Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ελλάδα-Σερβία 72-59

Στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι από σήμερα η Εθνική ομάδα των εφήβων, καθώς πιάνοντας την καλύτερή της απόδοση στην διοργάνωση, επικράτησε της Σερβίας με 72-59. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκαν με 0-4. Ο Σαρικόπουλος πέτυχε το πρώτο Ελληνικό καλάθι 8:10 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και λίγο αργότερα ο Σλούκας ισοφάρισε. Ο Παππάς με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική με 7-4 και ο ίδιος παίκτης έφερε την διαφορά στο +5, ενθουσιάζοντας τους Έλληνες φιλάθλους που είχαν μια εντυπωσιακή παρουσία και στην Αμαλιάδα. Το πρώτο ντάμπλ σκορ (14-7) για τους Έλληνες ήρθε ύστερα από το τρίποντο του Σλούκα, ενώ νέο τρίποντο του Παπανικολάου, έφερε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (17-7), αναγκάζοντας τον προπονητή των Σέρβων να πάρει τάιμ-αουτ δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η Ελληνική ομάδα συνέχισε να είναι εντυπωσιακή σε άμυνα και επίθεση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου (28-11), οκτώ λεπτά πριν την ανάπαυλα με μια βολή και λέι-απ από τον Σλούκα. Το… πάρτι συνεχίστηκε, οι Σέρβοι φαινόταν να τα έχουν χαμένα και το σκορ έπαιρνε διαστάσεις απίστευτου θριάμβου φθάνοντας στο 15ο λεπτό το 32-11. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος πόντος των αντιπάλων μας στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώθηκε σε εκείνο το σημείο με μια βολή του Μίτροβιτς, ενώ το πρώτο καλάθι για τους Σέρβους ήρθε 2΄36΄΄ πριν την λήξη. Στην τρίτη περίοδο οι διεθνείς μας συνέχισαν να είναι απίστευτα καλοί και ξεπέρασαν αμέσως τους 20 πόντους διαφοράς στο σκορ (41-21) με ένα σερί 4-0. Από εκείνο το σημείο και μετά η διαφορά όσο πήγαινε και ανέβαινε. Νέο ντάμπλ σκορ (52-26) σημειώθηκε 4΄09΄΄ πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι του Κασελάκη, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παπαντωνίου να πετυχαίνει ένα απίστευτο τρίποντο, σουτάροντας πολύ πριν από το κέντρο του γηπέδου. Οι διεθνείς μας χαλάρωσαν κάπως στην τελευταία περίοδο αφού οι επιθέσεις ήταν πλέον μεγάλες και οι αλλαγές αρκετές προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι υπόλοιποι παίκτες. Έτσι φθάσαμε στο τελικό 72-59 που πανηγυρίστηκε δεόντως από όλους μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητές: Ρόμαν, Μεχμέτ, Αάρε
Δεκάλεπτα: 19-11, 37-21, 57-33, 72-59
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6(2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 4, Καραθανάσης, Παπανικολάου 7(1), Γεωργάκης, Σλούκας 14(1), Παππάς 23(4), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 8(11ρ.).
ΣΕΡΒΙΑ (Νίκολιτς): Πέτροβιτς, Σέπα 20(2), Ρίζνιτς 1, Σούμποτιτς 8, Μιλουτίνοβιτς 2, Μίτροβιτς 14(1), Βλάχοβιτς 8(1), Βουκάσοβιτς, Σταμένκοβιτς 4, Γκρούγιο, Μούσλι 2.

Δηλώσεις προπονητών

Βλασσόπουλος (προπονητής Ελλάδας):
«Αποδώσαμε πολύ καλή άμυνα, καταπληκτική θα έλεγα σε κάποια σημεία του αγώνα. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα παιδιά και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ. Είχαμε την δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες για τα ημιτελικά, όπου ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Κοιτάμε πάντα τον εαυτό μας και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Θεωρώ πως με αυτή την άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Πριν από τον αγώνα ζήτησα από τα παιδιά δύναμη στην άμυνα, να τρέξουμε όσο μπορούμε στον αιφνιδιασμό και αν δεν μας βγαίνει ο αιφνιδιασμός τότε να πηγαίνουμε σε λογικές επιθέσεις. Η απώλεια του Γιάνκοβιτς ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός για εμάς που όμως μας έδωσε δύο καλά, το να δεθούμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο να τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ. Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε και την Λιθουανία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Εξάλλου στον άλλο όμιλο τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Πάντα ζητάμε το καλύτερο και αναζητούμε το τέλειο. Ακόμα και σε αυτόν τον αγώνα είδαμε κάποια πράγματα που θα τα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε κάποια σημεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε τα γήπεδα του Πύργου και της Αμαλιάδας και να τους ζητήσω να έρθουν και στο παιχνίδι με την Λιθουανία και μετά στα ημιτελικά να βρεθούν δίπλα μας. Σε αυτές τις ηλικίες πάντα είναι διπλός ο στόχος μας, δηλαδή να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αλλά και να προετοιμάσουμε τα παιδιά που κάποια στιγμή θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών».

Νίκολιτς (προπονητής Σερβίας):
«Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι καλύτερη από εμάς. Εμείς σήμερα δεν είχαμε καθαρό μυαλό από το ξεκίνημα του αγώνα. Η μεγάλη διαφορά στο σκορ από πολύ νωρίς δεν μας άφησε περιθώρια να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ο χθεσινός αγώνας μας κούρασε αρκετά με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δύναμη που απαιτούσε το σημερινό παιχνίδι. Μετά από αυτή την ήττα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση στην τετράδα που ήταν και ο αρχικός μας στόχος».

Δηλώσεις παικτών


Παππάς: «Είμαστε στην τετράδα της διοργάνωσης και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί εκτός απ’ όλα τ’ άλλα κάποια παιδιά πήραν τα μόρια που χρειαζόταν για το Πανεπιστήμιο. Τώρα πάμε για ένα μετάλλιο και ελπίζουμε να είναι το χρυσό. Αύριο με την Λιθουανία θα παλέψουμε για την νίκη άσχετα από το γεγονός ότι είμαστε από σήμερα στα ημιτελικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε αήττητοι και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Παπανικολάου: «Ξέραμε ότι η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και ότι αν δεν την παίρναμε σοβαρά θα μας έκανε ζημιά. Επιτέλους παίξαμε όπως μπορούμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την σημαντική αυτή επιτυχία. Θέλουμε να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Χρωστάμε κάτι στον Βλαδίμηρο. Γιατί όχι και το χρυσό μετάλλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: