Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Σερβία-Εσθονία 76-41

Σε υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε το παιχνίδι της Σερβίας με την Εσθονία, καθώς οι πρώτοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 76-41. Οι παίκτες του Μίροσλαβ Νίκολιτς πήραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ένα σημαντικό προβάδισμα. Με ένα σερί 12-0 στα τέλη της πρώτης περιόδου έκαναν το 23-7, για να φθάσουν ακόμη στους 35 πόντους στα τέλη του αγώνα. Έτσι οι Σέρβοι ξεκούρασαν τους βασικούς τους παίκτες, καθώς μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής και φυσικά παρηγορήθηκαν από την για πολλούς απρόβλεπτη χθεσινή ήττα από τους Λιθουανούς.
Διαιτητές: Γκόρσκοφ, Καρακατσούνης, Γκριγκόρας
Δεκάλεπτα: 23-7, 43-22, 62-30, 76-41
ΣΕΡΒΙΑ (Νίκολιτς): Πέτροβιτς 5, Σέπα 19(3), Ρίζνιτς 5, Σούμποτιτς 6, Μιλουτίνοβιτς 8(1), Μίτροβιτς 8(1), Βλάχοβιτς, Βουκάσοβιτς 1, Σταμένκοβιτς 3, Γκρούγιο 10, Ογκνιένοβιτς 9, Μούσλι 2.
ΕΣΘΟΝΙΑ (Κούουσμα): Ράουντλα 3(1), Ντόρμπεκ, Σοο 3, Πένγιαμ 8(1), Κέεντους, Σάαρμετς, Ρινάλντο 6(1), Βέιντεμαν 9, Ρίις 2, Καρεμόε 2, Κίτσινγκ 8.
Κούουσμα: «Δεν είχαμε καμία τύχη με την Σερβία»
Ο Αϊβάρ Κούουσμα δεν φάνηκε να τρέφει αυταπάτες για την ομάδα του και πλέον στρέφει την προσοχή του στην επόμενη φάση όπου η Εσθονία θα διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία: «Δεν είχαμε καμία τύχη απέναντι στην Σερβία. Μετά την ήττα με την Ιταλία χρησιμοποιώ όλους τους παίκτες μου και τους προετοιμάζω για την επόμενη φάση. Πλέον η κατηγορία εφήβων δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όταν εγώ είχα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στην Αυστρία πρωταγωνιστούσαν μόνο η Σερβία και η Ρωσία. Τώρα τουλάχιστον έξι ομάδες διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο».
Νίκολιτς: «Έχουμε μια θέση στα μετάλλια»
Ο προπονητής της Σερβίας Μίροσλαβ Νίκολιτς θεωρεί ότι η ομάδα του έχει σημαντικές πιθανότητες να πλασαριστεί στα μετάλλια: «Μετά το άσχημο ξεκίνημα θέλαμε αυτή τη νίκη για να ανέβουμε κυρίως ψυχολογικά. Νίκη θέλουμε και στον αυριανό αγώνα με την Ιταλία για να βρεθούμε με αβαντάζ στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, ακόμα και το χρυσό, μαζί με την Ελλάδα και την Λιθουανία που είναι εξίσου δυνατές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: