Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Α1 : τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου

πηγή : www.basketblog.gr

Ολυμπιακός - Αιγάλεω 106-61

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ολυμπιακός, καθώς μετά την εύκολη νίκη απέναντι στο Αιγάλεω με 106-61 και την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από το Μαρούσι δεν έχει πλέον… συγκάτοικο στην πρώτη θέση. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έκλεισαν την κακή παρένθεση (τελευταίες κακές εμφανίσεις με αποκορύφωμα την ήττα από τη Λε Μαν) και η επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στα παρκέ συνοδεύτηκε με μια εξαιρετική εμφάνιση. Να αναφέρουμε πως έξι παίκτες της ομάδας του Πειραιά τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων...
Τα δεκάλεπτα: 29-14, 50-28, 76-48, 106-61.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15 (2), Πελεκάνος 7 (1), Πρίντεζης 16, Βούισιτς 10, Έρτσεγκ 13 (3), Μπουρούσης 16 (1), Χαλπερίν 2, Γκριρ 3 (1), Σλούκας 9 (1), Βασιλόπουλος 11 (3), Βουγιούκας 4, Σχορτσιανίτης.

Μαρούσι - Παναθηναϊκός 80-70
Μαρούσι από άλλο πλανήτη έμοιαζε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, η οποία αυτή τη φορά δεν άφησε να χαθεί μέσα από τα χέρια της (όπως με τον Ολυμπιακό) μια σπουδαία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Οι παίκτες του Αμαρουσίου βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και με όπλο την απίστευτη ευστοχία τους έξω από τη γραμμή των 6.25 (15/26!) "εκτέλεσαν" τον κακό σε ακόμα ένα παιχνίδι Παναθηναϊκό με 80-70. Οι "πράσινοι" ήταν απογοητευτικοί και βρέθηκαν κυνηγούν στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ το γεγονός πώς υπέπεσαν σε συνολικά 20 λάθη (τα 11 στο πρώτο μέρος) τα λέει όλα.Ο Τζαρόντ Στίβενσον με 21 πόντους (4/4βολ., 1/5διπ., 5/8τριπ.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Χαραλαμπίδη (16π.).
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-32, 67-57, 80-70.
ΜΑΡΟΥΣΙ
(Μαρκόπουλος): Στίβενσον 21 (5), Κις 6 (2), Χαραλαμπίδης 16 (4), Τουντζιαράκης, Διαμαντόπολους 7 (1), Χαφ 4, Στεφανίδης 8 (2), Μαυροειδής 4, Μαυροκεφαλίδης 9, Καλάθης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 15 (4), Κέτσμαν, Σπανούλης 12, Μπατίστ 18, Φώτσης 6 (2), Χατζηβρέττας 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8 (1), Πέκοβιτς 4, Σάκοτα 2.

Κολοσσός - ΑΕΚ 86-68
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 47-41, 71-52, 86-68
Ο Κολοσσός έδειξε ότι δεν πρόκειται να κάνει το... χατίρι σε καμία ομάδα που θα περάσει από το γήπεδό του. Οι Ροδίτες απέδειξαν ότι και καλό σύνολο αλλά και πείσμα διαθέτουν, με την επικράτησή τους επί της ΑΕΚ με 86-68. Ο Κολοσσός είχε ένα πολύ "δυνατό" δεύτερο ημίχρονο και επέβαλλε τον ρυθμό του, την ώρα που η "Ενωση" προσπαθούσε να μην... καταρεύσει, αν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έκρυβε ένα θετικό στοιχείο γι' αυτήν, καθώς κατάφερε να υπερασπιστεί τη διαφορά των 19 πόντων από το ματς του πρώτου γύρου. Κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο, σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στην προσπάθεια των δύο ομάδων να κερδίσουν μια θέση στα πλει οφ.Μπορεί ο πρώτος σκόρερ του Κολοσσού να ήταν ο Σμιθ, αλλά ο εορτάζων Αντώνης Ασημακόπουλος ήταν ο... βασικός μοχλός, κυρίως στα αμυντικά καθήκοντα. Ο έμπειρος παίκτης "πέρασε χειροπέδες" στον Παπανικολάου, "μίλησε" επιθετικά στις στιγμές που έπρεπε, αλλά και δημιούργησε φάσεις οι οποίες εκτελέστηκαν από τους συμπαίκτες του.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 86-78
Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και με την τετράδα των Μάιλς, Ζορόσκι, Μπάξτερ, Κένταλ να αναδεικνύεται σε άλυτο γρίφο για τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο Πανιώνιος έφτασε σε μια άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 86-78 στο κλειστό του Ελληνικού. Εξαιρετικά αμφίρροπο ήταν το α’ δεκάλεπτο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Πανιώνιος είχε την τύχη να δει τον Λόνι Μπάξτερ να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, ενώ από την άλλη πλευρά οι Μουλαομέροβιτς, Γκρέγκορι, Βασιλειάδης ήταν οι τρεις παίκτες που ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών των φιλοξενούμενων...

Πανελλήνιος - Άρης 76-55

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δυσκολεύτηκε ο Πανελλήνιος που επικράτησε σχετικά εύκολα του Άρη στο κλειστό της Κυψέλης με 76-55. Οι "ολυμπιονίκες" μετά από μια όχι και τόσο καλή πρώτη περίοδο, επέβαλλαν τον ρυθμό τους στο ματς και κυριάρχησαν τόσο κάτω από το καλάθι, όσο και έξω από αυτό. Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου ήταν οι Ραντένοβιτς (16 πόντους) και Νιούλεϊ (12 πόντους), αλλά και ο Γκράντι που έκανε "αθόρυβη" δουλειά, ενώ για τον Άρη ο μόνος που μπήκε στο κλίμα του παιχνιδιού ήταν ο Τσαλδάρης.

Τρίκαλα - Ολύμπια Λαρ. 63-71
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση του στόχου της που δεν είναι άλλος από την είσοδο στην οχτάδα του πρωταθλήματος πραγματοποίησε η Ολύμπια Λάρισας, η οποία με ατού την πολύ καλή της άμυνα, αλλά και την εξαιρετική απόδοση των Παπαιωακείμ, Σούλτζε, άλωσε την έδρα των Τρικάλων (71-63), τα οποία έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε αποφασισμένο να χτίσει μια καλή διαφορά στο σκορ.

ΑΕΛ - Καβάλα 72-80
Η Καβάλα έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1 κατηγορία, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη επικράτησαν εκτός έδρας με 80-72 της ΑΕΛ κάνοντας ένα ακόμα βήμα για να παραμείνουν στην κατηγορία. Αντίθετα οι "βυσσινί" έφτασαν και πάλι κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν, αφού δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το προβάδισμα από την Καβάλα και να ανατρέψουν το σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: