Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αφιέρωμα στον Αρκαδικό , τον μεγάλο αντίπαλο του ΟΦΗ στο "απόλυτο ντέρμπι" της Κυριακής στην Β' Εθνική.


Την Κυριακή 18-1-09 στις 4μμ ο ΟΦΗ αγωνίζεται στην Τρίπολη με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην Β’ Εθνική Αρκαδικό. Τα παιχνίδι αυτό έχει κινητοποιήσει και τον κόσμο στην Τρίπολη, ενώ στο επίσημο site της ομάδας ο αγώνας χαρακτηρίζεται σαν το "απόλυτο ντέρμπι της κατηγορίας". Ο Αρκαδικός, που κέρδισε στον τελευταίο αγώνα εκτός έδρας την Χαλκίδα με 67-83, έχει 25β με 12 νίκες και μόλις μια ήττα στην 4η αγωνιστική (2-11-08) εκτός έδρας από τον Εύοσμο με 78-76. Ο Αρκαδικός έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 1.1128π και ο ΟΦΗ την καλύτερη άμυνα με 848π. Ένα παιχνίδι (Αρκαδικός – ΟΦΗ) που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ! Ας δούμε όμως ποιος είναι ο μεγάλος επόμενος αντίπαλος του ΟΦΗ, που την περυσινή περίοδο τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής με 48 βαθμούς, έχοντας 22 νίκες, 4 ήττες, 2.318 πόντους στην επίθεση και 1.988 στην άμυνα

Το προηγούμενο παιχνίδι

Χαλκίδα-Αρκαδικός 67-83

Ασταμάτητος ο Αρκαδικός, πέρασε σαν… σίφουνας και από τη Χαλκίδα κερδίζοντας 83-67. Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Αρκαδικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, η 12η σε δεκατρείς αγώνες που ισοφαρίζει το ρεκόρ της Ξάνθης (12-1 από την σαιζόν 2002-2003) στην ιστορία της κατηγορίας και η 5η εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, η νίκη αυτή τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με δύο βαθμούς διαφορά από τους κοντινότερους διώκτες του Ίκαρο Καλλιθέας και ΟΦΗ, αφού απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο η Κομοτηνή, που ηττήθηκε στο Ηράκλειο.

Αν μάλιστα, την προσεχή Κυριακή ο Αρκαδικός κερδίσει τον ΟΦΗ στο απόλυτο ντέρμπι της κατηγορίας και η Κομοτηνή ξεπεράσει το εμπόδιο του Ίκαρου Καλλιθέας στην έδρα της, τότε ο Αρκαδικός θα έχει γράψει το πιο υπέροχο σενάριο της αγωνιστικής. Θα έχει διαφορά πλέον τρεις βαθμούς από τους κοντινότερους διώκτες του, κερδίζοντας ήδη τον πρώτο του τίτλο για φέτος, του πρωταθλητή χειμώνα στην κατηγορία!

Στο κλειστό της Κανήθου το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο, αφού μόλις ο Αρκαδικός σοβαρεύτηκε και πάτησε ελαφρά το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος σε αυτό το διάστημα τους ψηλούς του (Μουτράν, Μαναβόπουλο, Κουτσογιάννη, Παπανικολάου), τότε το νερό κύλησε στο αυλάκι και το εύθραυστο 32-36 του πρώτου εικοσαλέπτου, μετετράπη σε 36-46, 41-51 και λίγο αργότερα σε 51-68 (με επιμέρους σερί 19-32). Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και όλοι περίμεναν στο κλειστό της Κανήθου, απλά να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού από τους διαιτητές κ.κ. Αντερριώτη, Μπούκα.

Εκτός της νίκης και της κατάκτησης των δύο βαθμών, το ευχάριστο για τον Αρκαδικό ήταν πώς είχε στο πλευρό του περίπου 40 φίλους της ομάδας που έκαναν το ταξίδι από την Τρίπολη για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της Αρκαδικής ομάδας στην Χαλκίδα. Στο τέλος του παιχνιδιού μάλιστα οι παίκτες του Αρκαδικού ανταπέδωσαν το χειροκρότημα στους φιλάθλους της ομάδας, αφιερώνοντάς τους αυτή την σημαντική νίκη.

Διαιτητές: Αντερριώτης-Μπούκας
Δεκάλεπτα: 17-20, 32-36, 49-58, 67-83.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 6 (2), Μάνος 19 (4), Κοψαύτης 5, Τσολάκης 9 (1), Ντιμπ, Παπανικολάου 7, Μαναβόπουλος 12, Σημαιόπουλος 1, Κουτσογιάννης 6, Μουτράν 18 (1).

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ στο site της ομάδας αναφέρεται :

Η ομάδα του ΟΦΗ είναι ο επόμενος αντίπαλος του Αρκαδικού, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 16:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες της ομάδας καλούν για μία ακόμα φορά τους φίλαθλους του Αρκαδικού να βρεθούν στο γήπεδο και να τους στηρίξουν στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ένας από τους διακριθέντες του Αρκαδικού στη νίκη επί της Χαλκίδας, ο σέντερ της ομάδας Απόστολος Κουτσογιάννης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΟΦΗ. "Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για μας, αλλά σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε στη νίκη. Ξέρουμε τις δυσκολίες και δουλεύουμε όλη την εβδομάδα με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την άνοδο στην Α2 κατηγορία θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και να μας βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας πέρα από τη νίκη και γι' αυτό θέλουμε να χαροποιήσουμε τον κόσμο μας και να του την αφιερώσουμε".

Η ομάδα

Ο Αρκαδικός ιδρύθηκε το 1976 και μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο χώρο του μπάσκετ, καλλιεργεί σήμερα όλα τα τμήματα: άνδρες, έφηβους, παίδες, μίνι, γυναίκες και κορασίδες. Η αγωνιστική περίοδος 2008-'09 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Αρκαδικό, αφού η ανδρική ομάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Αρκαδικός θεωρείται -και είναι- η πιο πετυχημένη ανδρική ομάδα του αρκαδικού μπάσκετ, καθώς μετρά ένα πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική κατηγορία, οκτώ τίτλους στην Α’ Ανδρών, δύο Κύπελλα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, δύο συμμετοχές στη Β’ Εθνική και εννέα συμμετοχές στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, έχει αναδείξει δύο αθλητές στις Εθνικές ομάδες (Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γαλιώτος), ενώ άλλοι δύο έχουν αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων συμμετέχοντας στα παγκόσμια πρωταθλήματα του ΣΙΣΜ. Ο Παύλος Νόντας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Ισίδωρος Κουτσός το χάλκινο.

Το ρόστερ της ομάδας

Γιάννης Σμυρνιώτης : ο προπονητής

Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1965 και ως παίκτης αγωνίστηκε στον Αρκαδικό με τον οποίο εξασφάλισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Από τον Αρκαδικό ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, στην κατηγορία της Β’ Εθνικής. Στα χρόνια που ήταν μακριά από την Τρίπολη, κάθισε στον πάγκο αρκετών ομάδων, ενώ με κάποιες από αυτές συνδέθηκε το όνομα του με άνοδο κατηγοριών. Έχει κοουτσάρει το Παγκράτι, τον Ιωνικό Ν.Φ, την Άμιλλα Περιστερίου, τον Αρδηττό (δύο συνεχόμενες ανόδους), τον Κένταυρο Δάφνης (άνοδο Γ’ Εθνικής).

Από το site της ομάδας : "Μια ιδιαίτερη διάκριση για τον προπονητή του Αρκαδικού, Γιάννη Σμυρνιώτη. Η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο έλληνας τεχνικός στην Τρίπολη, αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Στη γιορτή που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τίμησε τον Γιάννη Σμυρνιώτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, την σαιζόν που πέρασε. Ο προπονητής της ομάδας μας, έγινε έτσι ο πρώτος στην ιστορία του Αρκαδικού που τιμάται από τον ΣΕΠΚ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: