Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ιταλία-Λιθουανία 73-76

Έσπασε καρδιές το τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας στην Αμαλιάδα, με τους Λιθουανούς να επικρατούν της Ιταλίας με τρίποντο του Πετσιουκεβίτσιους 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Οι νικητές ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως οι Ιταλοί ανέκαμψαν στο τέλος και έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο πρώτος σκόρερ της Λιθουανίας όμως είχε άλλη άποψη και πέτυχε τα πρώτα δύο τρίποντα της ομάδας του στα τελευταία λεπτά, το ένα από τα οποία της έδωσε την μεγάλη νίκη.
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Κοκαλνις, Μαλιστζέφσκι
Δεκάλεπτα: 11-20, 37-37, 54-58, 73-76
ΙΤΑΛΙΑ (Ραμάλι): Παντζίνι 7, Μορασκίνι 3, Σάντρι 5(1), Ντε Νικόλαο 9, Καμπάνι 2, Αμίτσι 2, Κούρνοου 12, Μαρτόνε 2, Μούνερ 4, Μέλι 13(1), Παολίσο 14(1), Μπόρα.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασάλσκις): Καϊρις 2, Σαπιέγκα 2, Πετσιουκεβίτσιους 26(2), Μπερτάσιους 4, Γκάσκα 4, Σλέζας 22, Μπιρούτα 5, Καντζεβίτσιους 2, Ζιμνίτσκας, Μιλίνσκας, Στανιούλις 9.
Ραμάλι: «Δείξαμε ότι μπορούμε πολλά»
Ο προπονητής της Ιταλίας Αλεσάντρο Ραμάλι δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του έχασε την ευκαιρία να κερδίσει την Λιθουανία: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, τόσο για τις ομάδες, όσο και για εκείνους που το παρακολούθησαν. Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ακόμα και με 14π. καταφέραμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε όμως δεν τα καταφέραμε. Από τον τρόπο που παίξαμε δείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Απέναντι στην Σερβία έχουμε πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουμε. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτές τις ηλικίες, όποτε είναι ακόμα μία μεγάλη πρόκληση για εμάς».
Μασάλσκις: «Είχαμε πρόβλημα στα τρίποντα»
Ανακουφισμένος ο προπονητής της Λιθουανίας Βιτόλντας Μασάλσκις αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο κέρδισε η ομάδα του: «Η Ιταλία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Σε τουρνουά που την αντιμετωπίσαμε πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαμε χάσει με 10π. και εδώ καταφέραμε να κερδίσουμε την τελευταία στιγμή. Αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα στα σουτ έξω από τα 6.25μ. με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε το παιχνίδι μας κοντά στην ρακέτα. Τώρα με την Εσθονία είχαμε συναντηθεί σε φιλικό παιχνίδι και είχαμε κερδίσει με 40π. όμως εκείνο ήταν φιλικό ενώ εδώ είναι επίσημος αγώνας, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: