Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Η αγωνία των Κρητικών 30άρηδων και η πρόταση του Μιχάλη Κυρίτση !

Από τον αγαπητό φίλο μας Μανόλη Χισκάκη λάβαμε το παρακάτω e-mail :

“Μετά από δεκάδες τηλέφωνα - emails, από παίχτες του τοπικού basket 30ετων και άνω, με ρωτάνε ότι ακούγεται ότι θα ισχύσει το προπέρσινο καθεστώς από την ΕΚΑΣΚ. Δηλαδή "θα χρησιμοποιηθούν τόσοι παίχτες άνω των 30ετων όσοι θα είναι και οι παίχτες στη 12αδα κάτω των 20 ετών". Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ή αν έχεις ακούσει κάτι τέτοιο διότι υπάρχει ανησυχία επί του θέματος”.

Από ότι γνωρίζουμε φέτος δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα στην ΕΚΑΣΚ, όμως εμεί θα εκφράσουμε ευθέως την άποψη μας. Στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά. Κανένας δε μπορεί να πει ότι ένας 30άρης ή ακόμα και ένας 40άρης δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ ή δεν μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα. Και κανείς δεν μπορεί να κόψει το μπάσκετ σε ένα αθλητή που έχει περάσει τα 30 και έχει την όρεξη και το πάθος να αγωνιστεί σε ένα άθλημα το οποίο μπορεί να υπηρετεί και 20 συνεχόμενα χρόνια. Την ίδια με εμάς άποψη έχουν εκφράσει μιλώντας στο site μας και πάρα πολλοί ειδικοί. Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να βοηθηθούν και οι νέοι σε ηλικία αθλητές και να τους δοθεί χρόνος συμμετοχής σε Εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.

Στον Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα και τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη της Α1 Ανδρών για την περίοδο 2008-09, τέθηκε τα παρακάτω ερώτημα : “ Πέρυσι πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ηλεία, αλλά και μετά το τέλος του, ως πρωταθλητές Ευρώπης πλέον, αυτό που όλοι συζητούσαν ήταν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής σας εντός συνόρων όλη τη χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά”, για να απαντήσει ο παίκτης της Εθνικής Εφήβων : “ Δυστυχώς δεν αλλάζει. Δεν έχουμε πολλά παιχνίδια. Πολλοί παίκτες είχαν μηδενικό, ή μειωμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ τρεις βρέθηκαν εκτός συνόρων. Εγώ στον Άρη είχα το εφηβικό, αλλά δεν είναι η κόντρα που χρειαζόμαστε σε αυτή την ηλικία για να γίνουμε καλύτεροι. Εκτός από το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης στο εφηβικό και την τελική φάση που είχε δυνατά παιχνίδια μέχρι εκεί δεν υπήρχε κόντρα. Δεν βρήκαμε αντίσταση για να γίνουμε καλύτεροι. Ίσως περισσότερο βοήθησαν οι προπονήσεις με την ομάδα των ανδρών του Άρη, όπου αντιμετώπισα πολύ δυνατότερους παίκτες”.

Εμείς λοιπόν θα υιοθετήσουμε αυτούσια την πρόταση του Μιχάλη Κυρίτση : “στους αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια των 40' να είναι υποχρεωτική στην πεντάδα η συμμετοχή ενός τουλάχιστο αθλητή κάτω των 19 ετών (Έφηβος)”.

Καθαρά και ξάστερα χωρίς κανένα άλλο περιορισμό. Έτσι και οι νέοι αθλητές θα βοηθηθούν και κανένας αθλητής δεν θα διωχθεί γιατί πέρασε το όριο κάποια ηλικίας, που άλλωστε κανένας δεν ξέρει με ποια κριτήρια αυτό το όριο τέθηκε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: