Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Εθνική Εφήβων - Γιώργος Βλασσόπουλος : "να νικήσουμε στον πρώτο αγώνα" !

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η Εθνική εφήβων ολοκλήρωσε την προετοιμασίας της, με τα τελευταία φιλικά παιχνίδια στη Μελβούρνη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος μίλησε στην επίσημο site της ΕΟΚ για την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για την προετοιμασία αλλά και για το στόχο της Εθνικής ομάδας.

"Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τουρνουά. Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ότι μετέχουν σε αυτό πολύ δυνατές ομάδες. Τις περισσότερες τις έχουμε δει και στο Μανχάιμ πέρυσι. Είχαμε την τύχη να δούμε την Αυστραλία, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ στο Μανχάιμ και γνωρίζουμε το επίπεδο, την Αυστραλία την αντιμετωπίσαμε και στη Μελβούρνη. Κάποιες άλλες ομάδες τις ξέρουμε και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε εμείς. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε αρκετά ψηλά και πάλι".

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε για την προετοιμασία της Εθνικής: "Είχαμε περίπου ένα μήνα στη διάθεσή μας, όπως και πέρυσι. Είχαμε κάποια προβλήματα με απουσίες παικτών, εξαιτίας του στρατού, ή με τον Σαρικόπουλο, που ενσωματώθηκε αργότερα εξαιτίας των υποχρεώσεών του στο κολλέγιο. Το πλεονέκτημα είναι πως αυτή η ομάδα είναι αρκετό καιρό μαζί, γνωρίζει ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι θα βρούμε γρήγορα το δρόμο μας".

Το ότι τα παιδιά εκτός από συμπαίκτες κάνουν και παρέα είναι κάτι το οποίο βοηθάει τη χημεία της ομάδας: "Το ότι τα παιδιά γνωρίζονται είναι πολύ θετικό. Ταξιδεύει στη Νέα Ζηλανδία η ίδια ομάδα που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο και η χημεία είναι δεδομένη. Κάθε χρόνο υπάρχουν διαφορές που μπορεί να επηρεάσουν αγωνιστικά, όπως ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής κάποιων παικτών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όπως το ότι κάποια παιδιά έζησαν τελείως διαφορετικές καταστάσεις όπως ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς που πήγαν στο εξωτερικό, ή ο Σαρικόπουλος στο κολλέγιο. Ο χρόνος που περάσαμε και θα περάσουμε ως ομάδα μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης θα μας δώσει την ευκαιρία να βρούμε το ρυθμό μας".

Η άμυνα για την ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιούστο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτό θα είναι και φέτος: "Η πιεστική άμυνα είναι από τα βασικά στοιχεία. Όχι μόνο για την Εθνική Εφήβων, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Το βλέπουμε και στην Ανδρών ή ακόμη και στη Γυναικών φέτος. Ήταν από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μας πέρυσι. Θέλουμε την πίεση στην άμυνα και να "χτυπήσουμε"με τον αιφνιδιασμό όσο μπορούμε".

Όσον αφορά στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι από τα φαβορί για μετάλλιο, ο Έλληνας τεχνικός σχολιάζει: "Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την πρώτη θέση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε ένα όνομα έτσι κι αλλιώς και μόνο ως Ελλάδα. Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Σίγουρα ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Δεν υπάρχει όμως και τίποτα δεδομένο. Αυτό που κάνουμε πάντα είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο".

Ενώ τέλος για το ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Βλασσόπουλος κρατά χαμηλούς τόνους: "Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή; Να νικήσουμε στον πρώτο αγώνα! Αυτό είναι το πρώτο που θέλουμε!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: