Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Ευρωπαϊκό U18: Ιταλία – Σερβία 54-83

Η Σερβία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού στον αγώνα που έριξε την αυλαία για την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στο κλειστό του Πύργου. Επιβλήθηκε χωρίς καν να… ιδρώσει της Ιταλίας με 83-54 και προκρίθηκε ως δεύτερη του Β’ Ομίλου.Η Ιταλία υπήρχε στο γήπεδο ως το 4’20’’, όταν με ένα 4-0 ισοφάρισε σε 7-7. Από το σημείο εκείνο ως το 10’40’’, δεν κατάφερε κανένας παίκτης της να περάσει την μπάλα μέσα από το διχτάκι. Η Σερβία έκανε ένα εντυπωσιακό 19-0, φτάνοντας να προηγηθεί με 26-7, έχοντας κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο επιτρέποντας στους αντιπάλους της να σημειώσουν μόλις επτά πόντους (7-24). Το μοτίβο δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Οι Ιταλοί προσπάθησαν, το πάλεψαν, αλλά οι Σέρβοι είχαν επιβάλλει απόλυτα το ρυθμό τους, κλείνοντας το ημίχρονο με 54-22, έχοντας στη σύνθεσή τους έναν παίκτη, τον Φίλιπ Σέπα, που ήδη είχε σημειώσει 24 πόντους. Νίκη ήταν καθαρά υπόθεση του Μίροσλαβ Νίκολιτς και των παικτών του που πανηγύρισαν το τελικό 83-54.
Διαιτητές: Μούχβιτς, Κεσερατάρ, Μεστρ
Δεκάλεπτα: 7-24, 22-54, 39-70, 54-83
Ιταλία (Ραμάλι): Παντζίνι 2, Μορασκίνι 1, Σάντρι 9, Ντε Νικόλαο 5, Καμπάνι 5, Αμίτσι 3, Κουρνόου 5, Μαρτόνε, Μούνερ 6, Μέλι 6, Παολίσο 11, Μπόρα 2
Σερβία (Νίκολιτς): Πέτροβιτς 12, Σέπα 27, Ρίζνιτς 8, Σούμποτιτς, Μίτροβιτς 15, Βλάχοβιτς, Βουκάσοβιτς 5, Σταμένκοβιτς, Γκρούγιο 5, Ογκνιένοβιτς 6, Μούσλι 5
Αλεσάντρο Ραμάλι (προπονητής Ιταλίας):
«Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Αγωνιστήκαμε παθητικά σε όλο το παιχνίδι απέναντι σε μια σκληρή ομάδα όπως η Σερβία που είχε τον έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα. Υστερούσαμε πολύ σε τεχνική από τους αντιπάλους μας και ήταν εμφανές. Έχουμε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε ακόμα πολύ δουλειά. Τώρα σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα με την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολος και αν αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο δεν έχουμε καμία τύχη».
Μίροσλαβ Νίκολιτς (προπονητής Σερβίας):
«Είχαμε πολύ καλή απόδοση. Από την αρχή ελέγξαμε την κυκλοφορία της μπάλας και είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Πρεσάραμε τον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο και κερδίσαμε πολλές φορές την κατοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: