Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ισραήλ-Ελλάδα 67-89


Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Ελλάδα που επικράτησε στην Αμαλιάδα του Ισραήλ με 67-89. Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι η Εθνική ομάδα που προηγήθηκε αμέσως με 8-0 ύστερα από καλάθι του Παππά μετά από ασίστ του Σλούκα και δύο γκολ-φάουλ των Σαρικόπουλου και Γιάνκοβιτς. Ο Ισραηλινός κόουτς πήρε αμέσως το πρώτο του τάιμ-άουτ, αλλά ο Παππάς με μια βολή έκανε το 0-9. Οι χθεσινοί μας αντίπαλοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι 6:41, πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Τα γκολ-φάουλ συνεχίστηκαν αυτή την φορά από τον Σλούκα, ενώ λίγο αργότερα ο Παππάς πήγε να το επαναλάβει αλλά αστόχησε στην βολή. Η διαφορά εκτοξεύτηκε αμέσως στα ύψη, καθώς ξεπέρασε τους δέκα πόντους (2-14), μόλις 4:19 μετά την έναρξη. Το Ισραήλ βελτιώθηκε αρκετά και πλησίασε στους πέντε (16-21) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενο την προσωρινή αδράνεια της Ελληνικής άμυνας. Όμως οι διεθνείς μας κατάφεραν να ξαναφέρουν την διαφορά στους εννέα (30-39) ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα. Στα μέσα της τρίτης περιόδου οι Ισραηλινοί κατάφεραν λόγω των αρκετών λαθών των διεθνών μας να μειώσουν στο καλάθι (43-45), να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά με 52-51, 3:28 πριν το τέλος της και λίγο αργότερα να πάρουν την μέγιστη υπέρ τους διαφορά (54-51). Ο Σλούκας με δύο βολές ισοφάρισε σε 55-55, ο Σαρικόπουλος με δύο καλάθια και ανάμεσά τους ο Γιάνκοβιτς με σουτ έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα με 55-61. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Εθνική να αυξάνει ξανά την υπέρ της διαφορά (58-67), με λέι-απ του Μάντζαρη και να ξαναπάει στο +10 (60-70) με τρίποντο του ίδιου παίκτη, 6:30πριν το φινάλε. Ήταν η σειρά του Σλούκα να πετύχει δύο βολές και δύο τρίποντα λίγο αργότερα και να εκτοξεύσει την διαφορά στους 16 (64-80), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα. Το τελικό 67-89 έφερε νέα πανηγύρια στο κλειστό της Αμαλιάδας με τους παίκτες της Εθνικής μας να αποθεώνονται από τους φιλάθλους.
Διαιτητές: Μούχβιτς, Τσέκοφ, Μιλόγιεβιτς
Δεκάλεπτα: 14-21, 32-41, 56-61, 67-89
ΙΣΡΑΗΛ (Φράνκο): Σαμπάγκ, Ρουμπ 6(1), Μοράν, Ταμίρ, Μπούχμαν 9, Χεϊμάν 19(1), Αριέλι 6(1), Βεντούρα 3, Σιράν 13, Καρπελέτζ, Έιντα, Ρέις 11.
ΕΛΛΑΔΑ(Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 2, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 7(1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 5, Γεωργάκης, Σλούκας 23(2), Γιάνκοβιτς 15, Παππάς 16, Κασελάκης 6, Σαρικόπουλος 13.
Βλασσόπουλος: «Κάποια στιγμή χαλαρώσαμε»
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βλασσόπουλος παρά την εύκολη νίκη επί του Ισραήλ είχε να επισημάνει ότι η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερη αυτοσυγκέντρωση για μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και πήραμε μεγάλη διαφορά στο σκορ. Αμέσως μετά ήρθε ένα διάστημα όπου χαλαρώσαμε, νομίζαμε ότι τελείωσε ο αγώνας και το Ισραήλ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Εμείς με χαμηλό σχήμα καταφέραμε να ελέγξουμε και πάλι τον ρυθμό του αγώνα και με ομαδικές ενέργειες να πάρουμε τη νίκη. Είναι δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες να έχουν τα παιδιά αυτοσυγκέντρωση σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα παράπονο από μέρους μου. Μέχρι στιγμής στο τουρνουά βλέπουμε αυτά που περιμέναμε. Είμαστε μαζί με την Λιθουανία, την Τουρκία, την Σερβία και την Ρωσία οι ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο, ωστόσο πρέπει να υπολογίσουμε τόσο την Ιταλία όσο και την Ισπανία που μπορεί στην διάρκεια των αγώνων να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Στον αυριανό αγώνα με το Βέλγιο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια μαχητική ομάδα. Πρέπει όμως να καταφέρουμε άλλη μία νίκη καθώς η βαθμολογία από την πρώτη φάση είναι σημαντική για την συνέχεια».
Φράνκο: «Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς»
Ο προπονητής του Ισραήλ Νταν Φράνκο δεν είχε να δηλώσει πολλά μετά το τέλος του αγώνα: «Πιστεύω ότι για 25 λεπτά παίξαμε καλό μπάσκετ και μείναμε κοντά στο σκορ. Οι παίκτες μου έχασαν κάποιες κρίσιμες βολές με αποτέλεσμα να χάσουμε τον ρυθμό του αγώνα και στη συνέχεια να μείνουμε πολύ πίσω στο σκορ. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς αυτός ο αγώνας. Θέλουμε να κάνουμε μια νίκη για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στους αγώνες κατάταξης».
Νίκος Παππάς: «Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την υπέρ μας διαφορά των πρώτων λεπτών και στην συνέχεια αφήσαμε τους αντιπάλους μας να μας πλησιάσουν και να μας περάσουν κάποια στιγμή στο σκορ. Όμως βελτιωθήκαμε στην τελευταία περίοδο και με την βοήθεια του Σλούκα που πέτυχε δύο καθοριστικά τρίποντα αλλά και του Σαρικόπουλου που μάζευε τα ριμπάουντ, φθάσαμε στην δεύτερή μας επιτυχία. Θέλουμε και αύριο το ροζ φύλλο αγώνα έτσι ώστε να τερματίσουμε αήττητοι καθώς διασταυρωνόμαστε με αρκετά δύσκολο όμιλο».
Ζήσης Σαρικόπουλος: «Περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες με το Ισραήλ. Είναι μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα και δεν εκπλαγήκαμε ούτε όταν μας πέρασαν στο σκορ. Όμως στην τελευταία περίοδο, παίξαμε καλά, γυρίσαμε το παιχνίδι και πετύχαμε μια εύκολη, τελικά νίκη. Το Βέλγιο που είναι ο αυριανός μας αντίπαλος δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε καθώς σκοπός μας είναι να επικρατήσουμε και στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης της διοργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: