Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Εθνκή Εφήβων - Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς : "πρέπει να στοχεύεις ψηλά, ώστε να βελτιώνεσαι, να προχωράς" !

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων αρχίζει σε δύο μέρες και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δηλώνει αισιόδοξος με… αιτία για την πορεία της ελληνικής ομάδας. Της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Γιάνκοβιτς στοχεύει ψηλά και δεν το κρύβει, καθώς όπως τονίζει «πρέπει να στοχεύεις ψηλά, ώστε να βελτιώνεσαι, να προχωράς».
-Είστε η ίδια ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι σημαίνει για εσάς να βρίσκεστε στο τζάμπολ της διοργάνωσης ως πρωταθλητές Ευρώπης;
«Είναι ταυτόχρονα βάρος, αλλά και ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για όλους, καθώς θέλουμε να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι αξίζουμε. Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Το ισχυρότερο κίνητρο είναι ότι πάμε εκεί με ένα χρυσό και θέλουμε να τα κάνουμε δύο! Ο καθένας ζητά για τον εαυτό του να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται, να βελτιώνεται κάθε μέρα, αλλά το κίνητρο είναι άλλο ένα χρυσό. Θα ήταν καλό για εμάς, γιατί ίσως μας δώσει και την ευκαιρία να παίξουμε περισσότερο στις ομάδες μας και να μας προωθήσει και ως παίκτες».
-Τι διαφορετικό έχει το παγκόσμιο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό, το οποίο έτσι κι αλλιώς θεωρείται μια πολύ δυνατή διοργάνωση;
«Πιστεύω ότι στο Ευρωπαϊκό έχει πολύ καλές ομάδες. Και στο Παγκόσμιο προστίθενται κι άλλες. Οι ΗΠΑ, η Αργεντινή και άλλες. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες από όλο τον πλανήτη, είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά αν είμαστε καλά και παίξουμε όπως πρέπει και παίξουμε καλά, κάτι θα καταφέρουμε πάλι!»
-Έχετε εικόνα από τους αντιπάλους σας;
«Έχουμε τις περσινές εικόνες, έχουμε λίγο από Καναδά, αλλά και από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε στα φιλικά και κυρίως στο τουρνουά της Μελβούρνης. Ξέρουμε ότι το επίπεδο είναι πολύ ψηλό».
-Και η εικόνα της ελληνικής ομάδας;
«Είμαστε οι ίδιοι παίκτες, βελτιωμένοι ατομικά όλοι. Ομαδικά είχαμε να παίξουμε πολύ καιρό μαζί. Αλλά θα τα βρούμε όλα στο παρκέ, καθώς οι παίκτες που είμαστε εδώ, είμαστε 5-6 χρόνια μαζί. Είναι δύσκολο από την άλλη γιατί όλη τη χρονιά παίζαμε διαφορετικά, με άλλο τρόπο παιχνιδιού και ήταν λίγο πιο δύσκολο φέτος. Τώρα έχουμε ο καθένας δική του εμπειρία από διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε και πάλι ΟΜΑΔΑ».
-Ελάχιστοι όμως από εσάς κέρδισαν αγωνιστικές εμπειρίες τη χρονιά που μεσολάβησε από το Ευρωπαϊκό ως σήμερα.
«Έχουμε παίξει εγώ και ο Παππάς, στη Σερβία και την Ισπανία αντίστοιχα. Πήραμε κάποια παιχνίδια, από μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από αυτή που ξέρουμε στην Α1 Ανδρών. Ήταν κάτι που μας βοήθησε να βελτιωθούμε. Συνολικά είμαστε μια ομάδα που έχει επιτυχίες. Κατακτήσαμε το τουρνουά του Μανχάιμ, ένα «μίνι παγκόσμιο» όπως το λένε όλοι, κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό, αλλά και πάλι «κολλάμε» στο ότι δεν έχουμε εικόνες αγωνιστικές όλη τη χρονιά. Ίσως να μην έχουμε δώσει να καταλάβουν τι παίκτες είμαστε στο δικό μας πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ίσως φέτος μας δοθούν οι ευκαιρίες. Είναι η δική μας ώρα πιστεύω. Ίσως αυτή η οικονομική κρίση που υπάρχει να λειτουργήσει υπέρ μας».
Λίγο πριν τελειώσει η συνομιλία, ο Γιάνκοβιτς φέρνει στην κουβέντα τον δικό του περσινό τραυματισμό, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Μετά τον περσινό τραυματισμό, πέρασα μια πραγματικά δύσκολη περίοδο. Δύσκολα όμως μπορεί κάποιος να αποφύγει μια τέτοια κατάσταση στην πορεία της καριέρας του. Εύχομαι σε κάθε παίκτη που προσπαθεί, να δουλεύει καλά, να είναι υγιής. Και αν τραυματιστεί να μην το βάλει κάτω. Η υγεία, σωματικά και ψυχολογικά είναι το πιο βασικό. Εύχομαι για φέτος η χρονιά που έρχεται να μας δοθεί μια μικρή ευκαιρία, επειδή εμένα προσωπικά δεν μ’ αρέσει να μην παίζουν οι νεαροί παίκτες. Ειδικά όταν έχουμε περιπτώσεις ξένων, αμφίβολης αξίας, που μπορεί να στερήσει το χρόνο συμμετοχής από έναν Έλληνα παίκτη που το αξίζει. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες. Τουλάχιστον ας τους, ας μας, καλύτερα δοθεί η ευκαιρία»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: