Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


***** Τα μπλόκα των αγροτών στα Χανιά πιθανόν να επηρεάσουν και την ... ΕΚΑΣΚ αφού το Σαββατοκύριακο κινδυνεύουν να μην γίνουν παιχνίδια. Στους άνδρες το παιχνίδι Κύδων – Αναγέννηση (Σάββατο 6μμ), στις Νεανίδες Εργοτέλης – ΟΑ Χανίων (Σάββατο 4μμ) και Αρκάδι – Ηράκλειο (Σάββατο 11πμ) και στις Γυναίκες Ηράκλειο – Κίσσαμος (Κυριακή 5μμ), είναι αγώνες που ενδέχεται να αναβληθούν.

***** Ακούσαμε στον Athletic Radio 104.2 fm πριν λίγες ημέρες τον Γιάννη Ασπραδάκη της Ιεράπετρας να λέει ότι έρχεται ... οικονομικό τσουνάμι στο μπάσκετ λόγω της οικονομικής κρίσης, ακούσαμε παράγοντα από την Βόρεια Ελλάδα να λέει ότι τον Φεβρουάριο που θα αρχίσουν να σκάνε οι επιταγές θα βγουν πιστόλια. Και οι άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν πλήρως μέσα σε λίγες ημέρες. Ξεκίνησε η ΑΕΛ στην Α1 και σήμερα ο ΠΑΟΚ με λύσεις συμβολαίων παικτών λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει : "Συνεχίζουμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε κρούσματα καλαθοσφαιριστών που διώχνονται από τις ομάδες τους παράνομα και καταχρηστικά. Καλαθοσφαιριστών που αναγκάζονται να φύγουν από τους συλλόγους τους με κοινή λύση και να ξενιτευτούν στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός που παραμένουν εγκλωβισμένοι, απλήρωτοι στις ομάδες τους καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν σε ομάδες του εξωτερικού".

***** Η ΑΕΛ τώρα πήρε πίσω την απόφαση να διώξει τους τρεις παίκτες, αφού οι "μικροί" απείλησαν με προσφυγή, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Οι παίκτες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν, αλλά αίφνης εμφανίστηκε μπροστά τους ο κ. Λελούδας, ο οποίος τους ξεκαθάρισε: "Ή θα συμβιβαστείτε και θα φύγετε, ή θα κάνετε προπονήσεις με το εφηβικό". Μάλιστα, δεν τους επέτρεψε να πάρουν μέρος στην προπόνηση της ανδρικής ομάδας. Οι "βυσσινί" είχαν αποφάσισει να απαλλαγούν από τους Καραδολάμη, Ματαλόν και Μανωλόπουλο, θεωρώντας πως οι "πιτσιρικάδες" δεν θα αντιδράσουν.

***** Οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ είναι ραγδαίες, με τους Μουαλομέροβιτς - Βασιλειάδη και Γκρέγκορι είναι τυπικά ακόμη παίκτες της ομάδας και τη ίδια στιγμή ο πρόεδρος, Δημήτρης Δρόσος, μίλησε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Πατρινός επιχειρηματίας έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero, της Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσωπα και πράγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, στο οποίο αναφέρθηκε, αφορούσε στην αποχώρηση από την ομάδα των Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Κώστα Βασιλειάδη και Κένι Γκρέγκορι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του "ισχυρού άνδρα" της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, "η φυγή των τριών παικτών αποτελεί πλέον μονόδρομο για την ομάδα, προκειμένου να μπορέσει να είναι συνεπής απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες και να μην υπάρξουν οικονομικά προβλήματα, που θα είχαν ως επόμενο τη διάλυσή της".

***** Ακούσαμε την άποψη παράγοντα του Κρητικού μπάσκετ ότι για την επιτυχία μιας ομάδας δεν βραβεύεις ποτέ τον προπονητή, αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΑΣΚ να τιμήσει στο All Star Game της Κυριακής τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων Γιώργο Βλασσόπουλο για κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το καλοκαίρι, αφού όπως υποστηρίζει άλλοι είναι αυτοί που δημιουργούν μια καλή ομάδα. Η ΕΚΑΣΚ βέβαια θα τιμήσει την Κυριακή την Εθνική Εφήβων σαν ομάδα και τον προπονητή της. Το δικό μας ερώτημα είναι αν θα έφτανε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η ομάδας μας και μάλιστα όντας αήττητη για πάνω από 40 συνεχόμενα παιχνίδια, χωρίς την καθοδήγηση του Γιώργου Βλασσόπουλου. Επίσης βλέπουμε ομάδες που αλλάζουν προπονητή να μεταμορφώνονται μέσα σε μια ημέρα είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο, χωρίς καμιά άλλη αλλαγή στην δομή τους. Τέλος υπάρχουν ομάδες με καλή διοικητική δομή και καλό ρόστερ και όμως δεν μπορούν να πετύχουν ανάλογα αποτελέσματα στον αγωνιστικό τομέα. Η χημεία είναι λοιπόν αυτή που φέρνει την επιτυχία και ο Γιώργος Βλασσόπουλος το έχει καταφέρει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Εθνική Εφήβων.

***** Την Κυριακή θα γίνει λοιπόν το 9ο Αll Star Game της ΕΚΑΣΚ και αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο αγώνας μεταξύ δύο ομάδων με παίκτες που επιλέγηκαν από τα Σωματεία της Κρήτης. Στο πάγκο της μιας ομάδας θα καθίσουν ο Μανόλης Δημητριάδης (Ηράκλειο) με τον Αλέξη Χριστοδούλου (Ανδρογέας) και θα έχουν στην διάθεσης τους : Βογιατζή (Δειλινό), Αρβανίτη (Ηράκλειο), Αρναουτάκη Γ (Ηράκλειο), Κουρουζίδη (Ηράκλειο), Οικονόμου (Δειλινό), Μαϊστρέλη Β. (Δειλινό), Τζανή (Ανδρογέας), Αγγελιδάκη (Ηρόδοτος), Τζαγκαρούλη (ΑΓΟΡ), Τσιμπινό (Ηρόδοτος), Βασιλειάδη (Ιεράπετρα) και Στίκα (ΑΓΟΡ). Στην άλλη ομάδα θα καθίσουν στον πάγκο ο Γιάννης Κόκκινος με τον Νίκο Γαλυφιανάκη και θα έχουν στην διάθεση τους : Mαυρόπουλο (Χερρονάσιος), Παναγιωτάκη (Εργοτέλης), Πέππα (Εργοτέλης), Κουτσελίνη (Χερρονάσιος), Χναρά (Ηρόδοτος), Παπαδάκη (Ανδρογέας), Σηφάκη (Αναγέννηση), Δοκιμάκη (Ανδρογέας), Συντιχάκη (Εργοτέλης), Κασσαβέτη (Χερρονάσιος), Τσακίρη (Αναγέννηση) και Γιαβρίδη (Αναγέννηση). Με τους παίκτες που συμμετέχουν είναι σίγουρο ότι το θέαμα θα είναι χορταστικό και βέβαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός τρίποντων. Στα καρφώματα τώρα βλέπω να υστερούμε λίγο …

***** Με σπαστά Ελληνικά μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm ο Τζον Κόρφας για τον ΠΑΟΚ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ΟΦΗ. Όπως είπε σαν παίκτης του έχουν μείνει οι στιγμές από το πρωταθλήμα που κέρδισε ο ΠΑΟΚ το 1992, το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991 στην Γενεύη, το κύπελλο Ελλάδος το 1995 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό το 1996 στο Παρίσι. Πριν φύγει για να εγχειριστεί (τέλος Δεκεμβρίου) ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Δρόσος τον κάλεσε και του ζήτησε να βοηθήσει από την θέση του Αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Η αγάπη για τον ΠΑΟΚ τον οδήγησε στο να αποδεκτή την πρόταση. Δήλωσε ευχαριστημένος από την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ ( 8 νίκες μέχρι τώρα όταν σε όλο το περυσινό πρωτάθλημα είχε 9 νίκες) και θεωρεί σαν φαβορί για το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό γιατί οι παίκτες της ομάδας έχουν μεγάλη εμπειρία. Δεν έχει δει πολλές φορές τον Τσίλντερς, θεωρεί όμως ότι έχει μεγάλο ταλέντο. Τόνισε ότι έχει καλά παιδιά στον Απόλλωνα Καλαμαριάς που δουλεύουν αρκετά και ανέφερε ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι στην επίθεση και τα εύκολα καλάθια που δέχονται. Θεωρεί πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ της Κυριακής και όπως είπε όλοι στην ομάδα του Στέφανου Δέδα σουτάρουν τρίποντα με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποιόν να πρωτομαρκάρουν, ενώ υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες στην ομάδα. Δεν βλέπει μειονεκτήματα στον ΟΦΗ και όπως είπε χαρακτηριστικά οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου παίζουν καλό μπάσκετ και καλή άμυνα. Οι παίκτες του σουτάρουν καλά και προσπαθούν, ενώ η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά, με πολλά όμως σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Του αρέσουν σαν ομάδες Αρκαδικός, ΟΦΗ και Καλλιθέα και θεωρεί ότι ατές θα ανέβουν σν Α2. Ο Απόλλων Καλαμαριάς κατεβαίνει στο Ηράκλειο χωρίς προβλήματα, ενώ η Διοίκηση του συλλόγου όπως είπε είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Περιμένει να δει τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, όποιος όμως και να έρθει θα έχει πολλούς καλούς παίκτες. Στην Euroleague βλέπει και τις δύο Ελληνικές ομάδες στους 8, ενώ του αρέσουν Μπαρτσελόνα, Ταού και Σιένα.

***** Ο προπονητής του Παγκρατίου Δημήτρης Λιόγας ανέφερε στον Athletic Radio 104.2 fm ότι στόχος της ομάδας φέτος είναι η παραμονή στην Α2 και το σερί νικών των τελευταίων αγώνων (αήττητη μέσα στο 2009) δείχνει ότι η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο. Το Ρέθυμνο όπως είπε είναι από τις ποιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας και θα είναι μια από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν μέχρι το τέλος. Οι τελευταίες συνεχόμενες αλλαγές στους προπονητές στην Α2 θεωρεί είναι ένα σημείο των καιρών και της οικονομικής κρίσης. Άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα στις ομάδες ελπίζοντας σε κάτι καλό και είναι ανυπόμονοι για να το πετύχουν, με τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα θέλουν κάτι να αλλάξουν γρήγορα για να αντιστρέψουν το κλίμα και το πιο εύκολο σε πρώτη φάση είναι η αλλαγή του προπονητή, αφού με τους παίκτες υπάρχουν τα συμβόλαια. Σε αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θεωρεί ότι κάπου φταίνε και οι προπονητές, αφού πρέπει όπως τόνισε χαρακτηριστικά να δουλεύουν με την σκέψη ότι δεν θα μείνουν για πάντα σε μια ομάδα, αλλά μπορούν να φύγουν και αύριο το πρωί. Στον αγώνα με τον ΑΓΟΡ το Παγκράτι κατεβαίνει πλήρες αν και θεωρεί το παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ εύκολο, αφού δεν το έχουν επισημάνει στα πλάνα τους με 5 αστέρια και ούτε διεκδικεί η ομάδα την άνοδο. Αν λοιπόν όπως είπε "κάνουμε κάτι καλό έχει καλώς, αν δεν κάνουμε η ζωή συνεχίζεται, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι κάθε παιχνίδι δεν το παίζουμε με αξιοπρέπεια και δεν κυνηγάμε μέχρι το τέλος το καλύτερο δυνατό". Τέλος τόνισε ότι το Περιστέρι φαντάζει σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση αλλά θεωρεί ότι υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα για να μιλήσει κανείς για φαβορί για την δεύτερη θέση που θα οδηγήσει στην άνοδο αφού όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές, όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο ΑΓΟΡ χάνοντας στην Πάτρα από την προτελευταία ομάδα στην βαθμολογία Ολύμπια, αν και ανάμσα σε αυτά σίγουρα είναι και το Ρέθυμνο που έχει καλό προπονητή, πολύ δυνατή έδρα και καλό ρόστερ, ενώ για τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική αν εξαιρέσει κάποιος την ΜΕΝΤ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τίποτα.

***** Ο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεωδόρου τόνισε στον Athletic Radio 104.2 fm ότι "το φετινό πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια είναι πολύ ανταγωνιστικό κάτι που μαρτυράει η βαθμολογία, με πολλές ομάδες να βρίσκονται στο ίδια επίπεδο με πολύ μικρές διαφορές και τα περισσότερα παιχνίδια να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο στόχος της Κηφισιάς ήταν φέτος να φτιάξει μια ομάδα που δεν θα κινδυνεύσει να υποβιβαστεί, αφού πέφτουν πολλές ομάδες και έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, κάτι που το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό παρά τις 3 τελευταίες συνεχόμενες ήττες, που μας οδήγησαν λίγο πίσω. Τα άσχημα αυτά αποτελέσματα δεν οφείλονται σε κάποια κοιλιά της απόδοσης μας αφού παίζουμε το ίδιο μπάσκετ, αλλά ίσως μας βάρυνε η πρώτη θέση της βαθμολογίας που βρεθήκαμε στις γιορτές, κάτι που δεν το είχαμε προγραμματίσει και δεν το είχαμε συνηθίσει ή ίσως στον ψυχολογικό τομέα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να δεχθούμε ότι διεκδικούμε την πρώτη θέση. Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά, έχουμε ένα παίκτη της Εθνική Εφήβων, ο μέσος όρος της ηλικίας είναι 25 ετών και ένα έμπειρο παίκτη τον Δημήτρη Φράτα. Οι στόχοι της διοίκησης είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνισιτκή ομάδα που να παλεύει και να διεκδικεί όλα τα παιχνίδια και να παίζουμε καλό μπάσκετ, κάτι που μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει. Τα τελευταία 3 – 4 χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε καλή δουλειά και στις ακαδημίες με την στελέχωση τους με αρκετά καλούς τεχνικούς και στόχος είναι να αντλούμε από εκεί παίκτες για την ανδρική ομάδα. Την Ιεράπετρα την παρακολουθώ τα 3 τελευταία χρόνια, έχει ένα πολύ καλό προπονητή και βασίζεται πάρα πολύ στην τακτική, όπου είναι και η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και παίζει πάντα με συγκεκριμένους στόχους χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη και γι αυτό άλλωστε διεκδικεί και την άνοδο για τρίτη χρονιά στην Γ’ Εθνική. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και κρίθηκε και στο παράγοντα της τύχης που έπαιξε σημαντικό ρόλο, είχαν άγχος και οι δύο ομάδες, έτυχε και κερδίσαμε εμείς. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται, έχει καλό υλικό και θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι δύσκολο και για τους δύο και για εμάς ακόμα πιο δύσκολο ψυχολογικά αφού προερχόμαστε από 3 ήττες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλό μας εαυτό κυρίως στην επίθεση. Παίζουμε σε μια αήττητη έδρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και ότι καταφέρουμε. Κατεβαίνουμε στην Κρήτη χωρίς να έχουμε μέχρι σήμερα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το Δειλινό έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δύο πρόσωπα. Στην αρχή ψαχνόταν να δει τι γίνεται στην κατηγορία. Η έλευση του Σάββα Κατσούνη, που είναι πολύ έμπειρος στην Γ’ Εθνική, έδωσε στην ομάδα να καταλάβει κάποια πράγματα, χρησιμοποίησε καλύτερα το ρόστερ που έχει στα χέρια του, έχει κάνει κάποιες πολύ σημαντικές νίκες εντός και εκτός έδρας, αλλά νομίζω ότι το κακό ξεκίνημα θα στοιχίσει στην ομάδα αφού έχει χάσει σημαντικό έδαφος παρόλο που παλεύει όλα τα παιχνίδια ενός και εκτός έδρας. Για να σώσει όμως την παρτίδα πρέπει να κάνει κάποιες μεγάλες νίκες και εκτός έδρας κάτι πολύ δύσκολα στην κατηγορία και θα πρέπει να παρουσιαστεί τυχερό και να κλέψει κάποια παιχνίδια, πιστεύω όμως ότι θα το παλέψει μέχρι το τέλος. Η ομάδα της Λιβαδειάς έχει αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα και λόγω της βαθμολογικής θέση της που είναι η πρώτη και λόγω του προγράμματος που έχει στην συνέχεια και λόγω του ρόστερ που διαθέτει. Σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται από αυτή. Μετά την Λιβαδειά τον δεύτερο λόγο έχει η Ιεράπετρα, μια ομάδα που κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο και είναι δύσκολο ένα παιχνίδι να ξεφύγει από τον ρυθμό της και σε όλα τα παιχνίδια διεκδικεί την νίκη μέχρι το τέλος, πρέπει όμως να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει με διαφορά την Λιβαδειά. Μετά έρχεται η Ελευσίνα που έχει κάνει ένα πολύ δυνατό μπάσιμο τις τελευταίες αγωνιστικές με συνεχόμενες νίκες, έχει καλό ρόστερ αλλά δυσκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με την Ιεράπετρα και την Λιβαδειά. Αυτές είναι οι 3 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν τον υποβιβασμό ο Ζωγράφου, ο Ιπποκράτης και Φιλαθλητικός και από εκεί και πέρα όλες οι άλλες θέσεις είναι πολύ ανοιχτές, αφού ακόμα και η 6η σήμερα ομάδα στην βαθμολογία μπορεί να κινδυνεύσει. Στην συνέχεια του πρωταθλήματος κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για όλες τις ομάδες και θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: