Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Εθνική Γυναικών : έφθασε μια ανάσα πριν την πρόκριση στα ημιτελικά - την Παρασκευή με Σλοβενία για τις θέσεις 5-8 !

Δείτε Βίντεο από τον αγώνα Ελλάδα – Γαλλία (πατήστε εδώ)

Ρεκόρ προσέλευσης (8.713 θεατές) στον αγώνα Λετονία - Ρωσία 64-69 !

Μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας βρέθηκε η εθνική γυναικών, αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Ελλάδα έχασε από τη Γαλλία με 51-49 και πλέον θα αγωνιστεί αύριο στις 3.45μ.μ. κόντρα στη Σλοβακία για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης. Η πέμπτη θέση δίνει δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσεχίας.

Συγκλόνισαν με την εμφάνισή τους οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα, οι οποίες κοίταξαν κατάματα την αντίπαλό τους και αν είχαν την τύχη με το μέρος τους θα μπορούσαν να είχαν πάρει και την πρόκριση. Η Ελλάδα βασίστηκε και πάλι στην πολύ καλή της αμυντική λειτουργία αναγκάζοντας την αντίπαλό της να υποπέσει σε πολλά λάθη. Αν και χάθηκαν τα ριμπάουντ (39-21) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν μέσα στο παιχνίδι και δεν άφησε σε κανένα σημείο τις τρικολόρ να ξεφύγουν.

Δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης η εθνική ήταν μπροστά με 49-45, αλλά δύο τρίποντα ένα από τη Ντουμέρ και ένα μετά από τη Λεπρόν στάθηκαν καθοριστικά. Στη συνέχεια πρώτα η Παπαμιχαήλ 59 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στη συνέχεια η Καλέντζου οκτώ πριν τη λήξη δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Δεκάλεπτα: 10-7, 22-21, 37-34, 51-49
Γαλλία (Βινσέντ): Γιακούμπου 4(7ρ), Μιγιέμ, Μελέν 4, Γκρούντα 16(10ρ), Εμουέ, Ντουμέρ 6(2), Γκομί, Λεπρόν 7(1), Γκοντίν 4, Ντονγκ 8, Λαρντί 2
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέτζου 3(6ρ,3ασ), Δημητράκου 7(1), Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 10(1), Μάλτση 18(1), Παπαμιχαήλ 6, Λύμουρα, Σωτηρίου 5(1), Κοσμά.

Μίσσας: "Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα"
Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μισσας είπε: «Παίξαμε κόντρα σε μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες. Προσπαθήσαμε με την άμυνά μας να περιορίσουμε τη Γαλλία και τα καταφέραμε. Η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν μεγάλη όμως το πρόβλημα μας ήταν στο σκοράρισμα. Στο τέλος η περιφερειακή μας άμυνα ήταν κακή και γι’ αυτό δεχθήκαμε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τη Σλοβακία.

Η Πελαγία Παπαμιχαήλ από την πλευρά της σχολίασε: «Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι και αποδείξαμε ότι ειμαστε ικανές να τα καταφέρουμε αλλα όταν είναι τόσο κοντά το σκορ δε μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα προχωρούσαμε τόσο πολύ και φτάσαμε στο σημείο να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων»

Ο προπονητής της Γαλλίας Πιερ Βίνσεντ δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ την ελληνική ομάδα που έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και ήταν πολύ καλά διαβασμένη. Ήταν τόσο σκληρό το σημερινό παιχνίδι που θέλω πρώτα τα πιω μια μπύρα και μετά να σκεφτώ τον αγώνα που έχουμε με τη Λευκορωσια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: