Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Παιχνίδια σε Α2, Β' και Γ' Εθνική

πηγή : www.basketblog.gr

Β' Εθνική - β' γύρος - πρώτη αγωνιστική

Με ντέρμπι ξεκινάει για τον ΟΦΗ ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Κρήτης φιλοξενεί τον Αμύντα σε ένα παιχνίδι που θα δώσει στο νικητή σαφές προβάδισμα. Ο τεχνικός της ομάδας, Στέφανος Δέδας σχολιάζει το παιχνίδι και αναφέρει: "Είναι μια ομάδα που την γνωρίζουμε αρκετά καλά, την έχουμε κερδίσει δυο φορές, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει. Πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία για να έχει και αντίκρισμα η νίκη που κάναμε στην έδρα του αντιπάλου. Οι ισοβαθμίες θα παίξουν ίσως καθοριστικό ρόλο στο φινάλε και θα πρέπει να έχουμε το πλεονέκτημα απέναντι στις ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους". Ο Έλληνας τεχνικός δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο στο γήπεδο: "Τους θέλουμε δίπλα μας και στο παιχνίδι αυτό. Θελουμε ένα γεμάτο κλειστό στα παιχνίδια αυτά που έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι". Στον αγωνιστικό κομμάτι, στη διάθεση τυου προπονητή του τέθηκε ο Γιάννης Φαρμάκης, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν προπονήθηκε την περασμένη εβδομαδα.

Τον Αρκαδικό φιλοξενεί ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Κατερίνης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τόσο ψυχολογική όσο και σωματική. Για τον επερχόμενο και για τη γηπεδική κατάσταση ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: "Και μόνο ότι ο Αρκαδικός έκανε μόνο δύο ήττες σε 15 αγωνιστικές, αυτό σημαίνει πολλά. Είναι μία πλήρης ομάδα, έχει 2-3 παίκτες που έχουν αγωνισθεί σε μεγάλες κατηγορίες και έχει την ψυχολογία του νικητή και του πρωταθλητή χειμώνα. Εμείς το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε τη δουλειά μας, να οργανωθούμε καλύτερα γιατί υπάρχουν ελλείψεις και σ΄ αυτό να κάνω μια έκκληση προς όλους τους φορείς της πόλης για να βοηθήσουν ώστε να έχει καλύτερες συνθήκες το γυμναστήριο. Οι αθλητές όλων των αθλημάτων να διατηρούν το γήπεδο πιο καθαρό, πιο ζεστό και να είναι βαμμένο. Αυτό δεν είναι μόνο για την ομάδα, αλλά είναι για τη νεολαία της πόλης. Αυτό το λέω όχι να επικρίνω κάποιον, αλλά γιατί οι παραστάσεις που έχω από άλλα γήπεδα, απλά είναι καλύτερες. Λέω την αλήθεια, δεν λέω κάτι διαφορετικό. Θα αγωνισθούμε με το ίδιο πάθος. Αν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα έχει καλώς. Αν όχι, έχει ο Θεός".

Γ' Εθνική - β' γύρος - τρίτη αγωνιστική

Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση της Ιεράπετρας με τον Ιωνικό Ν.Φ., μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων. Το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα, ωστόσο λόγω των εξετάσεων που δίνει στον ΑΣΕΠ ο τεχνικός της Ιεράπετρας, Γιώργος Μακράκης άλλαξε η ώρα και θα ξεκινήσει νωρίτερα, ώστε οι γηπεδούχοι να μη στερηθούν την παρουσία του. Οι κρητικοί θέλουν τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, ενώ ο Γιώργος Μακράκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, καθώς έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Α2 Ανδρών - β' γύρος - πρώτη αγωνιστική

"Μαχών" συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας με το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Πατρών και τον Ηλυσιακό να ξεχωρίζει στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει στη Δράμα όπου ο ΚΑΟΔ υποδέχεται τον Ηρακλή, ενώ σχετικά εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Περιστέρι και Δάφνη.

Βαθμολογία (μετά από 15 αγώνες): Περιστέρι 28, Ηλυσιακός 26, Δάφνη 26, Ηρακλής 26, Ρέθυμνο 25, Απόλλωνας Π. 24, Νήαρ Ηστ 23, Παγκράτι 22, Ερμής Λ. 22, ΚΑΟΔ 22, Πανερυθραϊκός 21, ICBS 21, Αίγιο 20, Ξάνθη 19, Ολυμπιάδα 18, ΜΕΝΤ 17

Απόλλων Π. – Ηλυσιακός
Όλα τα φώτα πέφτουν στο συγκεκριμένο ματς, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει μέχρι τώρα πως μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι, μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και αφού πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν την άνοδο στα... μεγάλα σαλόνια.
Διαιτητές: Μπήτης – Δεσλής – Παγώνης.
Ώρα έναρξης: 17:30.

ICBS – Ρέθυμνο
Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θέλει το ICBS που μετά την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΚΑΟΔ θέλει τη νίκη στο παιχνίδι απέναντι στο Ρέθυμνο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θέλουν τους δύο βαθμούς της νίκης, προκειμένου να παραμείνουν στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.
Διαιτητές: Πιτσίλκας – Σιόρεντας – Τατούδης.
Ώρα έναρξης: 17:30.

Περιστέρι – Παγκράτι
Θεωρητικά είναι ένα εύκολο παιχνίδι για το Περιστέρι που όμως πρέπει να δείξει προσοχή διότι αγωνίζεται κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε εκτός έδρας τη Δάφνη. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να κάνουν άλλη μια έκπληξη, ωστόσο το έργο τους θα είναι δύσκολο, αφού το συγκρότημα του Νίκου Καραγιάννη θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το αβαντάζ των δύο νικών από τους διώκτες της.
Διαιτητές: Μάνος – Μαλανδρής – Τσώνος Β.
Ώρα έναρξης: 17:30.

Ξάνθη – Δάφνη
Το... παιχνίδι της ανόδου δεν έχει χαθεί για την ομάδα της Δάφνης που όμως δεν θα έχει στην διάθεσή της ούτε τον Σιούτη ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει μεγάλο διάστημα της φετινής σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα, αφού δεν θέλουν να μείνουν ακόμη πιο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ περιμένουν πως και πως ένα στραβοπάτημα του Περιστερίου. Από την άλλη η Ξάνθη θέλει τη νίκη προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.
Διαιτητές: Βαρδάλος – Πουρσανίδης Κ. – Λαζαρίδης.
Ώρα έναρξης: 17:30.

ΚΑΟΔ – Ηρακλής
Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια σπουδαία νίκη στην Θεσσαλονίκη απέναντι στο ICBS, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει εκτός έδρας του Αιγίου και θέλουν να κάνουν το ίδιο και αύριο στη Δράμα.
Διαιτητές: Παφίλης – Παναγιώτου – Ταρενίδης.
Ώρα έναρξης:
17:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: