Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Γιόνας Καζλάουσκας : "οι καλύτεροι στην διάθεση μας" !

Ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ύστερα από την ανακοίνωση των παικτών που θα συμμετάσχουν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

«Στην διάθεσή μας είναι οι καλύτεροι απ’ αυτούς που είχαμε την δυνατότητα να επιλέξουμε. Ύστερα από τις επαφές που κάναμε, μονάχα ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν στάθηκε δυνατό να είναι μαζί μας. Μιλήσαμε μαζί του, μας εξήγησε πως λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε, επιθυμεί να κάνει ένα διάλειμμα απ’ την Εθνική ομάδα και δεν είχαμε κανέναν απολύτως λόγο να τον πιέσουμε».

Η προσοχή του ομοσπονδιακού τεχνικού, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, είναι στραμμένη κυρίως πάνω στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο: «Έχουμε πλήρη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στην επικοινωνία που είχα τόσο εγώ όσο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, μας ξεκαθάρισε πως θα είναι έτοιμος. Το πρόβλημα του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι πιο σημαντικό, με δεδομένη την αναγκαιότητα για χειρουργική επέμβαση. Είναι απαραίτητος για την ομάδα, ωστόσο αυτή τη στιγμή όλα εξαρτώνται απ’ τους γιατρούς και τον ίδιο».

Ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης κέρδισαν την παρθενική τους κλήση στην «μεγάλη» Εθνική ομάδα και ο Γιόνας Καζλάουσκας σχολίασε επ’ αυτού: «Είναι νέοι, ταλαντούχοι, άλλα σίγουρα όχι ιδιαίτερα έμπειροι, κυρίως όσον αφορά τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι περισσότερο για τις ικανότητες και την προοπτική τους, διότι το τελευταίο που επιθυμώ είναι να τους φορτώσω με επιπρόσθετο βάρος στις πλάτες τους. Τους παρακολουθήσαμε στενά κατά την διάρκεια της σεζόν μέσα από κασέτες. Όσον αφορά τον Κώστα Κουφό έχουμε προγραμματίσει με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ταξιδέψουμε στις ΗΠΑ προκειμένου να τον παρακολουθήσουμε στο «σάμερ λιγκ» του Ορλάντο. Είναι σημαντικό να τον δούμε και να μιλήσουμε μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: