Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Λ. Κασελάκης: «Τώρα θα δείξουμε αν είμαστε καλή ομάδα»


Ένα από τα σημαντικά γρανάζια της μηχανής της Εθνικής Εφήβων είναι ο Λεωνίδας Κασσελάκης. Είναι εκεί για να βοηθήσει όπου χρειαστεί και να παλέψει για την κάθε φάση. Δεν αποτελεί την εξαίρεση άλλωστε αυτό, αλλά τον κανόνα. Ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και της αυριανής αναμέτρησης με την Ιταλία, ο Κασελάκης μίλησε για τα αγωνιστικά. Μόνο που η αρχή έγινε από αλλού. Το σημείο αφετηρίας ήταν άλλο.«Αξίζει να αρχίσουμε την κουβέντα μας από τον Βλαδίμηρο (σ.σ. Γιάνκοβιτς). Γιατί από τη χθεσινή αναμέτρηση με το Βέλγιο, νομίζω ότι ήταν το πιο σημαντικό θα κρατήσουμε. Είναι γνωστό ότι ο Βλαδίμηρος είναι κομμάτι αναντικατάστατο στην ομάδα. Και όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά, γιατί δίνει δύναμη στα παιδιά. Δεν είναι ηγέτης μόνο μέσα στο γήπεδο. Αλλά θεωρώ ότι και στον αυριανό αγώνα και στους υπόλοιπους αγώνες αυτός ο τραυματισμός μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να νικήσουμε και να παίξουμε και γι’ αυτόν όλοι. Να δώσουμε όλοι κάτι παραπάνω. Έναν τρίποντο, ένα ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο, για να καλύψουμε το δικό του το κενό, ένα μεγάλο κενό κακά τα ψέματα. Η απουσία του μας συσπειρώνει περισσότερο, γιατί θέλουμε το καλύτερο και γι’ αυτόν».
- Αυτή η συσπείρωση είναι κάτι που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
«Ναι και έχουμε μάθει και στις απουσίες. Είχαμε απώλειες σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στο Μανχάιμ στον τελικό δεν έπαιξα εγώ γιατί ήμουν άρρωστος, στη Ρωσία στο τουρνουά είχαμε τέσσερις απουσίες. Τώρα είναι άλλο σημείο όμως, γιατί χρειαζόμασταν 12 ετοιμοπόλεμους, ο Βλαδίμηρος ήταν σε καλή κατάσταση και δεν μιλάμε πλέον για φιλικά».
- Η ομάδα αυτή έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες;
«Θεωρώ ότι χθες, στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, φάνηκε αυτό. Ο κόουτς μοίρασε το χρόνο. Τα παιδιά που για κάποιον λόγο δεν είχαν παίξει παραπάνω τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του. Ήταν επίτευγμα και δικό τους, αλλά και αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά και καθένας από εμάς είναι σημαντικός».
- Για την αναμέτρηση με την Ιταλία;
«Έχουμε παίξει δύο φορές ήδη στα φιλικά, τους έχουμε νικήσεις και τις δύο φορές, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Τώρα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή, να πάρουμε ενέργεια από την άμυνά μας. Θεωρώ ότι είμαστε και ως παίκτες, αλλά και ως ομάδα, καλύτεροι αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο, γιατί από… λόγια έχουν χάσει πολλές ομάδες. Σίγουρα θα είναι ένα καθοριστικό βήμα για εμάς για την τετράδα ένα θετικό αποτέλεσμα».
- Ο όμιλος στον οποίο αγωνίζεται η Ελλάδα δεν είναι και ότι ευκολότερο πάντως.
«Δεν είναι. Αυτό είναι γεγονός. Όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά, για να φτάσεις ψηλά πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Ίσως να είναι καλύτερα που τους αντιμετωπίζουμε τώρα. Τώρα θα δείξουμε αν είμαστε καλή ομάδα πραγματικά, ή αν πρέπει να πάμε σπίτι μας. Και δεν θέλουμε να πάμε σπίτι μας από τώρα. Περνάμε καλά, είμαστε καλή παρέα, θέλουμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο».
- Η ομάδα αυτή φαίνεται να έχει πάρει δύο στοιχεία από την Εθνική Ανδρών. Και τον τρόπο που θέλει να παίξει και το δεδομένο της καλής παρέας. Είναι πρότυπο η Ανδρών;
«Όταν η Εθνική Ομάδα της χώρας σου είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αν όχι η καλύτερη, δεν μπορεί παρά να είναι πρότυπο. Οι παίκτες αυτοί είναι πρότυπο για όλους μας και για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζουν γενικότερα. Έχουν δώσει τόσες πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Και εμείς δεν θεωρούμε αγγαρεία αυτές τις δέκα μέρες ή τους δύο μήνες που είμαστε όλοι μαζί. Περνάμε καλά, υπάρχει πολύ καλό κλίμα, δουλεύουμε, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια επιτυχία. Είμαστε φίλοι. Και όχι… κατά συνθήκη αυτό το διάστημα. Βγαίναμε και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάνουμε παρέα γενικότερα. Είμαστε παρέα όχι μόνο στα λόγια. Όταν μπούμε στο γήπεδο συσπειρωνόμαστε ακόμη περισσότερο, γιατί τα δίνουμε όλα για την άμυνα, για την ομάδα».
- Τι θα κάνουμε αύριο;
«Θα δούμε… Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα τίποτα, πέρα από το ότι θα κάνουμε το καλύτερο, θα τα δώσουμε όλα!»- Η παρουσία του κόσμου σας έχει βοηθήσει;«Ο κόσμος πραγματικά βοηθάει πολύ. Προσωπικά δεν το περίμενα ότι θα έχουμε τόση στήριξη. Το έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά. Στο πρώτο παιχνίδι στην αρχή μας άγχωσε λίγο για να πω την αλήθεια, αλλά είναι μεγάλη βοήθεια. Μακάρι να να είναι αυτή η πηγή του άγχους μας σε κάθε αγώνα. Περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στη συνέχεια, στους αγώνες που ακολουθούν. Για να πάρουμε όλοι μαζί μεγάλες νίκες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: