Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Εθνική Εφήβων : νίκη επί της Γαλλίας με 84-65 με τραυματισμό του Σαρικόπουλου !

Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε η Εθνική Εφήβων, η οποία επικράτησε της Γαλλίας με 84-65 στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά της Μελβούρνης. Τα θετικά συναισθήματα μετριάστηκαν όμως από τον τραυματισμό του Ζήση Σαρικόπουλου. Στο 3 της δεύτερης περιόδου ο σέντερ του Οχάιο γύρισε το αριστερό του γόνατο σε σύγκρουση με αντίπαλό του. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας με τις εκτιμήσεις να υποδεικνύουν ότι θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
H Ελλάδα παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με τον αγώνα με την Αυστραλία, τα λάθη περιορίστηκαν και η άμυνα ήταν ξανά το ισχυρό όπλο.. Η Εθνική αύριο θα αναχωρήσει με προορισμό το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπου στις 2 Ιουλίου θα γίνει το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η άμυνα ήταν σύμφωνα με τον σέντερ του Μαντουλίδη, Γιώργο Γεωργάκη, το «κλειδί» για την εύκολη επικράτηση: «Βελτιωθήκαμε στην άμυνα και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουμε σε αντίθεση με τον αγώνα με την Αυστραλία. Με σωστές επιλογές καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος».
Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση του τουρνουά. Η τελική κατάταξη: 1. Αυστραλία, 2. Ελλάδα, 3. Γαλλία, 4. Ισπανία. Ο Νίκος Παππάς είχε θέση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Μπροκ Μότουμ (Αυστραλία), Κόντι Έλις (Αυστραλία), Κριστόφ Λεονάρντ (Γαλλία) και Χόρχε Σαντάνα (Ισπανία).
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 50-33, 67-48, 84-65
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 3 (1), Μάντζαρης 8 (1), Καραθανάσης 2, Παπανικολάου 10 (1), Γεωργάκης 3, Σλούκας 11, Γιάνκοβιτς 16 (4), Παππάς 17 (1), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 4
Γαλλία (Μπίλαντ): Μπουρίς 4, Ντιμπουά 3, Αλμπισί 5 (1), Ποπ 1, Λακόμπ 3 (1), Λανγκ 8 (2), Τανγκ 4, Σαν, Λεονάρντ 22 (2), Ραμασαμί 8, Ζακ 7 (1), Μπουβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: