Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Εθνική Γυναικών : μόνο νίκη επί της Τσεχίας !


Όλα για όλα τα παίζει σήμερα το μεσημέρι η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Λετονία. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 3.15μ.μ. την Τσεχία και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί
Ο αγώνας είναι δύσκολος κάτι το οποίο αναγνωρίζει η Κατερίνα Σωτηρίου, ωστόσο, δεν χάνει την πίστη της ότι η εθνική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. «Ολα τα κορίτσια είμαστε σίγουρα στεναχωρημένα για το άτυχο αποτέλεσμα με την Ισπανία. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένες στο τρίτο δεκάλεπτο. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την Τσεχία τον οποίο θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Κλειδί για μας θα είναι η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και η κατά γράμμα τήρηση των εντολών του προπονητή μας. Τέτοιες ομάδες τιμωρούν κάθε σου λάθος και εμείς θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και πίστη. Θα πρέπει να «χτυπήσουμε» την αντίπαλό μας πάνω στα μειονεκτήματά της. Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε, δουλεύουμε πολύ σκληρά και όλες οι παίκτριες θέλουμε πολύ τη νίκη. Ήμασταν άτυχες σε κάποια ματς της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ και θεωρώ ότι η τύχη μας χρωστάει κάτι».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της Ζωής Δημητράκου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Τσεχία. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για να συμβεί όμως αυτό δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε μια στιγμή. Η Τσεχία είναι μια ομάδα που έχει δείξει ορισμένες αδυναμίες και θεωρώ ότι αυτές μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε και να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε κάνει μια καλή παρουσία ως τώρα στο Ευρωμπάσκετ αν εξαιρέσει κανείς τον αγώνα με την Ισπανία και πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει ακόμα πολλά να δώσει».
Η εθνική ομάδα των γυναικών χθες είχε ρεπό και το μεσημέρι το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση. Οι διεθνείς παίκτριες παρακολούθησαν και βίντεο με αγώνες της Τσεχίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα να κάνει τις επισημάνσεις του σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού της αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: