσιους από τους οποίους περιμένουμε πολλά δεν έκαναν την καλύτερη εμφάνιση τους. Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του στη διοργάνωση και γι’ αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: