Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ευρωμπάσκετ U18: Σερβία – Ισπανία 93-87

Συναρπαστικό φινάλε το οποίο δεν διαφαινόταν με τίποτα με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου επεφύλασσε η αναμέτρηση Σερβία – Ισπανία. Οι Σέρβοι πήραν τη νίκη με 93-87, αφού πρώτα κατάφεραν να απωλέσουν σχεδόν εξ΄ολοκλήρου μια διαφορά της τάξης των 23 πόντων.Οι Σέρβοι επέβαλλαν τον δικό του νόμο, το δικό τους παιχνίδι στο 100% στο πρώτο δεκάλεπτο με το αποτέλεσμα να φαίνεται ανάγλυφο στο πίνακα του σκορ, με το 42-19 να σφραγίσει την πρώτη περίοδο. Τα ηνία έμειναν στα χέρια τους, αλλά πλέον οι Ισπανοί αμφισβητούσαν κάθε τους κίνηση στο γήπεδο, μάχονταν περισσότερο, διεκδικούσαν πολύ περισσότερα πράγματα. Άρχισαν να μειώνουν σταδιακά τη διαφορά, να την ροκανίζουν, φτάνοντας στο 36’45’’ να πλησιάσουν για πρώτη φορά στο… τρίποντο (83-80) και για δεύτερη φορά στο 37’20’’ (86-83). Έχασαν όμως την ευκαιρία να απειλήσουν ακόμη περισσότερο, όντας άστοχοι από τη γραμμή των βολών, με τους Σέρβους να πανηγυρίζουν το τελικό 93-87 στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον Πύργο.
Διαιτητές: Ντε Κοστέρ, Τσεμπίσεφ, Κοκαϊνις
Δεκάλεπτα: 42-19, 52-45, 76-65, 93-87
Σερβία (Νίκολιτς): Πέτροβιτς 13, Σέπα 23, Ρίζνιτς 5, Σούμποτιτς 16, Μιλουτίνοβιτς 14, Μίτροβιτς 5, Βλάχοβιτς 8, Βουκάσοβιτς, Σταμένκοβιτς, Μούσλι 9
Ισπανία (Μαρτίνεθ): Αρούτι 1, Πέρεθ 9, Λεόν, Γιοβέτ 14 (11ρ), Χοδάρ 10, Φραντς 5, Ερνάντεθ Α. 18, Βίθενς 10, Λάσο 6, Σαντάνα 14
Μίροσλαβ Νίκολιτς (προπονητής Σερβίας):
«Ξέραμε από την αρχή ότι θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ισπανία είναι ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και αρκετές αρετές. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε πολύ καλή απόδοση αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και υποπέσαμε σε πολλά λάθη, κάτι που λίγο έλλειψε να το πληρώσουμε. Τελικά τα καταφέραμε. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ελλάδα και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο γιατί έχουν τη δύναμη της έδρας. Έχει πάντως μεγάλη σημασία γιατί όποια ομάδα νικήσει θα εξασφαλίσει την πρόκριση».
Αλεχάντρο Μαρτίνεθ (προπονητής Ισπανίας):
«Κάναμε το χειρότερο δυνατό πρώτο δεκάλεπτο και βρεθήκαμε να χάνουμε με μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια όμως ανεβήκαμε, πρεσάραμε, κερδίσαμε πολλές φορές την μπάλα και μειώσαμε. Θα μπορούσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο να πάρουμε το προβάδισμα αλλά κάναμε κάποια λάθη και δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος όλα κρίθηκαν από την τύχη. Δεν ήμασταν τυχεροί και δεν τα καταφέραμε ενώ χάσαμε κάποιες πολύ κρίσιμες βολές. Θεωρώ ότι είμαστε καλή ομάδα και ένα από τα φαβορί, όπως βέβαια και η Σερβία. Η Ελλάδα έχει τη δύναμη του κόσμου που είναι ο έκτος παίκτης της ενώ σήμερα έδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Γιάνκοβιτς. Υπάρχουν επίσης και άλλες ομάδες που μπορούν να φτάσουν στην κορυφή. Η Λιθουανία, η Ρωσία, η Κροατία και το Ισραήλ που έδειξε σήμερα τι μπορεί να κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: