Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Λετονία-Βουλγαρία 80-75

Σημαντική νίκη πέτυχε η Λετονία επί της Βουλγαρίας με 80-75 στον αγώνα που έκρινε ποια ομάδα θα συνεχίσει στους «12» της διοργάνωσης και ποια θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Λετονοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τελικά καθώς είχαν την πρώτη επιτυχία στην διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με την Λετονία να προηγείται στο μεγαλύτερό του διάστημα και να φθάνουν στην μεγαλύτερη διαφορά (37-25) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι Βούλγαροι προσπάθησαν και πέρασαν μπροστά στο 25ο λεπτό με 49-52 αλλά πιο ψύχραιμοι οι νικητές κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα και τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.
Διαιτητές: Πιλιπάουσκας, Σπυρίδωνος, Κόντε
Δεκάλεπτα: 25-18, 43-44, 60-57, 80-75
ΛΕΤΟΝΙΑ (Κρούμινς): Σελμς 5(1), Βίλντε, Στάινμπεργκς, Κρούμινς 22(3), Λάκσα 12, Όσινς 8(1), Όσενιεκς 8, Ζιέντινς, Ζέιντακς 11(1), Μπλάους 8, Ροζίτις 6.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Κόλεφ): Πέτκοφ, Σλάβτσεφ 5, Αβράμοφ 6, Πάσκοφ 2, Ζέλεφ 7(1), Κιόσεφ 5, Ζαχάριεφ 16(2), Μπίνεφ, Μαριτσέτσκι 5, Γιάνεφ 29(5).
Κρούμνις (προπονητής Λετονίας):
«Θέλαμε την επόμενη φάση»Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο προπονητής της Λετονίας Βάρις Κρούμνις: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε στην επόμενη φάση των αγώνων. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και δείξαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνουμε και στη συνέχεια, όπου θα αγωνιστούμε για την διάκριση».
Κόλεφ (προπονητής Βουλγαρίας):
«Ήμασταν άστοχοι στα τρίποντα»Εμφανώς απογοητευμένος ο Γιόρνταν Κόλεφ, πλέον στρέφει την προσοχή του στα παιχνίδια για την παραμονή στην κατηγορία: «Αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα στα σουτ τριών πόντων. Δεν είχαμε την ευστοχία που θα μας κρατούσαν μπροστά στο σκορ. Πλέον θα παλέψουμε για να μην υποβιβαστούμε. Η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: