Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Εθνική Εφήβων : εντυπωσιακή εμφάνιση με τους Ισπανούς και νίκη 95-71 !

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Εφήβων στον πρώτο αγώνα του τουρνουά της Μελβούρνης, τον τελευταίο της σταθμό πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που θα φιλοξενηθεί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ισπανίας 95-71 με τη συμπαράσταση και περίπου 100 ομογενών. Αύριο Σάββατο στη 1μ.μ. η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Δεκάλεπτα: 26-17, 15-19, 34-20, 20-15
Ελλάδα (Βλασσόπουλος):
Παπαντωνίου 4, Κατσίβελης 2, Αγγελόπουλος 1, Μάντζαρης 6, Καραθανάσης 8, Παπανικολάου 9, Γεωργάκης, Σλούκας 16, Γιάνκοβιτς 15, Παππάς 17, Κασελάκης 12, Σαρικόπουλος 5
Ισπανία (Ορένγκα):
Μαρτίνεθ Ι. 13, Πέρεθ 11, Μολίνα, Μουνιόθ, Ντίαζ 5, Ερνάντεθ 3, Βίθενς 16, Γκιλ 6, Μαρτίνεθ Ε. 3, Σαντάνα 14

Ο προπονητής της
ελληνικής ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος, κράτησε τους τόνους χαμηλά μετά τη νίκη με 24 πόντους επί της Ισπανίας. «Ήταν μια καλή εμφάνιση και μια νίκη, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν και τίποτα περισσότερο από ένα φιλικό αγώνα. Δεν υπάρχει λόγος να… τρελαινόμαστε. Υπήρχαν θετικά σημεία, παίξαμε καλή άμυνα, μπορούμε να βελτιωθούμε στην επίθεση και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Στα συν για εμάς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν και το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά».

Ο Γιάννης Καραθανάσης τόνισε: «Είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μας φιλικό, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε, γιατί ήταν απλώς ένα τεστ ενόψει της συνέχειας. Μπροστά μας τώρα έχουμε τα επόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περιμέναμε να μας βγει η κούραση από το ταξίδι και τις προπονήσεις, αλλά δεν έγινε. Κοιτάμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί και να πραγματοποιήσουμε στη Νέα Ζηλανδία καλύτερες εμφανίσεις από τη σημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: