Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Γερμανία – Βέλγιο 62-73

Το Βέλγιο έκανε τη μίνι έκπληξη και επιβλήθηκε της Γερμανίας η οποία μπορεί να πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά γρήγορα έχασε τον έλεγχγο του παιχνιδιού, βρέθηκε να παίζει στο ρυθμό του Βελγίου, και τελικά ηττήθηκε με 73-62. Οι Βέλγοι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη τους, αφού τους φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή στην Α’ Κατηγορία, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση.
Διαιτητές: Τανατζής, Κοκαϊνις, Χριστοφορίδης
Δεκάλεπτα: 21-19, 27-41, 50-55, 62-73
Γερμανία (Μπλούμελ): Σμιτζ 7, Τζίφεϊ 8, Ελ Ντομιατί 9, Στάκεϊ 15, Λαντ 4, Βάργκας 3, Σρεμπφ, Βίντερχαλτερ 2, Κρούχεν, Ζίρμπες 14, Βόλφαρτ – Μπότερμαν
Βέλγιο (Βιλμότ): Λιμπέρτ, Ντερόβερ 9, Φουρνό 2, Σερόν 11, Ντονκόρ 13, Τζιανκατερίνο 21, Ραντεμάρκερς 8, Χουνχανού 2, Μοραϊ 2, Κρεπί, Ντε Τάι 5
Φρέντερικ Βίλμοτ (προπονητής Βελγίου):
«Για μας ήταν πολύ σημαντικός αγώνας αφού στο προηγούμενο παιχνίδι ηττηθήκαμε από τη Βουλγαρία και δεν είχαμε άλλα περιθώρια. Έπρεπε να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και να δουλέψουμε πολύ για να βρούμε την κατάλληλη ψυχολογία. Παίξαμε καλή άμυνα και περισορίσαμε τον καλύτερο παίκτη της Γερμανίας τον Ζίρμπες. Οι αντίπαλοι μας έπαιξαν για ένα μεγάλο διάστημα ζώνη αλλά καταφέραμε να τη σπάσουμε με τα συνεχόμενα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Απέναντι στη Βουλγαρία είχαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και δεν θέλαμε να το επαναλάβουμε. Τώρα θα προσπαθήσουμε για τη νίκη στον τελευταίο αγώνα μας και παράλληλα ευχόμαστε η Γερμανία να κερδίσει τη Βουλγαρία».
Κάι Μπλούμελ (προπονητής Γερμανίας):
«Οπως κάθε ματς σε αυτή τη διοργάνωση ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο παρ’ ότι το Βέλγιο προερχόταν από ήττα. Δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τους καλύτερους παίκτες τους και παράλληλα στα τρίποντα είχαν ποσοστό ευστοχίας 45% που είναι απίστευτο για μία ομάδα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου γιατί πάλεψαν σε όλο το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη στον τελευταίο αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: