Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


***** Πολλοί φίλοι "παραπονιούνται" ότι έχουμε ... παραμελήσει τα ... προεδρικά σχόλια και καρφώματα. Η αλήθεια είναι ότι η ροή των πληροφοριών που πρέπει να μεταφέρουμε καθημερινά στο site – blog είναι πολύ μεγάλη, όπως επίσης σημαντικό χρόνο απαιτεί και η προετοιμασία της ραδιοφωνικής εκπομπής "Το Μπάσκετ στην Κρήτη" στον Athletic Radio 104.2 fm, με αποτέλεσμα πολλές φορές ... να μην τα προλαβαίνουμε όλα. Και να για να καταλάβουμε όλοι τους χρόνους που απαιτούν κάποια πράγμα, αρκεί να αναφέρουμε ότι μια ραδιοφωνική συνέντευξη 20’ για να μπορέσει να μεταφερθεί σε μορφή βίντεο – mp3 στο site – blog και να μπορούμε να την ακούμε όλοι χρειάζεται συνολικός χρόνος πάνω από 3 ώρες (επεξεργασία, upload στο διαδίκτυο κλπ) ή ένα βίντεο με στιγμιότυπα από αγώνα διάρκειας 10’ μπορεί να χρειαστούν και 5 ώρες για να γίνει upload και να μεταφερθεί στο site-blog. Επίσης μια μόνο φωτογραφία για να ενσωματωθεί το site – blog μπορεί να χρειαστούν (αν είναι υψηλής ανάλυσης) μέχρι και 5’. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να προσπαθούμε να συλλέγουμε και να παρουσιάζουμε όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε από τα δρώμενα στο χώρο του μπάσκετ στην Κρήτη.

***** Το μεγάλο στοίχημα είναι την Κυριακή 25-1-09 πως θα προλάβουμε να τα παρακολουθήσουμε όλα αφού γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα. Στις 12μ παίζει στο Λίντο το Δειλινό με τον Ιπποκράτη (Γ’ Εθνική). Στις 2μμ (άλλαξε η ώρα -12μ- μετά από κοινό αίτημα των δύο σωματείων στην ΕΟΚ) ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο ΒΑΚ τον Απόλλωνα Καλαμαριά (Β’ Εθνική). Και στις 2:15 ξεκινάει στο Λίντο το All Star Game της ΕΚΑΣΚ που θα διαρκέσει μέχρι σχεδόν της 6μμ (αγώνας μεταξύ επιλεγμένων παικτών, διαγωνισμοί καρφωμάτων και τρίποντων, απονομές). Και θα έχουμε και ένα υψηλό καλεσμένο στο Λίντο, τον προπονητή της Πρωταθλήτριας Ευρώπης της Εθνικής Εφήβων Γιώργο Βλασσόπουλο, που θα βραβεύσει η ΕΚΑΣΚ μαζί με των Γιώργο Σηφάκη.

***** Τάραξε και πάλι τα νερά ο Εργοτέλης, αυτή την φορά μάλιστα κάτω από τον ... ασκιανό των "Τριών Πεύκων". Το "ιδιαίτερο πριμ" για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης της ΕΚΑΣΚ, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης στο γεύμα που παρέθεσε στους παίκτες και το προπονητικό τιμ παρουσία όλης της διοίκησης, δημιούργησε αίσθηση και είναι σε όλους πλέον φανερό ότι ο πρόεδρος θέλει την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου σε ψηλή Εθνική κατηγορία. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο υψηλός είναι ο στόχος του προέδρου. Πάντως άκουσα και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάποιος προσπαθούσε επί ώρα να πείσει στο τραπέζι το πρόεδρο μα μην ασχολείται και μην βάζει λεφτά στο μπάσκετ. Είναι δυνατόν !!!

***** Έπαιξε απόψε στο Λίντο φιλικό το Δειλινό με το Ηράκλειο (κέρδισε 100-64) και μετά μια ομάδα παικτών (6) πήγε στο Θαλασσό για ... χαλάρωση στο νερό, ενώ δεύτερη ομάδα (άλλοι 6) θα πάνε αύριο το απόγευμα. Προσπαθεί η διοίκηση να προσφέρει στους παίκτες ότι είναι δυνατόν για να μπορούν να αποδίδουν τον καλύτερο εαυτό τους στους αγώνες. Για να δούμε τι θα κάνουν οι παίκτες στα επόμενα παιχνίδια. Πάντως η αποχώρηση του Γιάννη Κυριάκογλου από το προπονητικό τιμ του Δειλινού ήταν σε όλους αναμενόμενη, αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις (θέση διευθυντού σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση) του Γιάννη είχαν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι, όπως παραδέχθηκε και ο Κώστας Κλινάκης στην ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Athletic Radio 104.2fm, έγιναν στην αρχή της χρονιάς πολλά λάθη στον οργανωτικό τομέα βασικά λόγω απειρίας. Και όπως είπε ο Κώστας ακόμα δυστυχώς η έλλειψη ανθρώπων που να μπορούν να προσφέρουν ζημιώνουν την ομάδα, αφού δεν είναι δυνατός μόνο 5 – 6 άνθρωποι να φέρνουν σε πέρας όλες τις υποχρεώσεις που απαιτεί η παρουσία μιας ομάδας στην Γ’ Εθνική και συγχρόνως να ασχολούνται και με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του συλλόγου στα πολλά τμήματα των υποδομών που διατηρεί. Τις τελευταίες βέβαια ημέρες προστέθηκαν 2 νέα άτομα στο ΔΣ, ο παλαιός παίκτης Βαγγέλης Βακάλογλου (φωτογραφία) και η έμπορος Στέλλα Τρυπιδάκη, που αναμένεται να βοηθήσουν τον σύλλογο σε πολλούς τομείς.

***** Την πρόταση που κατέθεσε δημόσια για μια ακόμα φορά στον Athletic Radio 104.2fm ο Κώστας Κλινάκης για συγχώνευση ομάδων του Ηρακλείου λόγω των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων που έχει η συμμετοχή μιας ομάδας σε Εθνική Κατηγορία, την επέκτεινε ο πρόεδρος του Ανδρογέα Θανάσης Τσόγκας προτείνοντας να γίνει μια καινούργια ομάδα στην οποία θα είναι "μέτοχοι" όλες οι άλλες που θα μπουν σε αυτό το σχήμα και θα την εφοδιάζουν με παίκτες διατηρόντας τις υποδομές και τις ακαδημίες τους και δίδοντας πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές. Μάλιστα ο Θανάσης προτείνει ότι βασικός όρος θα είναι η νέα αυτή ομάδα να χρησιμοποιεί, σε όποια κατηγορία και αν είναι, απολειστικά και μόνο παίκτες που κατάγονται από την Κρήτη και στο ΔΣ να συμμετέχει ένας ίσος αριθμός εκπροσώπων των ομάδων. Μια πρόταση που ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα από ένα άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στον χώρο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και στο χώρο του μπάσκετ και όπως μας έλεγε πριν λίγες ημέρες έμπειρος παράγοντας από την Βόρεια Ελλάδα ομάδας στην Β’ Εθνική, το Φεβρουάριο που θα αρχίσουν να σκάνε οι επιταγές που έχουν κοπεί από παράγοντες θα βγουν πολλά πιστόλια. Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" η ΑΕΛ ανακοίνωσε την διακοπή 3 συμβολαίων παικτών της

***** "Οι συμπαίκτες μου και εγώ περιμένουμε με αγωνία να αρχίσουν τα play off αφού θεωρούμε ότι μέχρι τώρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και δεν έχουμε δώσει στην ομάδα το 100% των δυνατοτήτων μας. Βρεθήκαμε στην αρχή της χρονιάς πολλά νέα παιδιά στον Εργοτέλη και το δέσιμο μεταξύ μας απαιτούσε κάποιο χρονικό διάστημα. Τώρα νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για την τελική μάχη", δήλωσε ο Ηλίας Λεκάκος στον Athletic Radio 104.2fm, δίδοντας μεν κάποιο μικρό προβάδισμα στο Ηράκλειο αλλά τονίζοντας ότι στον τελικό όλα μπορούν να συμβούν, ενώ είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή της ομάδας Νίκο Γαλυφιανάκη και δεν παρέλειψε να εξάρει την δουλεία και την προσφορά της Επιτροπής Μπάσκετ του Συλλόγου, ενώ τέλος είπε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η προσωπικότητα του προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη τον οποίο γνώρισε για πρώτη φορά στο τραπέζει που τους παράθεσε στα "Τρία Πεύκα".

***** Την πικρία του που δεν έπαιξε ποτέ στις Εθνικές ομάδες, αφού κάθε φορά που ήταν κοντά στο να κληθεί όλο και κάτι στράβωνε την τελευταία στιγμή εξέφρασε ο πρώτος σκόρερ της Β' Εθνικής (Αρκαδικός) Γιάννης Μάνος στον Athletic Radio 104.2fm. Αντίθετα ο Γιώργος Σαμουρέλης (ΟΦΗ) είχε παίξι στην Εθνική Εφήβων για 2 χρόνια (γεννιά του 1984) μαζί με τους Βασιλειάδη - Βασιλόπουλο - Αποστολίδη κ.α. Και όπως δήλωσε ο Γιώργος στο ράδιο μπορεί τότε να μην σκέφθηκε να φύγει στο εξωτερικό, πέρυσι όμως είχε δύο προτάσεις να αγωνιστεί εκτός Ελλάδος, δύο από την Ελβετία και μια από την Γερμανία.

***** Καρκίνωμα του Ελληνικού μπάσκετ θεωρούν πολλοί παράγοντες τους μανατζαραίους. Ο Γιάννης Ασπραδάκης μίλησε στον για υποσχέσεις που φτάνουν ακόμα και στο στήσιμο παιχνιδιών με επηρεασμό παικτών, ενώ παράγοντας από την Βόρεια Ελλάδα μας είπε ότι πέταξε έξω από το γραφείο του μάνατζερ που εμφανίστηκε μετά το κλείσιμο μιας μεταγραφής και του δήλωσε ότι ο παίκτης εκπροσωπείται από αυτόν και κακώς δεν τον κάλεσαν στις διαπραγματεύσεις και απαίτησε να πάρει την προμήθεια του. Επίσης ανέφερε ότι στους αγώνες το καλοκαίρι της Εθνικής σε Πύργο και Αμαλιάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις κερκίδες το 80% των θεατών ήταν μάνατζερ που προσπαθούσαν να πάρουν τα δικαιώματα παικτών από τους γονείς τους των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: