Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Γιαννάκης: «Πάνω από όλα η προσαρμογή»



Αρκετή δουλειά περιμένει τους διεθνείς μας, αφού για τον Παναγιώτη Γιαννάκη προέχει η προσαρμογή στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα στην Κίνα. «Ξεκουραστήκαμε κάποιες μέρες και προσαρμοστήκαμε πάλι στις προπονήσεις. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε και στις ώρες των αγώνων και να ανεβάζουμε ένταση ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στο Πεκίνο. Τα περισσότερα παιχνίδια μας είναι το μεσημέρι, έχουμε ένα ματς πρωί και ένα βράδυ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και έχουμε πάνω από δέκα μέρες ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτή την ώρα».
Η εμπειρία της Ιαπωνίας μπορεί να βοηθήσει; «Έχει περάσει καιρός από τότε. Στόχος μας είναι να προσαρμοστούμε στις ώρες και στις κλιματολογικές συνθήκες. Ελπίζουμε να μην έχουν πρόβλημα. Πάμε καλά πληροφορημένοι και θα καταφέρουμε να προσαρμοστούμε ώστε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός απέφυγε τα σχόλια για την πρεμιέρα: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία. Κάθε προπόνηση είναι κάτι το ξεχωριστό και πάντα ελπίζουμε να είμαστε καλά και να βελτιώνουμε κάποια πράγματα για να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ισπανίας και των άλλων αντιπάλων μας».

Ο τομέας στον οποίο πέφτει το βάρος είναι αυτός της διάρκειας… «Κυρίως θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη υπομονή, περισσότερη και καλύτερη συνεργασία όσον αφορά την ταχύτητα και τον τρόπο σκέψης. Θέλουμε να βελτιώνεται η ταχύτητα και να έχει διάρκεια γιατί αυξομειώνεται όσο διαρκεί το ματς, ανάλογα με τον αντίπαλο και την κούραση. Θέλουμε να τρέχουμε τόσο ώστε να μπορούμε να σταματάμε. Άλλο η ταχύτητα κι άλλο η βιασύνη».
Όσον αφορά το αν θα πάρει στο Πεκίνο 12 ή 13 παίκτες, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή ελπίζουμε να είναι όλοι καλά και να πάμε με 12 παίκτες. Αν τύχει κάτι και υποψιαστούμε οτιδήποτε, θα το σκεφτούμε γιατί προέχει η ομάδα να είναι με όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: