Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

H συνέντευξη του Σούλη Μαρκόπουλου στο Athletic Radio 104.2 FM (29-1-09)


Ο προπονητής του Μαρούσι Σούλης Μαρκόπουλος, που πέρυσι ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς και το τελευταίο διάστημα η ομάδα του κάνει μεγάλες εμφανίσεις με αποκορύφωμα τις νίκες επί του Παναθηναικού με 80-70 (Α1 Ανδρών) και επί της Κίμκι με 71-58 (πρώτη αγωνιστική στην φάση των 16 του Eurocup), όπου μάλιστα ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ψηφίστηκε σαν ο MVP της αγωνιστικής, μας παραχώρησε συνέντευξη στον Athletic Radio 104.2fm. Παρακάτω παρουσιάζομε (απομαγνητοφωνημένα) τα όσα μας ανέφερε ο Σούλης Μαρκόπουλος :

"Είμαστε σε καλή κατάσταση και τα παιδιά έχουν ενθουσιασμό και μεγάλη θέληση και ένα παραπάνω έρισμα όταν παίζουμε με καλό αντίπαλο. Είχαμε αλλαγές στο ρόστερ στην αρχή της περιόδου και προβλήματα με τραυματισμούς στην αρχή της χρονιάς, με τον Μαυροκεφαλίδη που είχε σχεδόν δύο χρόνια να αγωνιστεί, τον Γλυνιαδάκη που είχε κάποια προβλήματα υγείας που δεν έγιναν ευρέως γνωστά και τον Καιμακόγλου τραυματία, παίκτες όλοι που είναι κλειδιά στην ομάδα και έτσι δεν υπήρχε το κατάλληλο δέσιμο στο σύνολο. Σιγά – σιγά βρήκαμε ο καθένας τον ρόλο του μέσα σ την ομάδα και τώρα παίζουμε αρκετά καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα ρόστερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι πρωτόγνωρα για τα Ελληνικά δεδομένα και πάρα πολύ δυνατά, γεμάτες ομάδες και είναι ζήτημα χρόνου με την χημεία που θα φτιάξουν οι παίκτες μεταξύ τους οι δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν και είναι ανάλογο των ρόστερ τους. Πρέπει να περιμένουμε στα play off να δούμε ποια θα είναι τα ρόστερ για να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τον φετινό τίτλο στην Α1, αφού θα γίνουν μέχρι τότε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Ο Τσίλντερς είναι πολύ καλός παίκτης, ίσως όμως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να μην τον βοηθάει όσο το Αμερικάνικο που του δίνει περισσότερο χώρο να κινηθεί και να φθάσει με την μεγάλη ταχύτητα που διαθέτει εύκολα στο καλάθι . Άλλωστε η απουσία του άρχισε να δημιουργεί ρήγματα στον Ολυμπιακό και οι πόντοι που έβαζε χάθηκαν και φάνηκε αμέσως η απουσία ενός καλού παίκτη στην άμυνα και στον αιφνιδιασμό με τα εύκολα καλάθια. Ο Σλούκας είναι ένα μεγάλο ταλέντο και αν συνεχίσει έτσι τα επόμενα χρόνια θα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και σίγουρα έχει όλα τα εχέγγυα να προχωρήσει μπροστά.

Τα οικονομικά προβλήματα που αρχίζουν να επηρεάζουν τις Ελληνικές ομάδες σίγουρα θα κάνουν κακό, αλλά αυτό δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Ακόμα και η Δυναμό Μόσχας με μπάτζετ 20 εκ. ευρώ έδωσε ήδη δύο παίκτες υψηλόμισθους για να χαμηλώσει τις υποχρεώσεις της.

Η Κίμκι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είχαμε ένα φόβο και μια αγωνία πριν το παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε την κακή της ημέρα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν καταλάβαμε ότι είμαστε καλύτεροι κυνηγήσαμε με πάθος την νίκη. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είναι γενικά καλός και τελείως διαφορετικός από ότι ήταν πέρυσι.

Στην Ελλάδα δυστυχώς ο προπονητής κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα του αγώνα, οπότε το επάγγελμα μας εκτός από αγχωτικό είναι και ψυχοφθόρο. Εκτός από τις 2 ώρες προπόνησης το πρωί και άλλες 2 ώρες το απόγευμα θέλεις και άλλες τουλάχιστο 8 ώρες σε παρακολουθήσεις αγώνων και παικτών σε βίντεο, αν θέλεις να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένες και έτοιμος να αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις σε κάποιο παιχνίδι.

Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα προπονητή να του γίνει πρόταση να δουλέψει στην Εθνική ομάδα και δεν είμαι εγώ η εξαίρεση. Η επιλογή όμως είναι θέμα της ομοσπονδίας, που αποφασίζει με σκεπτικό το καλύτερο δυνατό της Ελληνικής Εθνικής ομάδος. Το υλικό της Εθνικής είναι από τα καλύτεροα της Ευρώπης και με την προσθήκη του Κουφου και λίγο αργότερα του Καλάθη η Εθνική έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσεικαι τα επόμενα χρόνια.

Στην Ευρώπη παίζουμε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλές αποδόσεις και θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα πάρουμε αργότερα και την πρόκριση. Στην Α1 οι στόχοι μας είναι η εξάδα και μετά να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στα play off. Όμως υπάρχουν πολλές ομάδες δυνατές και σκληροί αντίπαλοι και όπου και αν πας αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις την κάθε ομάδα που παίζεις μπορεί α χάσεις και μια τέτοια ήττα να σε βγάλει εκτός προγράμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: