Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Οι μικρές Εθνικές ομάδες και η Κρήτη


Οι προπονητές της Εθνικής Εφήβων και Παίδων, Γιώργος Βλασσόπουλος και Γιώργος Δοξάκης κάλεσαν τους παίκτες σε προπονητικό τριήμερο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν. Οι προπονήσεις για τους Έφηβους θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ Γλυφάδας "Μάκης Λιούγκας" (1-3/2), ενώ για τους Παίδες οι προπονήσεις θα γίνουν στο ΟΑΚΑ (30/1-1/2).

Οι αθλητές που κλήθηκαν στην Εθνική Εφήβων:
Δάνας (Κολοσσός Ρ.), Πάνου (Μαρούσι), Ιωακειμίδης (Αστέρια), Κουκουλάς (Ηλυσιακός), Σπανός (Κηφισιά), Καπινιάρης (Πλάτων), Μοτσενίγος (Πλάτων), Γεωργάκης (Μαντουλίδης), Κατσίβελης (Μαντουλίδης), Καραθανάσης (Ολυμπιακός), Αγγελόπουλος (Ίκαρος Καλ.), Κανονίδης (Πανιώνιος), Καββαδάς (Ιωνικός Νίκ.), Αντωνάκης (ΑΕΚ), Χρυσικόπουλος (Άρης).

Για την Εθνική Παίδων, οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι εξής:
Γλυπάρης (ΑΟΝΑ), Μαραγκός (Παναθηναϊκός), Πέτσας (Πανιώνιος), Καμάρας (Ολυμπιακός), Κάτσας (Ολυμπιακός), Μαρούγκας (Περιστέρι), Τσιλούλης (Ολύμπια Λάρισας), Παπαδέας (Δούκας), Μελισαράτος (Άλιμος), Μάραντος (Λειβαδιά), Δεληγιώργης (Μαντουλίδης), Βελισαρίου (Μαντουλίδης), Γιωργάκης (Μαντουλίδης), Ναούμη (Μαντουλίδης), Πεταλωτής (Ηρακλής).

Στις Εθνικές ομάδες των Παίδων και των Εφήβων για μια ακόμα φορά δεν κλήθηκαν παιδιά από την Κρήτη. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε εκτενώς τόσο με τον Γιώργο Βλασσόπουλο (Εφήβων) (στις φωτογραφίες με τον Γιώργο Χαλαμπαλάκη και τον προπονητή των Εφήβων του ΑΓΟΡ Στέφανο Δαμανάκη), όσο και με τους Γιώργο Δοξάκη (Παίδων) και Νίκο Τούφα (Παμπαίδων) (φωτογραφία πάνω αριστερά). Και οι προπονητές των Εθνικών ομάδων έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση και προθυμία να δουν παιδιά από την Κρήτη. Έτσι ο Γιώργος Βλασσόπουλος είχε μια πρώτη ευκαιρία στο All Star Game της ΕΚΑΣΚ να δει τους Στίκα, Τσαγκαρούλη και Βασιλειάδη, ενώ προγραμματίζει προπονητικό τριήμερο στην Κρήτη της Εθνικής τον Μάρτιο, όπου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει παιδιά από το στο νησί σε φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Εφήβων με ομάδες της Κρήτης. Επίσης ο Νίκος Τούφας θα βρεθεί στο Ηράκλειο 31-1-09 και 1-2-09 για το σεμινάριο προπονητών και έχει προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό προπονητή Κρήτης των αγοριών Νίκο Σειραγάκη και τον υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Μιχάλη Κανάκη, να δει παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1993 και το 1994. Νομίζουμε ότι πρώτη φορά στην Κρήτη γίνεται τέτοια συντονισμένη προσπάθεια για να έρθουν σε επαφή οι προπονητές των μικρών Εθνικών ομάδων με τα παιδιά της Κρήτης και είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθεια αυτή θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: