Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Athletic Press : Μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες !

.....Έκλεισε σέντερ ο ΟΦΗ !

..... Ανανεώνει ο Παναγιώτης Μπαρλάς !

..... Ανατροπή δεδομένων για Αλέξη Τσακιρίδη ;

.....Πολύ κοντά στον ΑΓΟΡ ο "Κρητικός" προπονητής Νίκος Καραγιάννης !


Εκτάκτως αυτήν την εβδομάδα το Athletic Press κυκλοφόρησε σήμερα Κυριακή 14-6-09, με πλούσιο όπως πάντα ρεπορτάζ για το μπάσκετ. Μεταφέρουμε από την εφημερίδα τα όσα αναφέρονται για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες :

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι κινήσεις των ομάδων της Κρήτης που μετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες για να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ΑΓΟΡ θα συμμετέχει στην Α2 Ανδρών, ο ΟΦΗ (εκτός απρόοπτου) στην Β’ Εθνική, Ιεράπετρα και “Ηράκλειο” στην Γ’ Εθνική, ΟΑ Χανίων στην Α1 Γυναικών και “Ηράκλειο” στην Α2.

Στον ΑΓΟΡ βέβαια υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της εύρεσης προπονητή, που φρενάρει τις κινήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων παικτών και απόκτηση νέων. Μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της συνεργασίας του Στέργιου Κουφού με τον Ηλυσιακό και στην Α1 κατηγορία, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στους Νίκο Καραγιάννη και Νίκο Λινοξυλάκη. Συζητήσεις έχουν γίνει και με τους δύο έμπειρους προπονητές, οι οποίοι έχουν εκφραστεί θετικά στην πρόταση του Ρεθύμνου. Ο Νίκος Καραγιάννης προηγείται στην λίστα, όμως ίδιος περιμένει να ξεκαθαριστεί από το Περιστέρι αν θα συνεχιστεί ή όχι η συνεργασία τους και στην Α1 κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί ίσως και σήμερα, μετά την Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί χθες Κυριακή στον σύλλογο. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Καραγιάννης είναι παντρεμένος με την Αλεξία Τριαλώνη, παλαιά παίκτρια των Ηροδότου - Παναθηναϊκού – Πανιωνίου και της Εθνικής Γυναικών και που σύμφωνα με τον Μιχάλη Δασκαλάκη είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει ποτέ η Κρήτη στο Μπάσκετ. Ο Νίκος Λινοξυλάκης, που είχε δουλέψει τελευταία φορά στον Δούκα (Α2) και κατάγεται από το Ρέθυμνο, είναι επίσης θετικός στην συνεργασία με τον ΑΓΟΡ. Πάντως εντός της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί τέλος στο θέμα του προπονητή στο Ρέθυμνο.

Στον ΟΦΗ ο Μάνος Ξημέρης ήταν από την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα όπου μαζί με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βόβορα είχαν επαφές και συζητήσεις για την απόκτηση δύο παικτών που αγωνίζονται στις θέσεις 3 (Α2 κατηγορία) και 5 (Β’ Εθνική / Βόρεια Ελλάδα, που "ταλαιπώρησε" μάλιστα τον ΟΦΗ στα μεταξύ τους παιχνίδια ! ), όπως επίσης είχαν συνάντηση και με τον Παναγιώτη Μπαρλά για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι συζητήσεις και με τους 3 έγιναν μέσα σε πολύ θετικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών. Όπως είναι γνωστό οι Τσκερκιτζόγλου, Δελατόλας, Χουλιάρας και Παναγάκης έχουν ήδη ανανεώσει την συνεργασία τους με τον ΟΦΗ, ο Σκαμνάκης επιστρέφει από τον Εργοτέλη, ενώ οι Σαμουρέλης – Τσέλλιος – Φαρμάκης δεν θα συνεχίσουν την επόμενη χρονιά. Ο Βασίλης Βαγενάς αναμένεται να απαντήσει μέσα στην εβδομάδα, ενώ τέλος η περίπτωση του Αλέξη Τσακιρίδη είναι πιο περίπλοκη και οι παράγοντες του ΟΦΗ τονίζουν ότι το θέμα αυτό χρειάζεται υπομονή. Πάντως κάποιοι που είχαν ξεγράψει τον έμπειρο παίκτη από το ρόστερ του ΟΦΗ ίσως στο τέλος διαψευσθούν !

Στην Ιεράπετρα όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία την Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουνίου, όπου εκεί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και την πορεία της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Πάντως Παπαδημητρίου και Τσώλης αποτελούν ήδη παρελθόν για την ομάδα, ενώ το όνομα του Γιώργου Μακράκη έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των προπονητών που ενδιαφέρουν τον ΑΓΟΡ.

Το “Ηράκλειο ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή στην Γ’ Εθνική, που δεν είναι άλλος από τον παλαιό του παίκτη Χρήστο Μαυρόπουλο. Θετική κατάληξη αναμένεται να έχουν οι περιπτώσεις των Νίκου Κρίτσαλου και Γιάννη Στεφανάκη, όπως επίσης και δύο άλλες περιπτώσεις παικτών. Ο ένας από αυτός κατάγεται από το Ηράκλειο και πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία και ο άλλος είχε αγωνισθεί πρόσφατα με ομάδα της Κρήτης σε Εθνική κατηγορία. Τέλος ανανεώθηκαν οι συνεργασίες με τους Αρναουτάκη Γιώργο και Μάριο, Παναγιώτη Αρβανίτη, Βαγγέλη Μηλαθιανάκη, Αλέξη Σκόρδο και Γιώργο Δαγαλάκη, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Χριστόφορο Κουρουζίδη.

Στις Γυναίκες τώρα η Νίκη Έϊβερι (Λάρισα – Εθνική Β’ Γυναικών) βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της Φρόσως Δημητρουλάκη, μια Αμερικανίδα έχει ήδη προστεθεί στο ρόστερ του ΟΑ Χανίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με 2 – 3 Ελληνίδες που έπαιζαν πέρυσι στην Α1. Στο “Ηράκλειο βασικός στόχος αυτή την περίοδο είναι η απόκτηση αθλήτριας που παίζει στην θέση 1 και για αυτό τον λόγο βρέθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο Μιχάλης Δασκαλάκης. Τέλος σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές με Αρκάδι, Εργοτέλη και Ηρόδοτο, ώστε να δοθούν αθλήτριες που θα βοηθήσουν το Ηράκλειο στην Α2 Γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: