Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Γιώργος Βλασσόπουλος : ένας άνθρωπος με ήθος και αξίες, ένας εργάτης της ανάπτυξης των υποδομών.


(φωτό : Image Service Photo Agency - "www.image-services.gr")

Είναι γνωστό ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και αν κάποιος ευνοηθεί σε μια στιγμή της ζωής του από την τύχη, αυτό είναι περιστασιακό και δύσκολα θα ξανασυμβεί. Στον αθλητισμό όμως για να ανέβεις στο ψηλότερο σκαλί χρειάζεται πολύ και σκληρή δουλειά, θυσίες, υπομονή και επιμονή και πάνω από όλα να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και στην περίπτωση του Γιώργου Βλασσόπουλου, του προπονητή που οδήγησε (με ένα σερί νικών 25-0 σε φιλικά τουρνουά και επίσημους αγώνες) πέρυσι το καλοκαίρι την Εθνική Εφήβων στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Πύργο, όλα τα παραπάνω βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή. Άνθρωπος απλός και σεμνός, χωρίς ίχνος βεντετισμού και χωρίς να έχει καβαλήσει το καλάμι, ήρθε στο Ηράκλειο, αποδεχόμενος αμέσως και με μεγάλη χαρά την σχετική πρόσκληση της ΕΚΑΣΚ και κέρδισε όλους όσους συνομίλησαν μαζί του. Παθιασμένος με το μπάσκετ μιλούσε μόνο για αυτό και τα σχέδια που έχει για τις Εθνικές ομάδες και τα παιδιά και μάθαμε για τα συνεχή ταξίδια που κάνει σε όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια του και στην αγωνία του να μην χαθεί κανένα παιδί που θα μπορούσε να στελεχώσει τις Εθνικές ομάδες. Και βέβαια ο Γιώργος Βλασσόπουλος δεν τοποθετήθηκε μέσα σε μια νύχτα στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας. Επί 5 χρόνια ήταν στα Αναπτυξιακά Προγράμματα της ΕΟΚ κάνοντας προπονήσεις 16 ώρες κάθε Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Αττικής που ήθελε 2 ώρες για να πάει με το αυτοκίνητο του χωρίς σχεδόν να μην παίρνει μια δραχμή.

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων βλέποντας χες την λαχτάρα και την αγωνία των Κρητικών προπονητών με τους οποίους συνομίλησε για την πρόοδο των παιδιών του νησιού μας, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να κατεβάσει την Εθνική ομάδα στην Κρήτη τον Μάρτιο για τριήμερη προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Κρήτης, όπου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει στην Εθνική ομάδα και παιδιά από την Κρήτη.

Μετά από όλα αυτά, τα καλά λόγια που είπε δημόσια για εμάς ο Γιώργος Βλασσόπουλος αποκτούν ιδιαίτερη αξία και τιμή, γιατί προέρχονται από ένα άνθρωπο με ήθος και αξίες, έναν πραγματικό εργάτη της ανάπτυξης των υποδομών στην Ελλάδα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: