Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης MVP της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των "16" του Eurocup !

πηγή : www.basketblog.gr

Το Μαρούσι συνεχίζει να αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα και ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Η νίκη στην πρεμιέρα της φάσης των "16" του Eurocup επί της Ρωσικής Χίμκι προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη και έκπληξη σε αυτούς που δεν είχαν εικόνα της δυναμικής του συγκροτήματος του Σούλη Μαρκόπουλου. Έκπληξη (αρνητική) προκάλεσε φυσικά και στους πολυδιαφημισμένους ψηλούς του συγκροτήματος του Σέρτζιο Σκαριόλο η άκρως επιβλητική εμφάνιση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάδειξη του σε MVP της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των "16" του Eurocup.

"Για μένα οι προσωπικές διακρίσεις ουσιαστικά είναι ομαδικές γιατί αποτυπώνουν μια συνολική προσπάθεια. Στο Μαρούσι χαίρεσαι να παίζεις από κάθε άποψη. Ως ομάδα έχουμε βρει ρυθμό ξέρουμε να διαβάζουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου , νιώθουμε ποιος είναι σε αποτελεσματική βραδιά και τον αξιοποιούμε. Δεν εξαρτόμαστε από έναν παίκτη αλλά από τη συνολική προσπάθεια. Η νίκη επί της Χίμκι είναι απλά μια καλή αρχή και όποιος βλέπει το ρόστερ της καταλαβαίνει γιατί. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε προσγειωμένοι. Ο όμιλος είναι δύσκολος και έχει πολύ δρόμο για να κριθεί ποιες δυο ομάδες που θα πάνε στο Τορίνο. Για μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει το ματς στη Ρόδο. Ο Κολοσσός είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες ειδικά στην έδρα του", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

πηγή : www.novasports.gr (συνέντευξη)

Στο ίδιο γήπεδο απ' όπου έφυγε πρόπερσι το καλοκαίρι «διωγμένος» από τους... φωστήρες της ΑΕΚ του Δημήτρη Δρόσου, έμελλε να κάνει την καλύτερη ίσως εμφάνιση του με τη φανέλα του Αμαρουσίου ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης! Ο Σφακιανός σέντερ με 21 πόντους, έπιασε αιχμάλωτους τους ψηλούς της Κίμκι, αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο της νίκης των Μαρουσιωτών επί των πάμπλουτων Ρώσων. Ο «γίγαντας» των... βορείων προαστίων, μίλησε στο novasports.gr για τον άθλο της ομάδας του αλλά και την δική του διαρκώς ανοδική πορεία στο ελληνικό μπάσκετ: «Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σε ενδιαφέρει τι μπάτζετ έχει ο αντίπαλος σου και πόσο κοστίζει ο κάθε παίκτης. Την μπασκετική σου αξία, την δείχνεις μόνο στο γήπεδο με το μπάσκετ που παίζεις. Το τι έχεις κάνει πριν, πόσα λεφτά στοίχισε η μεταγραφή σου ή πόσα χρήματα παίρνεις το μήνα δεν θα σε βοηθήσουν να νικήσεις!» τονίζει με απόλυτο τρόπο ο Γλυνιαδάκης, αρνούμενος να εκτιμήσει τη νίκη του Αμαρουσίου βάσει του (εξωπραγματικού πάντως) μπάτζετ της Κίμκι: «Παίζουμε με πολύ δύσκολες ομάδες και η αλήθεια είναι με τα διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα δεν προλαβαίνουμε ούτε να... ονειρευτούμε. Ξέρουμε ότι η πρόκριση στο FINAL 8 του Eurocup, είναι δύσκολη, όμως θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας να περάσουμε». Όσο για τη δική του... πρόοδο μέσα στο χρόνο; Παρά τα ντραφτ, το ΝΒΑ και τις επιδόσεις υψηλού επιπέδου απέναντι στους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος αλλά και του Eurocup, ο σέντερ του Αμαρουσίου παραμένει προσγειωμένος: «Το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνομαι καλύτερος από προπόνηση σε προπόνηση. Νιώθω πολύ καλά και προσπαθώ να αξιοποιώ κάθε λεπτό συμμετοχής μου, με στόχο να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Ούτε απαντήσεις θέλω να δώσω σε κανέναν, ούτε πιστεύω πως έχω να αποδείξω κάτι...» Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Γλυνιαδάκης έζησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Εκεί αντιμετώπισε με τους υπόλοιπους διεθνείς την Κίνα του... επικείμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Γιόνας Καζλάουσκας: «Η Εθνική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα και θα ήθελα να είμαι μέλος της οποιοσδήποτε και αν είναι προπονητής. Θα το διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου και φέτος. Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον κ. Καζλάουσκας, όμως το γεγονός ότι έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Παγκόσμιο μπάσκετ σημαίνει πολλά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: